Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
81
Witam Serdecznie,
właśnie zacząłem przygodę z siłownią. Powiedzcie mi jakiego typu odżywki odpowiadają za budowę (przyrost) mięśni, a nie powodują ogólnego wzrostu masy ciała?
25 lat | 1,91m | 100kg | :(
Proszę o pomoc dot. tematu (bez rad o dopingach, o ćwiczeniach na sucho, i o diecie). Z góry dziękuję.
Szacuny
13
Napisanych postów
3726
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
24421
Jeżeli chcesz widoczną muskulaturę bez fatu to niestety, nie tędy droga. Każdy kto dąży do rzeźby bawi się w system tak jak maniuś napisał. Masa >> Redukcja >> Masa >> Redukcja itd. Ćwiczenia są uzależniające, więc będziesz chciał coraz bardziej "przypakować" mówiąc językiem potocznym :) Twoje pytanie było naprawdę kuriozalne, więc następnym razem radziłbym czytać tematy podwieszone, korzystać z wyszukiwarki i dopiero potem "pytać" co i jak
Szacuny
49
Napisanych postów
5813
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
60511
ExclusiveVice
Nie zaśmiecaj proszę. Przyrost mięśni i rzeźba to nie wzrost masy ciała (czytaj: przytycie).
wiesz bicek też waży jak każda tkanka - a robienie mięśni jednocześnie redukując tłuszcz to baaaaardzo trudna opcja i niewielu jest w stanie sprawnie to przeprowadzać - dlatego też to co piszesz zakrawa o abstrakcję
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
81
O to już jakaś wskazówka. Po prostu nie chcę dążyć do postury napompowanego koksownika. Chcę skupić się na samych mięśniach, a nie byciu wielkim, szerokim, dużym.
Szacuny
49
Napisanych postów
5813
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
60511
wielki szeroki i duży nie oznacza spasłej świni .. a jednak skupisz się na mięśniach a więc staniesz się "większy" .. trochę się gmatwasz w zeznaniach - ale mniejsza o to
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
81
Ale z was cwaniaki, git chłopcy. Jakoś na innych forum potrafili napisać, że ratuje mnie odżywka redukująca tłuszcz a następnie dopiero na rzeźbę mięśni...
Ale tu zamiast sensownych odpowiedzi to widzę jakieś żalenie się. Róbcie to u siebie na podwórku a nie tu na forum. Radzę spojrzeć w swoje CV a dopiero się uzewnętrzniać w postach.
Zmieniony przez - ExclusiveVice w dniu 2012-07-13 22:09:53
Szacuny
2543
Napisanych postów
29969
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
200205
na wzrost miensi jest dieta i trening choc i te nie zawsze sa skuteczne
nie da sie (!) budowacv tylko miesni bez nabierania dodatkowego fatu - nie da sie w krotkim odstepie czasu,a podejrzewam że taki czas (wakacje) Cie intreruje
jeśli zamierzasz budowac tylko miensie (!) to ten czas musi byc dlugi
pol roku,rok - wtedy może zminimalizujesz odkladnaie tkanki tlszczcowej ale nie do zera
nigdy
.....raczej nigdy tego nie zrobia osoby ktore nie znają swojego ciała (czyt. lata treningu i diety)
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html