Szacuny
8
Napisanych postów
3602
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
38012
nie rob nic kalafiory sa fajne:d
Bierz ochraniacze na trening jak jeszcze ci nie powstal to jak bedziesz popylal w ochraniaczu to nie powinien wielce urosnac;d
Szacuny
0
Napisanych postów
157
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2472
Hej kulacze. 2 tyg temu zrobił mi się krwiak na uchu (wielkość kostki środkowego palca gdzieś). Poszedłem do lekarza, stwierdził zapalenie, no i zaczęła się przygoda: już 5 wizyta za mną, na każdej wizycie nacina mi ucho skalpelem na żywca, wyciska krew, ewentualnie zamiast nacinania rozrywa poprzednie nacięcie. Sączek już miałem 2 razy, ale opatrunki zakładają marne, nic nie uciskają rany. Zjadłem 2 antybiotyki, ale maści żadnych nie stosuje, teraz będzie chciał mnie do szpitala na tydzień posłać. Myśicie zmienić lekarza? Ewentualnie dodać te maści o których było w temacie- da radę je stosować na świeżą ranę? Bo z tego co czytam wy tu piszecie o jakiś strzykaweczkach i bardziej humanitarnych warunkach, a krwiak nie był aż tak duży żebym miał przez niego spędzić tydzień w szpitalu. Pozdrawiam, i udanych treningów życzę :)
Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
A możesz wrzucić tutaj zdjęcie? Ja bym zmieniała lekarza, bo ten to jakiś barbarzyńca Sączek powinien być zakładany zawsze po oczyszczaniu tego typu ran, poza tym o żadnym rozrywaniu poprzedniego nacięcia nie może być mowy;/
Maści na razie nie możesz stosować, rana musi być całkowicie wygojona, żeby móc na niej stosować maści czy żele.
Szacuny
0
Napisanych postów
157
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2472
Na razie mam zgrabny opatrunek, namówiłem lekarza żeby mi ścisnął kalafiora, więc wole nie zdejmować teraz, przy zmianie cykne :) A po jakim czasie można zacząć ćwiczyć? Ostatnio zrobiłem błąd i od treningu mi się krew zebrała.
Szacuny
0
Napisanych postów
157
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2472
Może kiedyś komuś sie przyda informacja: mi pomogło mocne ściśnięcie bandażem, po ponad 2 tygodniach wizyt, dopiero po tym przestała napływać krew. Pozdrawiam :)