Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
57
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
1299
zjadłem już 35 tabletek metanabolu no a na nieszczęście muszę zrobić badania lekarskie do pracy -- czy jestem zdolny itd. Czy coś wyjdzie po tych tabletkach w badaniu krwi i moczu, czy za tydzień jak zrobię badania a przestanę dziś brać metkę "parametry" wrócą do normy??????Za odp sog.
Szacuny
11
Napisanych postów
191
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
2801
Jeśli teraz przestaniesz brać metę to wyniki badań w ciągu tygodnia nie będą się różniły w znacznym stopniu od tych gdybyś nie przestał brać, a jeśli chodzi o badania do pracy to wątpię aby był z tym jakiś problem, a zwłaszcza po takich dawkach, mimo że meta jest stosunkowo mocno szkodliwa, to jednak 35 tabsów nie robi aż tak wielkiego spustoszenia. Moim zdaniem nie masz się czym przejmować
Szacuny
6
Napisanych postów
815
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
6280
w polsce praktycznie nie ma specjalistycznych urządzeń do badań na obecnośc anabolików, chodzi mi o specjalistyczny i nowoczesny sprzęt. A badania beda, ale na temat twojego zdrowia a nie czy mete bierzesz.nie masz sie co martwić.pozdrawiam
Koks jest jak cukierki,różne rodzaje i różne smaki TANAKA
- NIE SĄDZ MNIE JESLI MNIE NIE ZNASZ- TUPAC AMARU SHAKUR
Szacuny
11
Napisanych postów
191
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
2801
Jak już wspomniałem nie masz się czym przejmować, jeśli wyjdzie Ci za wysokie ciśnienie powiesz po prostu że się zapomniałeś i wypiłeś kawę, jeśli chodzi o badanie krwi, wątpię aby meta wpłynęła na ich wynik, a jeśli chodzi o mocz, to również wątpię aby 35 tabsów mety uszkodziło Ci ją w takim stopniu, aby wyniki nie mieściły się w normie.