elo ziomy mam problem tzn muj koleżka ćwiczy od sześciu miesięcy a od czterech mu siła na klate nieidzie co ma robić ???????
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Wpisz jakies dane o koledze..i trening jaki na klate robi..i czy zmienial ten trening w ciągu tych 6 miesiecy...
...
Napisał(a)
Jeśli podasz cos więcej na temat kolegi i jego treningów to może znajdziemy przyczynę.Wiek, staż,metoda treningu ,kiedy ostatnio robił trening zachowawczy itd. Pozdro
...
Napisał(a)
koleżka ma 18 lat waga 67 kilo wzros 175 cm sześć miechuw temu zaczoł trenować przez pierwsze dwa miechy poszło mu ponad 20 kilo siły pużniej zmienił trening i od tamtej pory nic mu nieidzie
4x10,8,6,4,-wyciskanie sztangi na ławeczce prostej
4x10,8,6,4-wyciskanie sztengi na ławeczce skośnej
3x12-rozpiętki na płaskiej
3x12-na bramie (niewiem jak te ćwiczenie się nazywa )
trening rozpisał mu koleś ktury ćwiczy ponad 10 lat
4x10,8,6,4,-wyciskanie sztangi na ławeczce prostej
4x10,8,6,4-wyciskanie sztengi na ławeczce skośnej
3x12-rozpiętki na płaskiej
3x12-na bramie (niewiem jak te ćwiczenie się nazywa )
trening rozpisał mu koleś ktury ćwiczy ponad 10 lat
...
Napisał(a)
Czyli z tego co napisales robi jeden trening przez 4 miechy ? Trening zmienia sie co 6-8 tygodni..To może byc przyczyna ze mu siła nie idzie...
Ale nie jestem pewien..Filar53 napewno pomoze :) Pozdrawiam
Ale nie jestem pewien..Filar53 napewno pomoze :) Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Podstawowy błąd to brak urozmaicenia a więc brak bodźca dla mięśni.
co 6-8 tygodni należy zmienić plan treningowy.
Pozatym po cyklu treningowym musi nastąpic tydzień a nawet dwa roztrenowania(trening zachowawczy) pozwalając tym na nabranie nowych sił do treningu najprościej mówiąc. Bez tego nie bedzie postępów.
Wyciskanie sztangi na skośnej ławie głową w górę 12,10,8,8
Wyciskanie sztangielek na ławie poziomej(stałe obciążenie pozwalające Ci na wykonanie około 12 ruchów w pierwszej serii wykonując jak największy zakres ruchu) x 4
Rozpiętki na ławie poziomej 12-15 ruchów stałym obciążeniem.
TYDZIEŃ ROZTRENOWANIA!
Wszystkie grupy mięśniowe na treningu po jednym podstawowym ćwiczeniu, po trzy serie na każdą grupę mięśniową 2 x w tygodniu.
Cięzar dobierasz na około 20 ruchów ale wykonujesz tylko 12
Pozdrawiam
co 6-8 tygodni należy zmienić plan treningowy.
Pozatym po cyklu treningowym musi nastąpic tydzień a nawet dwa roztrenowania(trening zachowawczy) pozwalając tym na nabranie nowych sił do treningu najprościej mówiąc. Bez tego nie bedzie postępów.
Wyciskanie sztangi na skośnej ławie głową w górę 12,10,8,8
Wyciskanie sztangielek na ławie poziomej(stałe obciążenie pozwalające Ci na wykonanie około 12 ruchów w pierwszej serii wykonując jak największy zakres ruchu) x 4
Rozpiętki na ławie poziomej 12-15 ruchów stałym obciążeniem.
TYDZIEŃ ROZTRENOWANIA!
Wszystkie grupy mięśniowe na treningu po jednym podstawowym ćwiczeniu, po trzy serie na każdą grupę mięśniową 2 x w tygodniu.
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
mieto123 musisz zmienic avatar bo ukradłes go uzytkownikowi o nicku - sabi__ !!!
...
Napisał(a)
aha to podałeś mi trening na klatę a jak mam zrobić trening roztrenowania tzn że trzeba coraz mniej seri robić itp czy mam przez te dwa tygodnie niećwiczyć ??
...
Napisał(a)
mieto123. Tu masz wszystko wyjaśnione. Wystarczy jeden tydzień.
TYDZIEŃ ROZTRENOWANIA!
TYDZIEŃ ROZTRENOWANIA!
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!