Jestem na redukcji od 2 miesięcy z 16% schudłem 1-2%bf na oko czyli sylwetka na plus , pierwszy raz się zważyłem dzisiaj i schudłem tylko 2-3kg od tamtej masy spodziewałem się - 5-7kg bo zacząłem od deficytu 400kcall ostatnio zwiększyłem aktywność też. Może coś źle obliczyłem bo z kroków wyszło mi -600kcal dziennie z chatu gpt a na bieżni pisze tylko -300, ale mam tryb pod górke i chodze szybkim marszem. kontynuować redukcje normalnie czy odjąć kcall jeszcze? mogę usunąć też wszystkie węgle by przyśpieszyć metabolizm bo zwykle jem 2 bułki by dobić kcall.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Jeśli sylwetka idzie w dobrą stronę (−1–2% BF), to redukcja idzie jak powinna . Waga to nie wszystko przy treningu i wieekszej aktywności część deficytu idzie w recomp ,wodę i glikogen. Spalanie z bieżni/kroków jest zawsze orientacyjne, nie ma co liczyć co do kcal.
Nie ucinaj dalej kalorii i nie wywalaj węgli bo to nie przyspieszy metabolizmu, a może pogorszyć trening i regenerację. Kontynuuj obecny deficyt jeszcze 2–3 tygodnie i oceniaj efekty po obwodach/lustrze, nie po wadze ciała . Bułki to sobie ogólnie daruj ale to chyba powinieneś wiedzieć
Nie ucinaj dalej kalorii i nie wywalaj węgli bo to nie przyspieszy metabolizmu, a może pogorszyć trening i regenerację. Kontynuuj obecny deficyt jeszcze 2–3 tygodnie i oceniaj efekty po obwodach/lustrze, nie po wadze ciała . Bułki to sobie ogólnie daruj ale to chyba powinieneś wiedzieć
1
TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit
Kompleksowe prowadzenie online
https://sebastianszmit.pl/
...
Jak wyżej wspomniano , jest progres to nic nie robisz. Nie ucinaj węgli bo one są mega wazne u osób aktywnych
...
Przede wszystkim sugeruję skupić się na prawidłowym pomiarze efektów kształtowania sylwetki, w tym redukcji tkanki tłuszczowej. Masa ciała zdecydowanie nie będzie dobrym wyznacznikiem w tym kierunku. Polecam skupić się na obwodach ciała, mierzonych co jeden/dwa tygodnie rano na czczo i zapisywanych. Z kolei w dłuższej perspektywie zdjęcia sylwetki. Warto jest wykonywać je w dobrej jakości i zawsze tych samych warunkach (poza, odległość, bielizna i światło). W obecnej sytuacji ciężko jest cokolwiek stwierdzić.
Moderator działu Odżywianie
...
Chciałem jeszcze spytać, jak chodzę codziennie 10km na bieżni na lekkim nachyleniu 7km/h to git? bo piszą że od tętna 120-140 najlepiej się spala.
...
Samo tętno 120–140 to nie magiczna strefa spalania tłuszczu. Tłuszcz spala się wtedy, gdy jesteś w deficycie kalorycznym, a nie od konkretnej cyfry na zegarku.10 km dziennie na bieżni przy 7 km/h i nachyleniu – ok, jeśli to tolerujesz i regenerujesz się, ale codziennie to już spory stres dla stawów i układu nerwowego.
1
TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit
Kompleksowe prowadzenie online
https://sebastianszmit.pl/
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Krzysztof Piekarz