WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

40 lat nadwaga czyli jak zabrać się do siłowni

temat działu:

Po 35 roku życia

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3298

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 9 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 173
Witam namówiłem mojego tatę na siłownię problem jest taki, że ma nadwagę i za bardzo nie wiem jak się do tego zabrać(sam mam do czynienia z siłownią bardzo krótko). Wzrost 182 waga 95 .
Główne pytanie to przy takiej wadze może ćwiczyć na siłowni tzn. rozwój mięśni czy na początku musi schudnąć jeśli tak to w jaki sposób najlepiej.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 6919 Wiek 50 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 36481
Tak jak wyżej - na początek wystarczą drobne zmiany i wytrwałość a efekty na pewno się pojawią.
Nie trzeba ważyć każdego posiłku i obliczac stosunku poszczególnych składników odzywczych.
Jeść zdrowo i zaspokajać głód a nie apetyt
...
Napisał(a)
ojan Jan Olejko Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 13560 Napisanych postów 32050 Wiek 76 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1142204
Jeśli namówiłeś go to tam jest instruktor, który weźmie go pod swoje skrzydełka.
...
Napisał(a)
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 9362 Napisanych postów 83953 Wiek 50 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 709615
dokładnie jw
za mało informacji podajesz żeby można było coś sensownego doradzić

TRENINGI KATOWICE Sebastian Szmit

Kompleksowe prowadzenie online
https://sebastianszmit.pl/ 

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 9 Wiek 28 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 173
Problem w tym że to jest prywatna siłownia więc instruktora nie ma :) a co do informacji to jakie mam jeszcze podać ? :)
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 9362 Napisanych postów 83953 Wiek 50 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 709615
https://www.sfd.pl/***REGULAMIN_DZIAŁU,_ANKIETA***-t817850.html

najlepiej będzie jak ojciec osobiście tutaj zawita

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 19
a nawet jeśli nie zawita, to poczytaj te posty przypięte, ja ciągle z nich korzystam
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 6919 Wiek 50 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 36481
Na początek delikatny trening ogólnorozwojowy się przyda - bez żadnych szaleństw i forsowania się.
Instruktor lub ktoś kto zna się na rzeczy i zademonstruje właściwy wykonanie ćwiczeń bardzo wskazany.
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11204 Napisanych postów 52096 Wiek 32 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
instruktor skasuje 150 pln ja bym z nadwagą zaczną od pływania i pobiegał jak pojawi się kondycja to może siłownia przypadnie mu do gustu
...
Napisał(a)
Ekspert
nie przesadzaj
samym pływaniem to on wiele nie zdziała

...
Napisał(a)
Ekspert
Jest sporo rożnych wskazówek, programów do układania diety itp.itd. - od tego bym zaczął
Wystarczy tylko poszukać!
Od samego ćwiczenia efekty jeśli chodzi o redukcję nie będą zadowalające - dieta na pierwszym planie musi byc!
...
Napisał(a)
RedAlert Moderator
Ekspert
Szacuny 793 Napisanych postów 3079 Wiek 53 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 123486
Dieta to podstawa zmienić niekorzystne nawyki żywieniowe które doprowadziły do nadwagi, regularne posiłki, w miarę dietetyczne produkty ilości dostosować do własnej aktywności. A na siłowni delikatny trening siłowy i aerobowy. 40 tka to piękny wiek.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pomoc przy zrzuceniu brzucha

Następny temat

Axitomi - Trening i Kulinaria

electro
Polecane artykuły