Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
41
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
4739
Siema, jestem w 7miesiacu cyklu test enan 250e4d. Około miesiąc temu robiłem cholesterol i LDL trochę wyszedł ponad normę więc ograniczyłem mocno tłuszcze nasycone i dodałem aeroby po każdym treningu. Dzisiaj odebrałem aktualne wyniki badań i LDL jeszcze bardziej podskoczyl. Co robić?
Poniżej zdjęcia
Pierwsze zdj sprzed miesiąca a drugie zdj z dzisiaj
Szacuny
0
Napisanych postów
41
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
4739
1. WIEK: 20 2. WAGA: 85 3. WZROST: 180 4. WYMIARY: -biceps: 42 -klatka: ? -udo: 68 -talia: ? 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 5 lat 6. DIETA: -białko: 200 -węglowodany: 500 -tłuszcz: 50 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: W trakcie pierwszego test enan 250mg e4d 8. TRENING: 6x w tyg pod trójbój 9. CEL CYKLU: Sila, sylwetka 10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA: - 11. POZIOM BF%: 10% 12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): Endo-mezo 13. STAN ZDROWIA: Bardzo Dobry 14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB PO ROSTU OWŁOSIENIA: Owłosienie bardziej 15. PPM (podstawowa przemiana materii): 1900 16. WYNIKI SIŁOWE: -klata: 162.5x1 -martwy ciąg: 210x3 -przysiad: 185x1
Dieta tak jak pisałem, po pierwszych badaniach zacząłem unikać tłuszczy nasyconych i ogolnie syfu.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20986
Napisanych postów
71634
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576963
Trzeba poustawiać klocki tak żeby w wynikach wychodziło dobrze. U mnie np olej kokosowy podbija LDL. Jak go dostawiłem do żarcia i robiłem wyniki kontrolne patrzę a LDL w niespotykanym dla mnie poziomie. Zwalałem na saa, styl życia inne bzdety aż pojechałem gościnnie do Rumunii a tam jeden z trenerów mi powiedział odstaw olej kokosowy. Odstawiłem, wynik od razu w dół. Oczywiście dalej od czasu do czasu do łososia czy jajecznicy, ale stosuje go incydentalnie a nie jak niektórzy zamienili go na wszystko.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20986
Napisanych postów
71634
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576963
Większość parametrów diag jest czułe na aktywność fizyczną, u Ciebie nie jest do dużo (może późno zjadłeś posiłek, może leki, może popiłeś, a może tłuszcze właśnie) ale masz też ldl w górze więc zachodzi uzasadniona korelacja.
Szacuny
0
Napisanych postów
41
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
4739
Ok. Wyrzucam kompletnie smażone produkty, wrzucam suplementacje czosnkiem i zadbam jeszcze o jakieś zioła wspomagające HDL. Może coś pomoże. Dzięki za pomoc, pozdrawiam:)