Witam,
Od wczoraj wraz z chłopakiem i koleżankami rozpoczęliśmy treningi na siłowni.
Była to pierwsza wizyta i trwała prawie 2h od godz. 20 do 22.
Pytanie dotyczy mnie. Ważę 85 kg wzrost 165 i wiek 25 lat, tłuszcz jest w sumie na całym ciele ale najwięcej na brzuchu, biodrach i udach.
Moim celem początkowym jest waga 60 kg a następnie 55kg.
Potrzebuję pomocy co do ułożenia programu ćwiczeń. Wczoraj prowadził nas trener ale tak na prawdę za wiele nie powiedział.
Czy myślicie że taki trening 2 godzinny co drugi dzień wystarczy? W dni wolne od siłowni mogę ćwiczyć na bieżni w domu.
Jeśli chodzi o plan, który pokazał nam wczoraj trener, to wyglądał tak: 15 minut aeroby, następnie jedna seria ćwiczeń obwodowych (8 przyrządów), później znowu aeroby 15 min i kolejny trening obwodowy. I tak w sumie przez 2 godz.
Wiadomo że liczy się dla mnie osiągnięcie efektów w jak najkrótszym czasie.
Zapraszam do dyskusji.
Od wczoraj wraz z chłopakiem i koleżankami rozpoczęliśmy treningi na siłowni.
Była to pierwsza wizyta i trwała prawie 2h od godz. 20 do 22.
Pytanie dotyczy mnie. Ważę 85 kg wzrost 165 i wiek 25 lat, tłuszcz jest w sumie na całym ciele ale najwięcej na brzuchu, biodrach i udach.
Moim celem początkowym jest waga 60 kg a następnie 55kg.
Potrzebuję pomocy co do ułożenia programu ćwiczeń. Wczoraj prowadził nas trener ale tak na prawdę za wiele nie powiedział.
Czy myślicie że taki trening 2 godzinny co drugi dzień wystarczy? W dni wolne od siłowni mogę ćwiczyć na bieżni w domu.
Jeśli chodzi o plan, który pokazał nam wczoraj trener, to wyglądał tak: 15 minut aeroby, następnie jedna seria ćwiczeń obwodowych (8 przyrządów), później znowu aeroby 15 min i kolejny trening obwodowy. I tak w sumie przez 2 godz.
Wiadomo że liczy się dla mnie osiągnięcie efektów w jak najkrótszym czasie.
Zapraszam do dyskusji.
Krzysztof Piekarz

,i chcę aby to głównie dzięki ćwiczeniom schudnąć.