Jeszcze jedna propozycja wykorzystania batatów w pieczeniu ciast
SKŁADNIKI
- 15g płatków owsianych
- 20g mąki kokosowej
- 10g czekoladowego wheya
- 10g kakao
- 90g batatów
- 30g banana
- 1 jajo
- ok 40g jeżyn
- odrobina sody oczyszczonej
- stevia lub inny słodzik
WYKONANIE
Zmiksować ugotowane bataty z bananem i jajem. W osobnej misce zmiksować uprzednio zblendowane płatki owsiane z mąką kokosową, kakao i wheyem.Połączyć suche składniki z masą batatową, dodać jeżyny, odrobionę sody oczyszczonej i słodzik według uznania
Masę wlać do wysmarowanego olejem kokosowym lub innym tłuszczem ramakina / blaszki i piec przez 30min w 180 stopniach (w zależności jaki kto ma piekarnik )
Łatwe i szybkie w przygotowaniu, wychodzą z tego 4 małe porcje
Wartości BTW:
Kcal : 400
B: 23g
T: 10g
W: 52g
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html