Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
9
Witam serdecznie, od niedawna ćwiczę MMA. Po dzisiejszym treningu zobaczyłem w lustrze że mam ucho we krwi, obyłem i zobaczyłem dziwne plamy na uchu, chyba krwiaki http://imageshack.us/photo/my-images/443/uchoa.jpg/ . W związku z urazem nie mam żadnego bólu związanego z tym. Jak wróciłem do domu profilaktycznie przyłożyłem lód do ucha. Mam pytanie czy to zapowiedź kalafiora i czy Można coś z tym zrobić na tym etapie?
Zmieniony przez - dancom w dniu 2013-04-26 23:10:33
Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
Możesz spróbować, ale jak pisałam wyżej - wydaje mi się, że kalafiory leczone "domowymi sposobami" goją się lepiej i mają mniejszą tendencję do nawrotów, niż kalafiory leczone tradycyjnymi metodami laryngologów/chirurgów.
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
22
kiedys smarowalem lioton 1000 jak wyskakiwaly, potem trener powiedzial zebym rozgzewal uszy prze treningiem a jak wyskoczy to niczym nie smarowac samo zejdzie i juz nie mam z tym problemow
Szacuny
2
Napisanych postów
115
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
7609
Ja wam powiem, że to chyba zależy od człowieka. Zrobił mi się kalafior, ściągałem krew chyba z 4 razy, poszedłem w końcu do laryngologa, zrobił nacięcie, założył sączek, po 2 dniach zdjąłem opatrunek, przez 3 dni raną wyciskałem to co nachodziło, w końcu przestało mi nachodzić. Po którymś z treningów znowu naszło, posmarowałem Lioton 1000 i teraz nie nachodzi.
Szacuny
0
Napisanych postów
10
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
49
Siema po 5 miesiacach chodzenia na bjj/mma boli mnie jedno ucho, najbardziej jak na nim śpię czasem tez swedzi mnie gorna czesc tam gdzie robi sie najczesciej kalafior. Teraz wracam do treningu jest możliwość na kalafiora czy raczej to normlane?
Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
A jaką miałeś przerwę od treningów?
Może to być normalne, może to być kalafior, ciężko powiedzieć. Obserwuj ucho, uważaj na nie podczas treningów i dodatkowo mocno rozgrzewaj, zapobiegawczo w domu możesz stosować również maść z arniką czy liotnon.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ból nawet jak jest silny nie zawsze musi oznaczać że sie zrobi kalafior. Jak sie ma cienkie i miękkie uszy to ciężko o kalafiora, ale ból niestety potrafi po niektórych obtarciach na treningu być solidny