Szacuny
0
Napisanych postów
379
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
4615
Jemu chodzi o rozkład produktów chyba, wiadomo w miarę kiedy waga spada/rośnie, zapotrzebowanie się zmienia, więc rozkład też jest inny, przy czym trzeba troszkę zmienić.
Szacuny
3
Napisanych postów
203
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
5782
są jakieś ujemne skutki braku zmian w jadłospisie? codziennie jem tak samo i oczywiście dostarczam wszystkiego czego mi potrzeba a w raz ze zmiana wagi dodaje odejmuje jedzenie zależnie od aktualnych priorytetów.Czy ma to jakiś ujemny wpływ poza oczywistym znudzeniem ? :D
Jestem młody, mam prawo popełniać błędy, nie mam prawa żyć w smutku.
Szacuny
14
Napisanych postów
4533
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
34420
Ujemny wpływ monotonii dietetycznej to m.in. gorsze samopoczucie(wiadomo),możliwość złapania uczulenia na dany rodzaj pokarmu(i dlatego C.Poliquin sugeruje nawet codziennie(!)zmieniać źródła jadanego białka),poza tym na sobie zauważyłem,że po stosowaniu dłuższy czas monotonnej diety zwiększa się mój poziom tkanki tłuszczowej(nie dostarczam wówczas przez dłuższy czas jakichś potrzebnych składników wiec pewnie dlatego organizm może zwariować.
Dodatkowo zadaj sobie pytanie: czy ludzie w przeszłości mieli kiedykolwiek potrzebę jedzenia codziennie tego samego,a oprócz tego o określonych porach?Określonych pór można się trzymać,ale codziennie to samo już wiesz,że nie jest wskazane :]