Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Kształtowanie sylwetki - porady

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 159

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Na forum 155 dni Przeczytanych tematów 68
Cześć wszystkim,
Od jakiegoś czasu ćwicze na silowni, trenuje bardziej pod siłę niż sylwetkowo. Mam dobre rozmiary dużych grup mięsniowych ale w porownaniu z klatą czy plecami i barkami mam mała łapę.
Mam dosyć krótką głowę bicepsa i chcialbym ją wydłużyć. Chciałbym też zwiekszyc tricepsa
Jakie cwiczenia polecacie.
Moje cwiczenia na ramiona to
Zestaw A
Podciaganie podchwytem
Wyciskanie francuskie
Zestaw B
Dipy
Uginanie sztangi na biceps stojąc

Jak zmodyfikować lub dodać ćwiczenia by wydluzyc glowe bicepsa i zwiekszyc tricepsa?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582

Ćwiczenia, a konkretnie zestawy jakie wrzuciłeś są fajne ale trudno Ci cokolwiek doradzić jeśli nie wrzuciłeś całego planu treningowego.

Przy czym nie wiem też jak długo trenujesz bo trening siłowy z nastawieniem na budowanie siły samej w sobie nie wyklucza jednoczesnej hipertrofii mięśniowej. Kwestia jest tego jak długo już trenujesz i jak się odżywiasz bo wiadomo, że bez nadwyżki kalorycznej nie będzie masy. Może po prostu musisz dać tym ramionom trochę czasu żeby się ich obwód zwiększył.

Co do krótkiego bicepsa to jeśli napniesz biceps i mieszczą Ci się dwa palce między napiętym bicepsem, a mięśniami przedramion to niestety genetyka nie była dla Ciebie łaskawa. Krótki anatomicznie biceps da się nieco poprawić w tym sensie, że zwiększysz masę bicepsa, a także mięśnia ramienno promieniowego i wizualnie się poprawi to nie zlikwidujesz tej przerwy zupełnie.

Trenowałem z chłopakiem co ma podobnie i rozbudową ramion poprawił wygląd ramienia jako całości, ale w pozycji biceps przodem widać, że ta głowy biceps są krótkie. Pewnych rzeczy nie da się zniwelować całkiem.

Zmieniony przez - rion10 w dniu 2025-03-26 11:08:08
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78036 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767015
Ciężko jest ustosunkować się w jakikolwiek sposób do tego co napisałeś. Niestety niewiele z tego wynika. Oczywistym jest to, że podstawą kształtowania sylwetki jest solidny plan treningowy i dobrze dobrana dieta. Następnie czas, regularność i cierpliwość. Jeżeli to będzie, to efekty również. Sugeruję na początku dokładnie wypełnić formularz ankiety działu i wkleić go tutaj. Opisz swoją osobę, zdjęcia sylwetki, trening, dietę i zobaczymy jak to wygląda. W tej chwili nie mamy niestety nic w tym kierunku.

Moderator działu Odżywianie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Trening FBW - ocena

Następny temat

Trening Upper Lower - ocena

Spalanie
Polecane artykuły