Witam. Kiedy powinno sie wykonywać pompki na poręczach? Na początku w środku czy końcu treningu na klate ? Cwicze Splitem, cel to masa.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Najmocniejsze cwiczenie zawsze pierwsze.
W zadnym innym cwiczeniu na klate nie jestes w stanie wziasc lacznie takiego ciezaru co na poreczach. No chyba ze masz staz 10 lat i nigdy nie pompowales.
W zadnym innym cwiczeniu na klate nie jestes w stanie wziasc lacznie takiego ciezaru co na poreczach. No chyba ze masz staz 10 lat i nigdy nie pompowales.
WIEDZMA JEST MOJA %)
Znizka 30% na sprzet Kelton:
http://www.sfd.pl/Pozegnalna_Znizka_30%_na_sprzet_Kelton_od_Pumy.-t624346.html
...
Napisał(a)
puma mowisz ze najmocniejsze cwiczenie zawsze pierwsze- ale czy jest tak tez w przypadku podciagania sie na drazku nachwytem bo slyszalem ze jest to przyczyna czestych kontuzji jezeli jest wykonywane na tak naprawde niezbyt rozgrzane ciało ;]
...
Napisał(a)
sam sobie odpowiedziałeś. każde ćwiczenie na nierozgrzane ciało może być kontuzjogenne, także zawsze przed treningiem odpowiednia rozgrzewka i zaczynasz.
...
Napisał(a)
Istnieją metody wstępnego zmęczenia, w których celowo męczymy daną grupę - ale to inna bajka.
Rekin rośnie przez całe życie...
Bądź jak rekin, k***a!!!
...
Napisał(a)
Od początku ćwiczenia klaty ćiwczyem pompki na poręczach jeszcze przed sztangą i teraz chciabym je przeożyć jako pierwsze ale potem mam problem by wyciskać na paskiej.
Ps. a u was poręcze to jaki max? tz. masa ciala+ obciążenie bo tak sobie mysle ze osoby które cisną koo 200 na paskiej w tym ćiwczeniu ze swoją masą mogyby dojść do 240 w sumie jak nie więcej co wydaje mi sie lekko nie możliwe ze względó technicznych tz. 130kg przymocowane na pasie ...
Ps. a u was poręcze to jaki max? tz. masa ciala+ obciążenie bo tak sobie mysle ze osoby które cisną koo 200 na paskiej w tym ćiwczeniu ze swoją masą mogyby dojść do 240 w sumie jak nie więcej co wydaje mi sie lekko nie możliwe ze względó technicznych tz. 130kg przymocowane na pasie ...
...
Napisał(a)
Ci którzy cisną 200 na płaskiej robią serię na 170-180, a i sami ważą często 100-110. To daje tylko z 60-70 kilo do doczepienia.
Rekin rośnie przez całe życie...
Bądź jak rekin, k***a!!!
...
Napisał(a)
Hymm krzychu czyli mówisz ze wraz z postępem masy klaty jednak poręcze w maxie zbliżają sie do wycisku na paskiej? hymm
Bo wysunolem te 240 max proporcjonalnie do moich wyników gdzie palska to 69% cięzaru na poręczach które w moim przypadku nadal szybciej odbiegają postępem od paskiej.
Bo wysunolem te 240 max proporcjonalnie do moich wyników gdzie palska to 69% cięzaru na poręczach które w moim przypadku nadal szybciej odbiegają postępem od paskiej.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!