Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20722
Napisanych postów
30105
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
861034
Ogólnie trening jest rozpisany bardzo dobrze, no może poza tym, że jednak ja nijak nie widzę robić czwórek po górze, no ale rozumiem że wynika to z priorytetu. Jedyne co bym zmienił, to prostowanie na czwórki na coś cięższego, i jeszcze po jednej serii na czworoglowe. Dodatkowo dodaj coś na poprzeczny brzucha.
Szacuny
0
Napisanych postów
10
Na forum
172 dni
Przeczytanych tematów
861
prz1993
Ogólnie trening jest rozpisany bardzo dobrze, no może poza tym, że jednak ja nijak nie widzę robić czwórek po górze, no ale rozumiem że wynika to z priorytetu. Jedyne co bym zmienił, to prostowanie na czwórki na coś cięższego, i jeszcze po jednej serii na czworoglowe. Dodatkowo dodaj coś na poprzeczny brzucha.
Jakie może Pan polecić ćwiczenia na mięśnie poprzeczne brzucha?
Zmieniony przez - nexusetti w dniu 2023-05-30 18:11:10
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
117 dni
Przeczytanych tematów
285
W takim razie wymieniam prostowanie nóg na wykroki z hantlami. Mam takie pytanie, zrobiłbym drugi zestaw Push i Pull, o ile górę jestem w stanie podmienić to mam problem z dołem. Nie chcę robić typowych martwych ciągów ale nie przychodzą mi żadne inne pomysły do głowy, tak samo nie wiem co z uginaniem nóg na dwójki.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20722
Napisanych postów
30105
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
861034
Ale w czym masz problem? Na czwórki dajesz na przykład fronty i bulgary, na dwójki mcnpn z hantlami i uginanie z hantla między stopami, jeżeli nie masz maszyn do uginanie stojąco czy siedząco. A nawet przy dwóch zestawach, dałbym jedno ćwiczenie tylko ja dwójki kosztem pośladków, gdzie dodał bym hip thrust. A na poprzeczny brzucha najlepszy plank moim zdaniem.
Szacuny
69
Napisanych postów
249
Na forum
4 lata
Przeczytanych tematów
8634
Plan w porządku, ale dałbym w push2 ćwiczenia rozciągające klatkę - rozpiętki na ławce, bramie lub butterfly. Dipy też by się fajnie sprawdziły. W pull wrzuciłbym jakiś wariant ściągania drążka wyciągu górnego oraz martwy ciąg na prostych nogach zamiast na jednej.