SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Nowy rok nowa Smarkata - 2021

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 11113

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6520 Napisanych postów 36028 Wiek 45 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 679732
Ja zazwyczaj kupowałem takie gotowe pokrojone w sklepie steki. Tyle że kurcze nie zawsze one są tej samej grubości i trzeba też to brać pod uwagę przy smażeniu.

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 115 Napisanych postów 357 Wiek 32 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 10378
Melduję, że skończyło się na samej pizzy :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12186 Napisanych postów 22027 Wiek 54 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 627542
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6520 Napisanych postów 36028 Wiek 45 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 679732
Pełna asceza. Silna wola na wysokim poziomie.

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
paula.cw Doradca
Ekspert
Szacuny 2451 Napisanych postów 12124 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 591096
Ja Te kupuje te gotowe. Chociaż przyznam że kwestia jaki się trafi. Na początku jak się pojawiły takie w sklepach to się zachwycała a teraz już czuję że mogły by być lepsze :p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
Ja najbardziej lubię filet ale kurczę drogi jest więc to tylko na specjalne okazje

Ja robię podobnie jak Paula, jescZe się upewniam, żeby wyjąć mięso z lodówki pół godziny przed smażeniem. Lubię tez najpierw przesmażyć chwilę czosnek (całe ząbki, rozgniecione lekko ale nadal w skorupce) i gałązkę rozmarynu zanim wrzucę steka na patelnię. I dobrze tez wrzucić kawałek masełka jak się smaży i go tym masełkiem podlewać

Ale najlepszy sos do steka to chimichurri!!
1

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 115 Napisanych postów 357 Wiek 32 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 10378
Miss, szczerze mówiąc to pierwszy raz słyszę o takim sosie. Ja od steków brałam zawsze jakieś słodkawe, american whisky albo śliwkowy.
Ale też lubię polędwicę, zazwyczaj taki wybieram.

Co do tych gotowych steków, to sama nie mam doświadczenia, ale partner robiła kiedyś z takich gulasz i rodzice próbowali zrobić steki, ale w obu przypadkach były niewypały.

No i powiem wam, że strasznie mnie zainspirowaliście i wjechaliście na ambicje kulinarne Więc w następną sobotę się podejmę tej próby :D Jeszcze muszę dwa różne zrobić, bo ja lubię krwiste, a partner preferuje podeszwy
Jak się uda, to fajno, bo na pewno mimo ceny mięsa wyjdzie taniej niż w knajpie. Choć jak nie wyjdzie to szkoda bardziej niż spalonego kuraka.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6520 Napisanych postów 36028 Wiek 45 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 679732
A jeszcze pytanie na czym smażycie. Ja mam teraz indukcję. I jak ją nastawić - mniej więcej na połowę mocy czy więcej??

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12186 Napisanych postów 22027 Wiek 54 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 627542
Kupuję polędwice w Gzeli albo w Lidlu, odkładam na talerz na dobre 2 godz przed terminem obiadu. Smażę na patelni "oliwkowej" z Duki (niby bezolejowa). ALe zawsze daję trochę masła klarowanego. Robię prawie jak Paula - 1 min na maxa (mam indukcję), obrót, 1 minuta i obrót i znowu po 1 minucie. Potem zminiejszam do 4-5, przykrywam ptrzykrywką, trzymam moze 3 minuty. Zestawiam i daje odpocząć 3 minutki. Taka polędwica jest krwista, należy popieprzyć i posolić juz u siebie na talerzu. Do tego u mnie obowiązkowo musztarda z halapenos i masło czosnkowe... Steki każę sobie kroić takie 150-200g. 100g trzeba unikać - nie da się tego dobrze zrobić. I stek nie może być rozbity, powinien być stosunkowo wysoki.
U mnie 2 osoby lubią bardziej wysmażoną, to je rozbijam mocniej i trzyma dłuzej pod przykrywką na płycie.
I trzeba uważać, aby kupić polędwice, a nie ładnie wyglądający rostbeef, czy inne antrykoty...






Zmieniony przez - Paatik w dniu 2021-03-08 12:58:42

Zmieniony przez - Paatik w dniu 2021-03-08 12:59:27
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6520 Napisanych postów 36028 Wiek 45 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 679732
O - i taki opis był mi potrzebny. Bo na gazie to jeszcze jakoś ogarniałem temat - ale indukcja to mi jakoś wszystko pomieszała i nie ogarniam jej do dziś przy wszystkich potrawach.


Zmieniony przez - nightingal w dniu 2021-03-08 13:48:12

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Cel fitness bikini

Następny temat

Jestem za szczupła?

WHEY premium