Witam. Szukałem już na internecie, ale nie udało mi się znaleźć. Otóż mam taki problem, gdy robię pompki (jestem przy około 10-15), nie mam już siły na następną, wtedy zaczynają mi nogi "drżeć"- drgają mi tak jakoś, tak samo przy wiosłowaniu sztangą... Nie wiem o co chodzi. Jest to spowodowane słabym rozciągnięciem (przy złączonych nogach nie dotchnę palcami u rąk podłogi) czy czymś innym? Szukałem już ćwiczeń rozciągających, ale znajdowałem same ćwiczenia, które mógłbym robić na siłowni, a mi potrzeba by robić je w domu. Tak samo ze strechingiem.
Proszę o pomoc.
Drugim moim problemem jest plan treningowy na masę. Szukam, szukam i szukam a nie mogę znaleźć. Jedne mi nie odpowiadają, drugie nie wiem czy są dla mnie odpowiednie. Potrzebuję osoby która się na tym zna i która mogłaby mi przedstawić jakiś plan treningowy na masę.
Proszę o pomoc. Z góry bardzo dziękuje!
Waga: 68
Wzrost: 176
Cel treningowy: masa
Staż treningowy na słowni: 4 miesiące zabawy, przerwa 3 miesiące
Uprawiane inne sporty: brak (chyba, że można tutaj uznać grę w piłkę nożna z kolegami na podwórku)
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): sztanga, ławeczka, sztangielki,
Dieta: brak
Przeciwskaznania medyczne: brak
Zażywane suplementy: brak
Proszę o pomoc.
Drugim moim problemem jest plan treningowy na masę. Szukam, szukam i szukam a nie mogę znaleźć. Jedne mi nie odpowiadają, drugie nie wiem czy są dla mnie odpowiednie. Potrzebuję osoby która się na tym zna i która mogłaby mi przedstawić jakiś plan treningowy na masę.
Proszę o pomoc. Z góry bardzo dziękuje!
Waga: 68
Wzrost: 176
Cel treningowy: masa
Staż treningowy na słowni: 4 miesiące zabawy, przerwa 3 miesiące
Uprawiane inne sporty: brak (chyba, że można tutaj uznać grę w piłkę nożna z kolegami na podwórku)
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): sztanga, ławeczka, sztangielki,
Dieta: brak
Przeciwskaznania medyczne: brak
Zażywane suplementy: brak