Szacuny
119
Napisanych postów
5388
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
111118
Szkoda tylko FRUTEX, że nie rozumiesz tego co napisałeś. Nie muszę sprawdzać znaczenia wskazanych przez Ciebie terminów. Funkcję moderatora nie sprawuję przez przypadek.
Czas działani jeśli chodzi o wątrobe, to z pewnością nie wie że jest 14, ale w cyklu dobowym ma czas kiedy wydziela i kiedy gromadzi czyli buduje...
Czyli do godziny 14 wątroba gromadzi glikogen czy "wydziela" glukozę?
Szacuny
0
Napisanych postów
82
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
199
Cokolwiek nie napiszę to jest mało zrozumiałe... mówi się trudno. Nie każdy potrafi kojarzyć ale na szczęście dostęp do netu jest i można nazwy wklepać i mieć wyjaśnienie... ale jeśli tego nie potrafisz... hmmm... trudno.
Bez obrazy... To samo powiem o tobie i o innych...
Szacuny
119
Napisanych postów
5388
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
111118
Nie muszę sprawdzać znaczenia wskazanych przez Ciebie terminów.
W domyśle miało być, że to są oczywiste rzeczy i słowa, których znaczenia nie trzeba sprawdzać. Dla mnie koniec tematu. Może ktoś inny będzie chciał z Tobą dyskutować.
Szacuny
126
Napisanych postów
4616
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
53303
FRUTEX gdybym miał więcej czasu to pokazałbym Ci co oznacza potwierdzenie tezy referencjami, może kilka osób uzna, że to co napisałeś jest wystarczające by uznać tezę jako pewnik, ale będzie tych osób niewiele... i ciężko będzie znależć taką osobę wśród tych którzy nie muszą wklepywać tych nazw lub tych, którzy się wysilili i wklepali.
Szacuny
0
Napisanych postów
125
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
4886
Ale Panowie...o czym w ogóle mowa. Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, ale jestem w innej, a człowieka który coś wie poznaje się przede wszystkim po tym, że umie zastosować wiedzę praktycznie, a nie cytować miliony definicji. Jak na razie nie przeczytałem ani jednej wypowiedzi tego pana, która cokolwiek wniosłoby do tematu, jedynie wiąże się hasłami. To jakby kupując samochód dyskutować o teorii działania wycieraczek, chociaż widać, że są urwane - i zamiast powiedzieć 'przyczep sobie nowe', to słyszymy 'analizując sytuację po symptomach, możemy dostrzec, iż system nie ma prawa działać, ponieważ wycieraczki, których dysplazję obserwujemy, nie będą działać w godzinach 14-21:23. Kiedy indziej też nie, ale i tak tego nie zrozumiecie".