SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Bezglutenowa pizza ryżowo-gryczana

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 14493

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 544 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6789
Dzieki ! Czy pomidory z puszki Łowicz będą ok ? Czy polecacie coś lepszego ?
Znalazłem jeszcze w Kauflandzie Dawtona-sos do pizzy. Kupiłem obydwa i będę testował

Ps.
Czy mąka ryżowa + mąka razowa mogą być? Nie mogłem nigdzie znaleźć gryczanej ...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Pewnie , wszystko to co napisałeś jest ok Osobiście polecam passatę z biedronki też
1

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 544 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6789
Jeszcze jedno pytanko, czy piekarnik włączyć z termobiegiem czy normalnie ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1727 Napisanych postów 2707 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 241162
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 544 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6789
cod123
Witam, dziś polecam przepis na pizze:)

Składniki na 2 porcje:

Przygotowanie:
1. W misce mieszamy mąki, drożdże, cukier, sól i dolewany wody- ok 180ml, ale należy obserwować ciasto- jest dość rzadkie, ale nie może być za rzadkie.
2. Rozsmarować ciasto na blasze na papierze do pieczenie i odstawić na 20 min. W tym czasie nagrzać piekarnik- 220 stopni- góra dół.
3. W tym czasie pokroić i kurczaka i podsmażyć na patelni z przyprawami oraz zrobić sos pomidorowy.
4. Sosem obsmarować delikatnie ciasto.
5. Nałożyć resztę dodatków.
6. Piec około 20 min- 220 stopni- góra dół

Smacznego!




Pytanko - a te 2 łyżki oliwy to dolać do 1 punktu jak rozumiem ? Bo nie są uwzględnione
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1727 Napisanych postów 2707 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 241162
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 544 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6789
Ok, to jeszcze jedno pytanie.
Zrobiłem wszystko jak w przepisie
Piekłem 20 minut na 220 stopni i potem jeszcze kolejne 10 min na 250 stopni, ale wychodzi mi "ZAKALEC" - takie miękkie ciasto w środku, rozpaćkane.
Natomiast z wierzchu i po bokach jest ok. Ale w środku miękka ....
Co robię źle?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5281 Napisanych postów 3170 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 53093
Raczej nie możliwe żeby po godziny w piekarniku wyszedł zakalec? Nie wiem jak grube musiało by być ciasto.. Może po prostu za dużo mokrych/tłustych składników dajesz na ciasto?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 544 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6789
Chyba tak, chyba za zimny sos pomidorowy nakładam (prosto z lodówki).
Sporo kurczaka i ananasa - to może być przyczyna chyba.
Poza tym - zamiast cukr KSYLITOL - to też może być przyczyna zakalca?
A może za rzadkie ciasto ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1727 Napisanych postów 2707 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 241162
ciasto ma być rzadkie. Moim zdanie także za dużo tam naładowałeś. Sos także nakładam zimny. Odstawiałeś ciasto żeby urosło tak jak jest napisane? tego sosu też nie można dawać za dużo. Spróbuj raz jeszcze z mniejszą ilościa składników.


Zmieniony przez - cod123 w dniu 2017-01-25 12:47:58
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Masło orzechowe w diecie fit...

Następny temat

Słodkie kluski jaglane z patelni by Julczik

WHEY premium