Mam prwie 18 lat... moja przygoda z silownia zaczela sie roku temu...w Marcu 2003 cwicząc 2 tygodnie zaczelem cykl metanabolem rosyjskim (100 tab), zagryzlem to kreatyną i aminokwasami, po skończynym cyklu przestałem ćwiczyć:( i wiekszość spadło, następnie w Maju 2003 znowu wziołem (100 tab) metki ćwicząc w domu, efekty były ale większość spadło, w Lipcu 2003 kolejny raz wziołem 100 tab metki
były bardzo dobre efekty wtedy ćwiczylem ok 3 tygodnie na normalnej siłce a pozniej w znowu w domu, 3 dni po zakoczonym cyklu zerwałem ścięgno w nodze i nie miałem możliwość cwiczyć:( po tak długiej przerwie wróciłem na siłownie i chce znowu ćiwczyć tylko tym razem bez żadnych koksów.
Chodze na siłownie od początku miesiąca...kupiłem kreatyne Hi-Teca Creatine Powder 500g którą teraz zajadam razem z glukozą. Narazie jestem zadowolony z efektów, biore 10g dzienie rano na czczo 5g+glukoza 20g i po treningu 5g= glikoza 20g.
Problemy:
Wyciskam na klate 80kg...nie moge w to uwierzyć, mam dóży obwód klatki i doskonale widoczne mięśnie, i nie wiem dlaczego tak mało podnosze.
Mój lewy biceps i bark jest zdecydowanie wiekszy od prawego ( biceps ok 1 cm) różnica jest widoczna. Co mam zrobić? jak mam to wyrównać?
Mój plan treningowy:
Poniedziałek. Klatka i Triceps
Klatka:
1.wyciskanie sztangi leżąc 4 serie po ok. 12 razy
2.skos tak samo 4 serie po 12 razy
3.poniej na baterflju 4 serie
4.i na koniec kłade się na ławce biore hantelek ok 25kg unosze go przed siebie i wykonuje ruchy za głowę ok 12 razy też 4 serie
Triceps:
1.Na wyciągu 4 serie po 12 razy
2.nastepnie kłade sie na ławeczce ze sztangą łamaną i uginam ręce tez 4 serie po 12 razy.
Wtorek. Biceps Barki.
Biceps:
1. na wyciągu z prostym gryfem 4 serie po 12 razy.
2. modlitewnik 4 serie po 12 razy
3. ruchy młota 4 serie po 12 razy.
Barki:
1. unoszenie hantki przed siebie 4 seire po 12 razy
2. unoszenie hantki na boki 4 seire po 12 razy
3. no i na koniec ze sztangą za głowę ( każdy wie o co chodzi)
Środa: Dzień bez treningowy
Czwartek: klatka, triceps
Wykonuje te same ćwiczenia co w poniedziałek
Piątek. Plecy i Kaptury.
Plecy.
1. na wyciagu sciąganie sztangi za głowe i przed głowę po 4 serie po 12 razy
2. Wiosłowanie 4 serie po 12 razy
Kaptury:
Spinanie z prostą sztangą 4 serie po 12 razy.
Sobota. Barki Biceps
Te same ćwiczenia co we wtorek.
Sorry za mój język, jestem raczej początkującym kulturystą i nie bardzo wiem jak co sie nazywa
Zgłosciłem sie do tego działu po jakies porady dotyczące treningu.
Napisałem o swojej przeszłosći tylko dlatego byście wiedzieli od czego zaczać:)
Prosze o komenataże
Z góry dzięki.

Chodze na siłownie od początku miesiąca...kupiłem kreatyne Hi-Teca Creatine Powder 500g którą teraz zajadam razem z glukozą. Narazie jestem zadowolony z efektów, biore 10g dzienie rano na czczo 5g+glukoza 20g i po treningu 5g= glikoza 20g.
Problemy:
Wyciskam na klate 80kg...nie moge w to uwierzyć, mam dóży obwód klatki i doskonale widoczne mięśnie, i nie wiem dlaczego tak mało podnosze.
Mój lewy biceps i bark jest zdecydowanie wiekszy od prawego ( biceps ok 1 cm) różnica jest widoczna. Co mam zrobić? jak mam to wyrównać?
Mój plan treningowy:
Poniedziałek. Klatka i Triceps
Klatka:
1.wyciskanie sztangi leżąc 4 serie po ok. 12 razy
2.skos tak samo 4 serie po 12 razy
3.poniej na baterflju 4 serie

4.i na koniec kłade się na ławce biore hantelek ok 25kg unosze go przed siebie i wykonuje ruchy za głowę ok 12 razy też 4 serie
Triceps:
1.Na wyciągu 4 serie po 12 razy
2.nastepnie kłade sie na ławeczce ze sztangą łamaną i uginam ręce tez 4 serie po 12 razy.
Wtorek. Biceps Barki.
Biceps:
1. na wyciągu z prostym gryfem 4 serie po 12 razy.
2. modlitewnik 4 serie po 12 razy
3. ruchy młota 4 serie po 12 razy.
Barki:
1. unoszenie hantki przed siebie 4 seire po 12 razy
2. unoszenie hantki na boki 4 seire po 12 razy
3. no i na koniec ze sztangą za głowę ( każdy wie o co chodzi)
Środa: Dzień bez treningowy
Czwartek: klatka, triceps
Wykonuje te same ćwiczenia co w poniedziałek
Piątek. Plecy i Kaptury.
Plecy.
1. na wyciagu sciąganie sztangi za głowe i przed głowę po 4 serie po 12 razy
2. Wiosłowanie 4 serie po 12 razy
Kaptury:
Spinanie z prostą sztangą 4 serie po 12 razy.
Sobota. Barki Biceps
Te same ćwiczenia co we wtorek.
Sorry za mój język, jestem raczej początkującym kulturystą i nie bardzo wiem jak co sie nazywa
Zgłosciłem sie do tego działu po jakies porady dotyczące treningu.
Napisałem o swojej przeszłosći tylko dlatego byście wiedzieli od czego zaczać:)
Prosze o komenataże
Z góry dzięki.
Gdy Ktoś Ma W Życiu Pecha I Zmartwień Kupę, Może Złamać Rękę Podcierając Dupę :D