Więc master81 moj trening....po pierwsze to ja mam taką z***a.... albo za***istą genetyke i moja klata napina sie przy kazdym ćwiczeniu jakie robie(poważnie)robie trica klata spieta,robie bica klata spieta,ale przygode z siłownia zaczołem od klaty jush w ieku 14lat w domu kładłem sie na takim fotelu i czaskałem na klate z 14kg

)) po kilkanaście powtórzeń

a teraz to nawet klate robie co 2tyg bo mnie przeraza jej spięcie a łapa stoi w miejscu :((
moj trenig
-jak zaczynałem to robiłem 12seri tym samym cięzarem ewentualnie 5kg w góre
-teraz robie jakieś 12-13 seri wszystkiego na klate czyli:
wyciskanie na ławce..piramide zaczynam od 80kg oczywiście rozgrzewa z 50kg 6 x piramida
-wyciskanie chantli na ławce 30stopni i do tego strasznie sie przykładam to cwiczenie ruszy każdego trzeba tylko naprawde mocno spinać klate i nie trzeba wielkich cięzarów mi starcza (jeden chantel)15-20kg to jush jest max przynajmiej dla mnie 4 x 15-20kg
-potem robie jakieś 3-4 x piramida serie na maszynie rozpiętek(nie robie rozpietek z chantlami bo mam problemy z łokciem)
- a na koniec czasami jak mi sie chce to spinam mieśnie pompkami na szerokość barówe albo robie
rozpietki na maszynie jeszcze 2 serie z małym ciężarem na do***a...
-ale jak mowie moja klata to genetyka tego jestem pewien proponuje co 2 dni pompki conajmiej 3 x 20,30,40 powtórzeń tak ja sie dorobiłem fundamętu klaty moze nie sa to rekordy w pompowaniu ale mozna sie przyłożyć do jakości a nie szybkości i ilości pompek
oprócz tego szokuj klate jak najwiecej np: ułuż trening na tydzien A i tydzien B w tygA. zrób 3 takie a w tygB 3 inne ćwiczenia ale nie za długo maxymalnie miesiąc potem przejdz do jednego z planów przez miesiac cwicz normalnie i znowu szok !!!

polecam
Nie chwaląc sie poważnie ćwicze od początku sezonu ale jak wspominałem to cwiczyłem jush troche w wieku 14 lat 2 lata uprawiałem lekkąatletyke a w odżywki wpakowałem 5Baniek !! i nie załuje bo we wrześniu wazyłem 68-9kg teraz 78kg coprawda dzieta wenglowodanowa w ostatnich 2miesiacach dała mi 4kg

tylko nie wiem gdzie chyba w nogi i dupe :((( a to moj problem ale z innej bajki
Co do mojego treningu na BICA ::dla wszystkich co chcą mi pomóc
cwicze 5razy w tyg
-3serie podciaganie max
-6seri na wyciagu wuginanie albo na mogliternieku (tez wyciąg)piramida...staram sie szokować mięsien !!
-4 serie sztanga prosta albo łamana piramida
-3serie młotkowego z chantlem 5kg
to tyle !! moze za mało ale jak robie wiecej to juz nie czuje spęcia tylko machanie cięzarem a to chyba nie dobrze
chantli nie uzywam wcale (problemy z łokciami)wiec jak ktoś chce mi pomoc to proponuje cwiczenia z wyciagmiem i sztangą !!
ale sie rozpisałem !! dzieki z gory za pomoc !! pozdrawiam i pokazcie swoje fotki jak wyglądacie !!
!!Kasta!! Rośnij zdrowo kolo