Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Dieta ketogeniczna - jakie suplementy?

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 834

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 26
Cześć
Jakiś czas temu byłem na keto około 2 miesiące temu wróciłem do keto. Czy ktoś się orientuje czy temat suplementacji przy keto poszedł do przodu?
Ogólnie brałem i znowu biore:
- Amix proszek bhb
- Amix proszek bhb cola blast
- BeKeto ketolytes
- Allnutrition Burner Extreme
- Po treningu Amix proszek BCAA
- Czasem dorzucam 1 kapsułke Amix BHB w godzinach wieczornych.

Tak mi kiedyś ktoś poradził i dawało to dobre efekty wraz z aerobami.
Ale może teraz jest coś lepszego? Widziałem że wyrosły jakieś nowe strony z suplami pod keto, dawniej był tylko ten Amix i BeKeto.
Z góry dziękuje za pomoc
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78036 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767015
Jakie to pancakes że znikomą ilością węglowodanów? Coś wydaje mi się, że źle spojrzałeś na skład.

Nawiązując do aktywności fizycznej, to podstawą kształtowania sylwetki jest trening siłowy. To, czy i jaką inną formę aktywności włączycie do swojego planu nie ma specjalnego znaczenia. Przy zachowaniu tego samego tętna i tego samego czasu pracy, da to efekt spalenia tej samej ilości kalorii. Polecam więc wybrać tę aktywność, która sprawia Wam największą przyjemność w określonej chwili i ewentualnie nie jest związana z dodatkowymi wydatkami.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12449 Napisanych postów 161900 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240296
Siemka
Pytanie jakiej suplementajci pod keto oczekujesz?
Zazwyczaj wiekszosc stackow bazuje na Calcium goBHB, Sodium go BHB, mct, kokosowym itd
Reszta suplementacji zazwyczaj jest dosc podobna do diet zbilansowanych, bo taka kreatyna, czy spalacze, pre nie maja wplywu na keto, podwarunbkiem, ze nie maja wegliw skladzie. Wiec rozumiem, ze zalezy Ci glownie na czyms typowym pod keto, co ma przyspeiszac efekt samej ketozy itd.
Niestety zbyt duzo sie tutaj nie zmienilo w kwestii suplementacji. Nic nowego sie nie pojawilo

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78036 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767015
Nie poszedł do przodu. Dalej należy uzupełniać te składniki żywieniowe, które są ograniczone, z uwagi na brak węglowodanów w diecie. Będą to więc elektrolity, oraz błonnik. Nie widzę potrzeby kupowania produktów sygnowanych naszą "keto" i płacenia na nie ponad 100 złotych, podczas, gdy te same elektrolity możesz kupić za grosze, bez dodatku cukru. Np. coś takiego:

https://sklep.sfd.pl/ActivLab_ElectroVit_dla_Diabetykow-opis42938.html

https://sklep.sfd.pl/Aliness_Blonnik_Witalny_PLUS_Acerola_i_Fibregum-opis31640.html

https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Beta_Glucan-opis43246.html

Reszta suplementów, taka sama jak w innych dietach.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 295 dni Przeczytanych tematów 46
Czyli ten cały bhb to lepiej odłożyć jak już się jest w gazie i skupić się nad czymś innym?

Z racji tego że przez 7 lat miałem dość aktywna pracę 9h non stop na nogach ok 30k kroków plus czasem przenoszenie kartonów po 20kg.
Teraz tryb siedząco leżący w domu
W tygodniu
2 razy bieganie
2 razy aeroby
4 razy ćwiczenia z hantelkami i apką

Od maja zbilem z 124 na 115
Na spokojnie beż presji chce sobie zejść do 96-98.
Poprzednim razem zbilem z 127 do 106 ale przestałem być na keto, stare nawyki no i rzucenie palenia dało popalić.

