...
Ello. Zobaczyłem że mam pewną wadę postawy. Odstają mi łopatki. Do tego wystają mi dolne żebra do przodu. Jest to od mojej dawnej postawy chodziłem zgarbiony. Teraz widzę sam że dzieki siłowni chodzę już prosto. Proszę o jakieś ćwiczenia abym niemniał tej wady. Dodam że mam 16 lat i bardzo dużo kiedyś siedziałem przed komputerem obecnie cwicze na siłowni regularnie od 2miesięcy wcześniej jak mi się chciało. Jestem chudy i wysoki
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
witam. Przede wszystkim jesli chodiz o zebra to musisz sie zmasowac- nabrac masy poprzez odpowiedni trening
Pomogłem, wyraź swoją wdzięczność za mój poświęcony czas
...
Z tego co wiem to miesien dzwigacz łopatki włacza sie do pracy przy wiekszosci cwiczen na gorne partie pleców. Cwicz plecy a wada powinna sie skorygowac. Oczyiwscie staraj sie chodzic prosto i sciagac lopatki do siebie.
Kiedys mialem taki sam problem, w sumie nie wiem czy mi jeszcze odstaja bo zakryłem je miesniami
Kiedys mialem taki sam problem, w sumie nie wiem czy mi jeszcze odstaja bo zakryłem je miesniami

1
Gdy przychodzi pacjent z dusznosciami i kaszlem widze limfangioleiomiomatoze, a nie zapalenie płuc...
...
kazdemu odstaja- wiosluj duzo i podciagaj sie- zreszta teraz pewnie jestes na etapie treningu obwodowego- za miesiac przejdz do splita
...
wiosłowanie podchwytem/z przytrzymaniem do brzucha.
pzdr/
pzdr/
DIETETYK i TRENER ONLINE.Indywidualne konsultacje.
KONTAKT:https://healthandfitness.pl/
...
j/w ---uchwyt na sztandze nieco szerszy niz rozstaw barkow i powinno byc si
pzdr.
pzdr.
1
...
16lacu - normalnie mój sobowtór jesteś xD
Ja również mam 16 lat, dużo spędzałem czasu przed komputerem i miałem okrągłe plecy (kifoza to się chyba nazywa). Dzięki siłowni zacząłem się prostować - głównie dzięki "martwemu ciągowi" i wioślarzu. No i ten sam problem - jestem wysoki i szczupły lekko odstają mi łopatki - one mi za bardzo nie przeszkadzają, bardziej właśnie odstające dolne żebra...
Może ktoś ma jeszcze jakieś porady?
Ja również mam 16 lat, dużo spędzałem czasu przed komputerem i miałem okrągłe plecy (kifoza to się chyba nazywa). Dzięki siłowni zacząłem się prostować - głównie dzięki "martwemu ciągowi" i wioślarzu. No i ten sam problem - jestem wysoki i szczupły lekko odstają mi łopatki - one mi za bardzo nie przeszkadzają, bardziej właśnie odstające dolne żebra...
Może ktoś ma jeszcze jakieś porady?
...
edit : do dołu brzucha.
na żebra ćwicz brzuch.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2007-07-22 17:21:55
na żebra ćwicz brzuch.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2007-07-22 17:21:55
DIETETYK i TRENER ONLINE.Indywidualne konsultacje.
KONTAKT:https://healthandfitness.pl/
...
Hmm mnio mnie wlasnie tez te zebra wkuzają zabiore sie za A6W zobaczymy. Czyli ogólnie moja wada niejest jakaś trudna w likwidacji?
...
Likwidacja odstających łopatek:
1) likwidacja przykurzy obreczy barkowej i mięsni piersiowych
2) wzmocnienie mięśni zebatych przednich
3) wzmocnienie mięsnia czwrobocznego dolna część
Najczęście nierównomierne rozwój mięśni przedniej i tylnej części ciała
Podstawą jest streching po treningu (zwisy na drązku)
poszukaj był świetny art Mawashiego o tym
1) likwidacja przykurzy obreczy barkowej i mięsni piersiowych
2) wzmocnienie mięśni zebatych przednich
3) wzmocnienie mięsnia czwrobocznego dolna część
Najczęście nierównomierne rozwój mięśni przedniej i tylnej części ciała
Podstawą jest streching po treningu (zwisy na drązku)
poszukaj był świetny art Mawashiego o tym
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Krzysztof Piekarz