coś chyba zepsułam, bo próbowałam usunąć i skończyło się tym że jakby tylko zasysało mi powietrze... a wyjęłam igłe i krew normalnie leciała. o co chodzi?
...
Napisał(a)
Bardzo możliwe,że za płytko nakłułaś, a krew, która wylatywała była z uszkodzonego przez igłę naskórka. Mogłaś też nie trafić w odpowiednie miejsce.
Feel the pain and do it anyway...
Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html
...
Napisał(a)
no bo chodzi o to że w pewnym momencie napotkałam opór i myślałam że już dalej lepiej nie kłóć. kurcze, trzeba pokombinować..
...
Napisał(a)
Witam!
Mam problem ponieważ na ostatnim treningu dostałem ostro łokciem w ucho, nic nie spuchło ale boli przy dotknięciu. Boli też trochę gdy nie dotykam. Moje pytanie czy mam się wstrzymać czy trenowanie w takim stanie może spowodować powstanie krwiaka.
Mam problem ponieważ na ostatnim treningu dostałem ostro łokciem w ucho, nic nie spuchło ale boli przy dotknięciu. Boli też trochę gdy nie dotykam. Moje pytanie czy mam się wstrzymać czy trenowanie w takim stanie może spowodować powstanie krwiaka.
It is not about power.
It is all about technique.
...
Napisał(a)
Czesc,
jezeli ucho cie juz boli i jestes pewien, ze to chrzastka a nie cos innego to masz dwie opcje do wyboru: albo ochraniacz na leb (ktory jest denerwujacy, ale mozna trenowac) albo przerwa w treningach.
Co do przerwy - ja cwiczylem w ochraniaczu ponad miesiac (okolo poltora mc) i do konca mi sie ucho nie zaleczylo, wiec przemysl to dobrze :)
jezeli ucho cie juz boli i jestes pewien, ze to chrzastka a nie cos innego to masz dwie opcje do wyboru: albo ochraniacz na leb (ktory jest denerwujacy, ale mozna trenowac) albo przerwa w treningach.
Co do przerwy - ja cwiczylem w ochraniaczu ponad miesiac (okolo poltora mc) i do konca mi sie ucho nie zaleczylo, wiec przemysl to dobrze :)
...
Napisał(a)
Siema wyskoczyl mi maly kalafior na jednym uchu, sam nie moge go sciagnac bo nie umiem, a w domu nikt nie chce tego zrobic bo sie boja;/ Chce sprobowac to czyms smarowac w domu mam: Altacet, Voltaren emulgel 1%, Fastum Gel, Tormentiol, Neo Capsiderm. Czym to smarowac a moze kupic cos innego??

...
Napisał(a)
Ale tribiotic polecałam na rankę po ściąganiu kalafiora, żeby zapobiec zakażeniom.
Tribiotic jest antybiotykiem i na kalafiora, który powstaje i nie było przy nim nic robione nie pomoże.
Jeśli kalafiorek się zbiera, to powinny pomóc któreś z maści przeciwzakrzepowych typu lioton (generalnie maści z heparyną) lub "ściągających, wysuszających", jak np. maść arnikowa czy arcalen.
Wymienione przez Ciebie maści na kalafiora niestety nie pomogą. Ewentualnie jeszcze popróbuj z tym fastumem,ale moim zdaniem wyżej wymienione maści pomogą bardziej.
Zmieniony przez - Saida w dniu 2011-05-06 12:26:53
Tribiotic jest antybiotykiem i na kalafiora, który powstaje i nie było przy nim nic robione nie pomoże.
Jeśli kalafiorek się zbiera, to powinny pomóc któreś z maści przeciwzakrzepowych typu lioton (generalnie maści z heparyną) lub "ściągających, wysuszających", jak np. maść arnikowa czy arcalen.
Wymienione przez Ciebie maści na kalafiora niestety nie pomogą. Ewentualnie jeszcze popróbuj z tym fastumem,ale moim zdaniem wyżej wymienione maści pomogą bardziej.
Zmieniony przez - Saida w dniu 2011-05-06 12:26:53
Feel the pain and do it anyway...
Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html
...
Napisał(a)
Arcalen'u nie polecam - uzywalem , nic nie daje , a ucho sie swieci jak psu jajca
Taki urok masci.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Nie zgadzam się z tym.
-
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8