Cze.Jestem 17 latkiem i mam problemy ze swoim wyglądem (90 kg wagi i 180 cm wzrostu).Chciałbym Zrzucić pare kg i nabrac mięśni.Prosił bym o jakies ćw które moge wykonywac w domu beż zadnych przyżadów.Prosil bym o rozkład treningów oraz o cos co przyspieszy moją przemiane materii.Prosze o pomoc.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Wydaje mi sie ze podstawowym twoim problemem na poczatku bedzie tluszcz, wiec aeroby(bieganie plywanie itp.) 3xtygodniowo 45-60 min do tego dieta o ktorej przeczytasz w dziale odzywianie, jesli czegos nie bedziesz wiedzial www.sfd.pl/search.asp .
...
Napisał(a)
Dzieki.Ale to dla mnie malo.Potrzebuje wszystko od poczatku bez diety.Jakie ciczenia ile serii ile powturzen do kiety mam cwiczyć na aerobach.Od kiedy i co cwiczycna miesnie?Prosze o pomoc.
...
Napisał(a)
wiec tak...
mowisz ze nie masz przyrzadow wiec bedzie trudno ale ja CI moge tyle doradzic.
jak kolega wczesniej wspomnial przede wszystkim aeroby: bieganie, plywanie wszelkiego rodzaju sporty druzynowe.
jesli chodzi o cwiczenia to najlepiej rano troche na rozgrzewke a wieczorem cos ostrzejszego.
do cwiczen bez ciezaru mozemy zaliczyc:
pompki
brzuszki (wszelkiego rodzaju)
przysiady
wspiecia na palce
wykroki przed siebie
skakanka
mozesz rowniez wziac siobie 2 butelki wody 2L i np porobic triceps lub biceps oraz barki robiac wszelkiego rodzaju podciagania itp
mozesz tez laczyc cwiczenia np. zrobic pompke przejsc do kucniecia i przysiad w gore...
kazde z cwiczen rob na max tzn ze czujesz ostatnie powtorzenia
powiedzmy z ww wymienionych + tych z woda rob kazde po kolei najlepiej bez przerwy i pozniej to samo 2 raz
mowisz ze nie masz przyrzadow wiec bedzie trudno ale ja CI moge tyle doradzic.
jak kolega wczesniej wspomnial przede wszystkim aeroby: bieganie, plywanie wszelkiego rodzaju sporty druzynowe.
jesli chodzi o cwiczenia to najlepiej rano troche na rozgrzewke a wieczorem cos ostrzejszego.
do cwiczen bez ciezaru mozemy zaliczyc:
pompki
brzuszki (wszelkiego rodzaju)
przysiady
wspiecia na palce
wykroki przed siebie
skakanka
mozesz rowniez wziac siobie 2 butelki wody 2L i np porobic triceps lub biceps oraz barki robiac wszelkiego rodzaju podciagania itp
mozesz tez laczyc cwiczenia np. zrobic pompke przejsc do kucniecia i przysiad w gore...
kazde z cwiczen rob na max tzn ze czujesz ostatnie powtorzenia
powiedzmy z ww wymienionych + tych z woda rob kazde po kolei najlepiej bez przerwy i pozniej to samo 2 raz
...
Napisał(a)
po pierwsze jak chcesz schudnąć to DIETA bez tego nigdzie nie ruszysz, będziesz budował mięśnie, a fat ci pozostanie !!!! więc jak najszybciej zabierz się za ułożenie odpowiedniej diety
po drugie aeroby- tak jak juz wcześniej wspomniano
po trzecie trening siłowy- ale pamietaj, że nie da ci on nic jeżeli nie wykonasz 1 i 2 punktu. Jeżeli nie chodzisz na siłownie to tutaj:
http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.htm
znajdziesz na pewno cos dla siebie
pzdr
po drugie aeroby- tak jak juz wcześniej wspomniano
po trzecie trening siłowy- ale pamietaj, że nie da ci on nic jeżeli nie wykonasz 1 i 2 punktu. Jeżeli nie chodzisz na siłownie to tutaj:
http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.htm
znajdziesz na pewno cos dla siebie

pzdr
...
