Szacuny
17
Napisanych postów
1614
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
11462
Chyba nie przeczytales calego postu bo tam tlumaczylem . No wiec to znaczy jak pisalem wczesniej, 4 serie po 10 powtorzen, nie rozumiesz? Prosciej sie nie da. Jak masz zapis 12 10 8 6 to oznacza ze robisz 4 serie, w pierwszej 12 powtorzen, w drugiej 10, w trzeciej 8 i na koncu w czwartej 6. Jak masz zapis 10 10 10 10, to znaczy ze kazda seria zawiera 10 powtorzen. Progresja jest tylko wtedy kiedy liczba powtorzen sie zmniejsza, wiec jesli masz stala liczbe powtorzen w kazdej serii to znaczy ze progresji nie stosujesz w danym cwiczeniu.
Szacuny
17
Napisanych postów
1614
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
11462
Danti - przeciez to oczywiste, nie zalamuj mnie . Pozatym pisalem o tym PROGRESJA JEST TAM GDZIE LICZBA POWTORZEN SIE ZMNIEJSZA. Ale z tego co widze to powinienes najpierw zdobyc choc podstawy wiedzy o kulturystyce, czytaj forum, na dobre Ci to wyjdzie.
Szacuny
0
Napisanych postów
10
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
160
nie pisales o tej progresji nic w temacie :)
postaram sie nie zalamac ani Ciebie ani mnie na takie czeste przegladanie forum za bardzo nie mam czasu w tygodniu niestety :(
Szacuny
9
Napisanych postów
700
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
12869
czesc PLŚ
mam do ciebie pytanie nie rozumiem o co chodzi w treningu 4,( 20 luty do 19 marca)w cwiczeniu na biceps 4 cwiczenie jakies "21" o co w tym chodzi co to za cwiczenie????prosze o szybka odpowiedz
i pozdro
Szacuny
17
Napisanych postów
1614
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
11462
Sorki, nie było mnie na kompie.
21 to odmiana zwykłego uginania ramion ze sztangą. Polega na wykonaniu 21 powtórzeń, z tym że pierwsze 7 wykonujesz do połowy zakresu ruchu czyli od wyprostu do momentu aż przedramiona będą równoległe do podłogi, kolejne 7 od tego momentu aż do całkowitego skurczu, a ostatnie 7 w pełnym zakresie ruchu, czyli normalne uginanie. Jest to w atlasie.