Szacuny
2
Napisanych postów
440
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
11492
Witam. Mam pytanie czy dobrą oliwę z oliwek kupiłem ?
Mam zamiar dawać ją do ostatniego posiłku czyli twaróg 200g + łyżka stołowa oliwy z oliwek..
Załączam zdjęcie..
Szacuny
3
Napisanych postów
595
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
11162
Temat wydaje sie dobry do odkopania:) Byłem właśnie w Tesco po jakaś oliwę i znalazłem Borges extra virgin (na etykiecie piszą, ze pierwsza klasa) w promocji 1l za 13zl (normalnie ponoć 25zl), jedyne co mnie martwi to plastikowa butelka, termin do marca 2015 wiec ok. Wziąłem litr ale cena taka fajna, ze jak warto to wziąłbym jeszcze;) co o nie myślicie? Moze to jakiś wałek?
Szacuny
2
Napisanych postów
440
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
11492
Smakują ? Ta którą mam jest okropna w smaku. Na dodatek te pieczenie. No ale cóż przemęcze się. A w biedronce jakaś oliwa z oliwek jest wgl? Ile ml za jaką cene ?
Szacuny
1
Napisanych postów
346
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
14367
Z biedry coś 11 czy 12zł za litr. Żeby nie piekło przy piciu polecam nalać sobie trochę wody do szklanki, do tego nalać oliwy i wypić. Nie czuć smaku w ogóle
Szacuny
79
Napisanych postów
877
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
104887
To, że oliwa pali w gardło o bardzo pozytywny objaw świadczący o wysokiej zawartości przeciwutleniaczy. Piłem tę z biedry i mi nie smakowała. Podobnie Ybarra. Za to Monini mogę pić litrami. Jak komuś nie smakuje to zawsze może sobie zrobić smakową dodając bazylii, oregano itp. lub kawałki ostrej papryki.
Teraz... teraz wasze wargi praktycznie się już stykają...
A potem po prostu jej mówisz, jak bardzo jej nienawidzisz.