Witam...
Mam prawie 18 lat. Treningi zaczynam poraz 3 ;) lecz tym razem mam zamiar porządnie się przyłożyć :) Ćwiczę od początku lutego lecz już teraz chciałbym sobie ułożyć plan na którym mógłbym pracować gdzieś od połowy marca. Na celu mam zbicie tkanki tłuszczowej która niestety zalega na moim ciele :D Mam nadzieję, że do wakacji się wyrobie :) Póki co stosuje trening dla początkujących który znalazłem na pewnej stronie o kulturystyce-jeżeli ktoś będzie chciał to go wkleje.
W związku z różnymi i dziwnymi godzinami szkoły póki co mogę poświęcić 3 dni w tygodniu - poniedziałek i środę rano a także piątek popołudniu.Ze sprzętem nie ma problemu-chodzę na siłownię.
Diety jakiejś bardzo konkretnej nie mam ale staram się trzymać różnych zasad jedzenia.
Trening układałem na podstawie tematu od układaniu planów. Pisało tam iż na rzeźbę potrzeba wiele serii i wiele powtórzeń aczkolwiek wydaje mi się iż będzie to zadużo ale poczekam na opinie.Stosowane ciężary to ok.50-60% CM ,czasem mniej :)
PONIEDZIAŁEK
Klatka-główny cel to zbicie tkanki-niestety mam taka nadwagę która intensywnie odkłada się na klatce :(
1.Wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce poziomej - 10x12
2.Rozpiętki ze sztangielkami w leżeniu na ławce poziomej 8x12
3.Krzyżowanie linek wyciągów w staniu 8x15
4.zastanawiałem się nad pompkami ale chyba zrezygnuje ?
Triceps-ten chociaż widać jak wyprostuje łapę ;)
1.Prostowanie ramion na wyciągu stojąc 10x15
2.Francuskie wyciskanie sztangi w leżeniu 10x12
ŚRODA
Plecy-trzeba wyrzeźbić :)Kaptury wsumie mogą być :)
1.Ściąganie drążka wyciągu górnego w siadzie do klatki 10x12
2.Podnoszenie tułowia z opadu 8x10
3.Szrugsy ze sztangielkami 10x15
Biceps-tu słabo-prawie płaskie łapki a i mało cm :(
1.Uginanie ramion ze sztangą stojąc-podchwytem 10x12
2.Uginanie ramienia ze sztangielką na modlitewniku 8x12
3.Uginanie ramienia ze sztangielką w siadzie-w podporze o kolano 8x15
4.Uginanie nadgarstków-podchwytem w siadzie 8x12
5.j/w tylko nachwytem 8x12
PIĄTEK
Barki-hmmm...szeroko nie jest a i budowa niezbyt :(
1.Wyciskanie sztangi zza głowy 10x12
2.Unoszenie sztangielek bokiem w górę 8x12
3.Odwrotne rozpiętki na maszynie 10x15
Nogi
[Uda] - ostro zatłuszczone ale chociaż widać 1 mięsień :D
1.Wypychanie ciężaru na suwnicy 15x15
2.Uginanie nóg w leżeniu 10x12
[Łydki] - tu chciałbym je rozbudować :) chyba jedyny porządny mięsień jaki mam - wg dość dobrze wyrzeźbiony dzięki sportom które uprawiałem (6 lat karate,3 lata pływanie ,2 lata piłka) :)
1.Wspięcia na palce w staniu-6x12 - chyba na ich mase dobrze będzie ?
Z wspomagaczy biorę thermal i póki co mimo treningu lekkiego spadają cm :) Program ułożyłem bo nie mogę się doczekać V grupy-redukcyjnej w programie "forma na lato" :D Jeżeli ktoś chciałby zobaczyć fotki to mogę wrzucić. Licze na opinie-szczególnie takie co poprawić itp.
Pozdrawiam Martii
Mam prawie 18 lat. Treningi zaczynam poraz 3 ;) lecz tym razem mam zamiar porządnie się przyłożyć :) Ćwiczę od początku lutego lecz już teraz chciałbym sobie ułożyć plan na którym mógłbym pracować gdzieś od połowy marca. Na celu mam zbicie tkanki tłuszczowej która niestety zalega na moim ciele :D Mam nadzieję, że do wakacji się wyrobie :) Póki co stosuje trening dla początkujących który znalazłem na pewnej stronie o kulturystyce-jeżeli ktoś będzie chciał to go wkleje.
W związku z różnymi i dziwnymi godzinami szkoły póki co mogę poświęcić 3 dni w tygodniu - poniedziałek i środę rano a także piątek popołudniu.Ze sprzętem nie ma problemu-chodzę na siłownię.
Diety jakiejś bardzo konkretnej nie mam ale staram się trzymać różnych zasad jedzenia.
Trening układałem na podstawie tematu od układaniu planów. Pisało tam iż na rzeźbę potrzeba wiele serii i wiele powtórzeń aczkolwiek wydaje mi się iż będzie to zadużo ale poczekam na opinie.Stosowane ciężary to ok.50-60% CM ,czasem mniej :)
PONIEDZIAŁEK
Klatka-główny cel to zbicie tkanki-niestety mam taka nadwagę która intensywnie odkłada się na klatce :(
1.Wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce poziomej - 10x12
2.Rozpiętki ze sztangielkami w leżeniu na ławce poziomej 8x12
3.Krzyżowanie linek wyciągów w staniu 8x15
4.zastanawiałem się nad pompkami ale chyba zrezygnuje ?
Triceps-ten chociaż widać jak wyprostuje łapę ;)
1.Prostowanie ramion na wyciągu stojąc 10x15
2.Francuskie wyciskanie sztangi w leżeniu 10x12
ŚRODA
Plecy-trzeba wyrzeźbić :)Kaptury wsumie mogą być :)
1.Ściąganie drążka wyciągu górnego w siadzie do klatki 10x12
2.Podnoszenie tułowia z opadu 8x10
3.Szrugsy ze sztangielkami 10x15
Biceps-tu słabo-prawie płaskie łapki a i mało cm :(
1.Uginanie ramion ze sztangą stojąc-podchwytem 10x12
2.Uginanie ramienia ze sztangielką na modlitewniku 8x12
3.Uginanie ramienia ze sztangielką w siadzie-w podporze o kolano 8x15
4.Uginanie nadgarstków-podchwytem w siadzie 8x12
5.j/w tylko nachwytem 8x12
PIĄTEK
Barki-hmmm...szeroko nie jest a i budowa niezbyt :(
1.Wyciskanie sztangi zza głowy 10x12
2.Unoszenie sztangielek bokiem w górę 8x12
3.Odwrotne rozpiętki na maszynie 10x15
Nogi
[Uda] - ostro zatłuszczone ale chociaż widać 1 mięsień :D
1.Wypychanie ciężaru na suwnicy 15x15
2.Uginanie nóg w leżeniu 10x12
[Łydki] - tu chciałbym je rozbudować :) chyba jedyny porządny mięsień jaki mam - wg dość dobrze wyrzeźbiony dzięki sportom które uprawiałem (6 lat karate,3 lata pływanie ,2 lata piłka) :)
1.Wspięcia na palce w staniu-6x12 - chyba na ich mase dobrze będzie ?
Z wspomagaczy biorę thermal i póki co mimo treningu lekkiego spadają cm :) Program ułożyłem bo nie mogę się doczekać V grupy-redukcyjnej w programie "forma na lato" :D Jeżeli ktoś chciałby zobaczyć fotki to mogę wrzucić. Licze na opinie-szczególnie takie co poprawić itp.
Pozdrawiam Martii