Napisał(a)
po pierwsze jak chcesz schudnąć to DIETA bez tego nigdzie nie ruszysz, będziesz budował mięśnie, a fat ci pozostanie !!!!
z tym sie nie zgodze
moze dojsc do powolnego procesy spalanie tk. tluszczowej i zastepowania ja miechem, [kazdy rodzaj wysilkufizycznego poprawia metabolizm, zwiekszajac mase miesniowa ten proces przyspiesza, aczkolwiek kolezanka dobrze radzi dieta bedzie podstawa]
organizm bedzie trzymal wage ale optycznie sie pomniejszy
niekoniecznie musisz zaczac od redukcji
wystarczy dac diete bogata w bialko[poprawia metabolizm] i cwiczyc trenigiem kulturystycznym 3-4 x tydz. i dozucic np. 2xtydz. jakies zajecia sportowe [basen raczej odpada] dieta z mniejsza zawartoscia wegli niz to ma miejsce w dietach masojacych
i proces potrwa dluzej ale skora zdazy nabrac elastycznosci i nie bedziesz sie martwil o efekt jojo
ja zzucilem duza kg w krotkim czasie i teraz tego troche zaloje[skora nie powrocila do normalnego stanu tak jakbym chcial]
a z wlasnego doswiadczenia powiem ze kg nie wracaja wiecej jak 5% nawet jak sobie pofolguje z jedzeniem np przez 2 tyg.
z tym sie nie zgodze
moze dojsc do powolnego procesy spalanie tk. tluszczowej i zastepowania ja miechem, [kazdy rodzaj wysilkufizycznego poprawia metabolizm, zwiekszajac mase miesniowa ten proces przyspiesza, aczkolwiek kolezanka dobrze radzi dieta bedzie podstawa]
organizm bedzie trzymal wage ale optycznie sie pomniejszy
niekoniecznie musisz zaczac od redukcji
wystarczy dac diete bogata w bialko[poprawia metabolizm] i cwiczyc trenigiem kulturystycznym 3-4 x tydz. i dozucic np. 2xtydz. jakies zajecia sportowe [basen raczej odpada] dieta z mniejsza zawartoscia wegli niz to ma miejsce w dietach masojacych
i proces potrwa dluzej ale skora zdazy nabrac elastycznosci i nie bedziesz sie martwil o efekt jojo
ja zzucilem duza kg w krotkim czasie i teraz tego troche zaloje[skora nie powrocila do normalnego stanu tak jakbym chcial]
a z wlasnego doswiadczenia powiem ze kg nie wracaja wiecej jak 5% nawet jak sobie pofolguje z jedzeniem np przez 2 tyg.
...
Napisał(a)
No ok wirlkir dzieki.A jezeli zaczoł bym chodzic na silownie tak z 3 razy na tydzień po 1 godz.To od czego powinienem zacząc.Powiedzmy ze dieta juz jest.Czyli musze wykonywac aeroby?30-40 min na rowerku wystarczy?A co z resztą czasu?Odpowiedzcie prosze.
...
Napisał(a)
ACT - to wpisz w wyszukiwarke i poczytaj podwieszone posty
trening silowy okolo 45 minut po nim 15-20 aeroby czy gimnastyka
w dni nie treningowa mysle ze na poczatek 2xtydz. 30 min roerek tudziez biegi itp. najlepiej jak zapiszesz sie do jakies sekcji sportowej w szkolejesli do takowej chodzisz pilka nozna siatkowka koszykuwka pilka reczna co chcesz duzo ruchu i spokojne wchodzenie z dieta da ci zdrowe chudniecie
trening silowy okolo 45 minut po nim 15-20 aeroby czy gimnastyka
w dni nie treningowa mysle ze na poczatek 2xtydz. 30 min roerek tudziez biegi itp. najlepiej jak zapiszesz sie do jakies sekcji sportowej w szkolejesli do takowej chodzisz pilka nozna siatkowka koszykuwka pilka reczna co chcesz duzo ruchu i spokojne wchodzenie z dieta da ci zdrowe chudniecie
...
Napisał(a)
No ok w środe chodze an siatkowke.We wtorek czwartek i sobote siłka (30 aeroby i 30 min treningu)inne dni gimnastyka+dieta.Wystarczy?Czy to nie za duzo?
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!