Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
5
Napisanych postów
679
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
5991
Witam,
Od dluższego czasu miałem już problem z testosteronem, moim zdaniem nawet 2-3 lata. Samopoczucie, obniżony nastrój, wahania nastroju, problemy z koncentracją. Niestety badania robiłem dopiero w 2019 co jakis czas i regularnie wychodził mi testosteron 1,8-2,2 max przy normie 2-8. Mam 29 lat a test na poziomie 60 latka. Oczywiscie zaden endo mi nie pomógł tylko wciskali jakis cynk lub DHEA. Ćwicze na siłowni wiec zapodałem sobie propa e2d 100 i życie stało się o wiele lepsze. Cykl trwał 4 miesiace. Nie chetnie z niego schodziłem, przyrosty fajne, głowa odpoczęła. Odblokowałem się z pomocą kolegi, zrobiłem to właściwie ale myslalem ze test wróci do widełek jak u normalnego człowieka. Niestety wrócił do wyników sprzed kuracji. Jestem już 3 miesiac po odbloku i niestety znów zaczęły sie stare problemy, które stopniowo przez ten okres wracały - chroniczne zmeczenie, wahania nastrojów, nerwowość, problemy z koncentracją, popęd dno. Zrobiłem badania i wyszło 1.9 przy normie 2-8 :)
Dodam, że przeprowadziłem wielokrotne badania trzustki, hormonów i wszystko jest idealnie łącznie z usg tarczycy itd bo to robiłem u 3 endo i kazdy rozkladal rece zamiast dać mi dlugiego estra zebym pakował to all day.
Pytania:
1) Czy to oznacza ze powinienem brac testosteron cały czas? Jeśli to tak to ile i co ile dni ale zeby nie byl to normalny cykl?
2) Zna ktos porządnego endo w Poznaniu?
Szacuny
1616
Napisanych postów
5479
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
94310
nie oczekuj że Twój poziom testa po cyklu będzie wyższy, niż przed. jeśli poziom testa wróci do poziomu sprzed cyklu to już spory sukces, zazwyczaj tak się nie dzieje, szczególnie przy dłuższych cyklach. możesz próbować jakiś boosterów, cynk, selen itp ale jeśli to zadziała to test delikatnie wzrośnie ale na pewno nie będzie to ponad połowę normy. a jeśli chodzi o to ile testa bić żeby utrzymać test na satysfakcjonującym poziomie to wstaw najpierw ankietę działu.
when im going to do some mountaineering actually im going back home
Szacuny
5
Napisanych postów
679
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
5991
Czyli tak naprawdę mając problemy z testosteronem na co dzień, nie wyleczy się tego żadnymi kuracjami i albo będę bił go z zewnątrz albo muszę się pogodzić z naturalnie za niskim testosteronem?
Szacuny
1616
Napisanych postów
5479
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
94310
jeżeli jesteś osobą prowadząca zdrowy styl życia (trening, dieta), dostarczasz odpowiednią ilość snu oraz nie żyjesz w chronicznym stresie to tak, jedyna droga na podniesienie poziomu testa, jeżeli nie ma żadnych jednostek chorobowych związanych z przysadka, to iniekcje domięśniowe, czyli hormonalna terapia zastępcza do końca życia.
when im going to do some mountaineering actually im going back home