Jestem otwarty na to czym się suplementowac razem z żoną wracamy na właściwe tory, ja po paleniu ona po ciazy :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Myślę, że przede wszystkim warto jest zwrócić uwagę na Twój plan treningowy. Nie wiem co masz na myśli pod pojęciem ćwiczenia z hantelkami, ale nie brzmi to dobrze. Podstawą wyników kształtowania sylwetki jest solidny plan treningowy i tutaj polecam wprowadzić zmiany.

Jeżeli masz już keto bhb, to dokończ. Jak nie, to nie ma potrzeby wydawania aż tyle pieniędzy, mając inne opcje.

Pod kątem pracy mięśni najbardziej wartościową będzie kreatyna i beta alanina, a pod kątem zdrowia omega 3 i witamina D3.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Ćwiczenia z hantelkami - aplikacja Hantle, plan treningowy utrata masy ciała. Zwiększone serie o 1.
No to czas zmienić suple :) dokończę bhb bo mam prawie całą paczke.

Aby redukować masę ciała coś jeszcze powinienem brać? All nutrition brałem od zawsze nadal są dobrzy? Czy jak się ma trochę więcej do wydania to lepiej coś innego?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12449 Napisanych postów 161900 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240296
Co do samej diety, osobiscie nie jestem zwolennikiem keto, ale rozumiem, ze Tobie moze sluzyc i w przypadku sporej nadwagi sie sprawdza.
Co do treningu, rozumiem, ze nie trenujesz jakos mocno zaawansowanie i bazujesz bardziej na treningu pod katem odchudzania, wzmocnienia organizmu, anizeli typowo kulturystycznie. Jak apka dobrze przemyslana, to pewnie taki trening rowniuez w celu schudniecia sie sprawdzi. Calosc mozna uzupelnic jakimis aerobami, interwalami etc.

Co do suplementacji, dopiero wracacie na wlasciwe tory z redukcja masy ciala?
Czy ten etap juz jakis czas trwa?

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 26
TomQ-MAG

Co do suplementacji, dopiero wracacie na wlasciwe tory z redukcja masy ciala?
Czy ten etap juz jakis czas trwa?

Jest to bardziej właśnie odchudzanie i wzmocnienie organizmu.
Generalnie wróciliśmy na keto 10 Maja. Więc 2 miesiące jesteśmy na keto i redukujemy, ale z suplementacji to praktycznie wszystko kupowaliśmy "Keto" już widziałem w tym temacie że nie warto więc teraz się zastanawiam co powinienem aby nadal się odchudzać na spokojnie oraz wzmacniać organizm.
Z normalnego suplementu to mam tylko Allnutri Burner Extreme.
Więc całą resztę chce kupić a właśnie kończą mi się te wszystkie magiczne "keto" specyfiki.

Dziękuje za pomoc :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Z podstaw prozdrowotnych będzie to Witamina D3 i kwasy tłuszczowe omega 3, np. coś takiego:

https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_D3_4000-opis41061.html

https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_Omega_3_Strong-opis40345.html

W przypadku suplementów istotnych dla pracy naszych mięśni kreatyna i beta alanina:

https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Creatine_Muscle_Max-opis33277.html

https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Beta_Alanine-opis33649.html

Do tego warto również dodać sugerowany wcześniej błonnik i elektrolity.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dziękuję bardzo za pomoc. Zamówienie złożone teraz tylko czekać na paczuche i można się cieszyć i kontynuować pracę nad sylwetka :)

Poza tym co wspominaliście dobrałem sobie jeszcze białko allnutri, sosy i pancake że znakoma ilością wegli.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Nie mogłem wyedytowac posta. Ostatnie pytanie co do ćwiczeń
Z żoną zastanawialiśmy się od Września nad basenem. Co będzie lepsze 2 razy w tygodniu?

1. 45minut biegania
2. 45 minut tańca
3. 1 godzina na basenie, początkujący w pływaniu.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Odżywka białkowa - jaką wybrać?

Następny temat

Suplementy diety - jak stosować?

Spalanie
Polecane artykuły