To będzie Twój rok! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Redukcja tkanki tłuszczowej - porady

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 422

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 21 Wiek 19 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 1230
Jestem na redukcji od 2 miesięcy z 16% schudłem 1-2%bf na oko czyli sylwetka na plus , pierwszy raz się zważyłem dzisiaj i schudłem tylko 2-3kg od tamtej masy spodziewałem się - 5-7kg bo zacząłem od deficytu 400kcall ostatnio zwiększyłem aktywność też. Może coś źle obliczyłem bo z kroków wyszło mi -600kcal dziennie z chatu gpt a na bieżni pisze tylko -300, ale mam tryb pod górke i chodze szybkim marszem. kontynuować redukcje normalnie czy odjąć kcall jeszcze? mogę usunąć też wszystkie węgle by przyśpieszyć metabolizm bo zwykle jem 2 bułki by dobić kcall.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9336 Napisanych postów 83879 Wiek 50 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 709103
Jeśli sylwetka idzie w dobrą stronę (−1–2% BF), to redukcja idzie jak powinna . Waga to nie wszystko przy treningu i wieekszej aktywności część deficytu idzie w recomp ,wodę i glikogen. Spalanie z bieżni/kroków jest zawsze orientacyjne, nie ma co liczyć co do kcal.
Nie ucinaj dalej kalorii i nie wywalaj węgli bo to nie przyspieszy metabolizmu, a może pogorszyć trening i regenerację. Kontynuuj obecny deficyt jeszcze 2–3 tygodnie i oceniaj efekty po obwodach/lustrze, nie po wadze ciała . Bułki to sobie ogólnie daruj ale to chyba powinieneś wiedzieć
1

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://sebastianszmit.pl/ 

...
Napisał(a)
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 35252 Napisanych postów 26819 Wiek 45 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 286254
Jak wyżej wspomniano , jest progres to nic nie robisz. Nie ucinaj węgli bo one są mega wazne u osób aktywnych
...
Napisał(a)
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6416 Napisanych postów 79021 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 773188
Przede wszystkim sugeruję skupić się na prawidłowym pomiarze efektów kształtowania sylwetki, w tym redukcji tkanki tłuszczowej. Masa ciała zdecydowanie nie będzie dobrym wyznacznikiem w tym kierunku. Polecam skupić się na obwodach ciała, mierzonych co jeden/dwa tygodnie rano na czczo i zapisywanych. Z kolei w dłuższej perspektywie zdjęcia sylwetki. Warto jest wykonywać je w dobrej jakości i zawsze tych samych warunkach (poza, odległość, bielizna i światło). W obecnej sytuacji ciężko jest cokolwiek stwierdzić.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 21 Wiek 19 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 1230
Chciałem jeszcze spytać, jak chodzę codziennie 10km na bieżni na lekkim nachyleniu 7km/h to git? bo piszą że od tętna 120-140 najlepiej się spala.
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 9336 Napisanych postów 83879 Wiek 50 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 709103
Samo tętno 120–140 to nie magiczna strefa spalania tłuszczu. Tłuszcz spala się wtedy, gdy jesteś w deficycie kalorycznym, a nie od konkretnej cyfry na zegarku.10 km dziennie na bieżni przy 7 km/h i nachyleniu – ok, jeśli to tolerujesz i regenerujesz się, ale codziennie to już spory stres dla stawów i układu nerwowego.
1

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://sebastianszmit.pl/ 

...
Napisał(a)
Początkujący
Siedzący tryb życia mam więc ogólna aktywność jest niska, sprawdziłem tętno i przy 6km/h jest 130, przy 7km/h było 150.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja tkanki tłuszczowej - porady

Następny temat

Senność po posiłkach

deynn show
Polecane artykuły