Witajcie
Chciałabym przedstawić mój problem i poprosić o radę. Mój problemto, jak w temacie, NOGI.
Należę do tego maleńkiego odsetka osób, które mają grube nogi, zupełnie nieproporcjonalne do reszty ciała. Moje nogi są masywne i mało atrakcyjne (choć nie są krzywe :P)
Nie wiem już co robić, ćwiczę aerobik, pływam, ćwiczę specjalne ćwiczenia na uda i pośladki. Mam nawet wrażenie, że jest coraz gorzej, bo zamieniam tłuszcz w mięśnie, co powoduje, ze nogi są tak samo grube i masywne.
Od 4 m-cy zmieniłam całkowicie nawyki żywieniowe i uprawiam naprawdę dużo sportu. Efekt jest taki, że straciłam 16 kg. Problem w tym, że biustu już prawie nie mam, żebra można policzyć, wystające kości policzkowe przy zapadniętych policzkach i odstające kości obojczyka. Ale nogi... wciąż tłuste i grubaśne
mimo, że wyraźnie czuję przyrost tkanki mięśniowej). Jestem całkowicie nieproporcjonalna. Mam nawet problemy z zakupem spodni, bo zwykle w biodrach za wąskie a w pasie odstaje.
Poradźcie proszę co robić? Jakie ćwiczenia? Jaką dietę, aby wysmuklić nogi, a niekoniecznie zwiększyć ich masę mięśniową.
Waga: 64
Wzrost: 164
Obwód klatki: 85
Obwód ramienia: 26
Obwód talii: 68
Obwód uda: 58
Obwód łydki: 40
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: ?
Aktywność w ciągu dnia: praca, uczelnia
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: basen - 2x na tydz.
siatkówka - 1x na tydz.
aerobik - codziennie wieczorem 40 min.
ćwiczenia na ABS - codziennie wieczorem 20 min.
ćwiczenia na uda i pośladki - codziennie wieczorem 20 min.
spacer - codziennie do pracy 40 min.
Odżywianie: kiedyś - wszystko jadłam, jak miałam ochotę i zachciankę
TERAZ:
- nie jadam słodyczy,
- dużo wody,
- herbatki (zielona, czerwona_)
- dużo jogurtów
- dużo warzyw
- nie jadam białego pieczywa
Cel: poprawa estetyki i proporcji
Ograniczenia żywieniowe: brak
Stan zdrowia: brak
Preferowane formy aktywności fizycznej: teraz na trening poświęcam ok. 1,5 - 2 h dziennie, mogę wygospodarować czas rano - ok. 1h
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: żadne
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: jeśli będzie to niezbędne, aby osiągnąć mój cel i jeśli będę pewna, że zadziałają
Stosowane wcześniej diety: MŻ - dla niewtajemniczonych: mniej żreć

Chciałabym przedstawić mój problem i poprosić o radę. Mój problemto, jak w temacie, NOGI.
Należę do tego maleńkiego odsetka osób, które mają grube nogi, zupełnie nieproporcjonalne do reszty ciała. Moje nogi są masywne i mało atrakcyjne (choć nie są krzywe :P)
Nie wiem już co robić, ćwiczę aerobik, pływam, ćwiczę specjalne ćwiczenia na uda i pośladki. Mam nawet wrażenie, że jest coraz gorzej, bo zamieniam tłuszcz w mięśnie, co powoduje, ze nogi są tak samo grube i masywne.
Od 4 m-cy zmieniłam całkowicie nawyki żywieniowe i uprawiam naprawdę dużo sportu. Efekt jest taki, że straciłam 16 kg. Problem w tym, że biustu już prawie nie mam, żebra można policzyć, wystające kości policzkowe przy zapadniętych policzkach i odstające kości obojczyka. Ale nogi... wciąż tłuste i grubaśne

Poradźcie proszę co robić? Jakie ćwiczenia? Jaką dietę, aby wysmuklić nogi, a niekoniecznie zwiększyć ich masę mięśniową.
Waga: 64
Wzrost: 164
Obwód klatki: 85
Obwód ramienia: 26
Obwód talii: 68
Obwód uda: 58
Obwód łydki: 40
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: ?
Aktywność w ciągu dnia: praca, uczelnia
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: basen - 2x na tydz.
siatkówka - 1x na tydz.
aerobik - codziennie wieczorem 40 min.
ćwiczenia na ABS - codziennie wieczorem 20 min.
ćwiczenia na uda i pośladki - codziennie wieczorem 20 min.
spacer - codziennie do pracy 40 min.
Odżywianie: kiedyś - wszystko jadłam, jak miałam ochotę i zachciankę
TERAZ:
- nie jadam słodyczy,
- dużo wody,
- herbatki (zielona, czerwona_)
- dużo jogurtów
- dużo warzyw
- nie jadam białego pieczywa
Cel: poprawa estetyki i proporcji
Ograniczenia żywieniowe: brak
Stan zdrowia: brak
Preferowane formy aktywności fizycznej: teraz na trening poświęcam ok. 1,5 - 2 h dziennie, mogę wygospodarować czas rano - ok. 1h
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: żadne
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: jeśli będzie to niezbędne, aby osiągnąć mój cel i jeśli będę pewna, że zadziałają
Stosowane wcześniej diety: MŻ - dla niewtajemniczonych: mniej żreć