Witam serdecznie wszystkich.
Zakładam dziennik żeby bardziej pilnować się z ćwiczeniami i dietą. Mam nadzieję, że znajdę tutaj wsparcie. Tak swoją drogą jak patrze na dzienniki treningowe innych to czuję się jak gruba parówa. Mimo to mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto mnie wesprze.
Od samego początku proszę o pomoc w ułożeniu makro oraz dobrego treningu dla mnie. Wszystko opisze poniżej.
---------------
ANKIETA
---------------
Zdjęcie sylwetki (mile widziane): jak wroci mój aparat z wakacji to wrzucę ;)
Waga : 78
Wzrost : 174
Staż treningowy: 3,5 lat
Obwód pasa(lekko pod pepkiem - maksymalnie luźny/wywalony brzuch): 92
Obwód klaty(na maksymalnie wydechu): 87
Obwód uda: 61
Uprawiany sport lub inne formy aktywności (jak często): Orbitrek 2xtyg
Ograniczenia żywieniowe(uczulenia, choroby) : Duża ilość błonnika w posiłku powoduje u mnie wzdęcia.
Stan zdrowia: bez zastrzeżeń
Preferowane formy aktywności fizycznej: co sie da. Rower/rolki/basen/orbitrek/bieganie/silownia...
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : brak
Stosowane wcześniej diety/rozklad b/w/t: 3200 kcal (B: 120g, W: 480g, T: 89g)
Wrażliwość na stymulanty: brak?
Możliwosci finansowe: tyle ile trzeba
Cel/problem/opis: zamiana tłuszczu na mięśnie
---------------
DIETA
---------------
Przez 9 miesciecy (do czerwca 2015r) stosowałem dięte 3200 kcal (B: 120g, W: 480g, T: 89g) Waga wskoczyła z 67 na 83
Teraz od czerwca Diety niestety nie prowadziłem (ciężka sesja, sprawy prywatne i wiele innych wymówek). Teraz od 14 września chcę wziąć się od nowa za dietę. Tym razem za redukcje. Tzn nie zależy mi na wadze tylko na poprawieniu wyglądu.
Aby utrzymać wagę kalkulator wyliczył mi 3188kcal. Ja Rozmyślam nad takim rozkładem 2700 kcal (B: 156g, W: 339g, T: 80g) Dobry pomysł ? Boje sie że to troche za dużo kcal i że 2500 by wystarczyło.
---------------
ĆWICZENIA
---------------
Hmm ... na początku przygody cwiczyłem FBW. Potem push/pull/legs. Potem 5x5.
Teraz miałem przerwę 2 tyg. I nie wiem jak ćwiczyć. Nie mam pomysłu na porządny trening dla mnie. Ułożyć diete to nie problem ale na ćwiczeniach nie znam sie kompletnie.
Sprzęt ? Cwicze w domu - posiadam: hantelki, dużo krążków(różne kg), sztanga prosta, sztanga łamana, ławeczka, stojaki pod sztange, modlitewnik, drążek.
Czas? Ćwiczyć 3-4xtydzień to dla mnie nie problem.
Podrzucicie jakiś ciekawy trening którym mogę ćwiczyć ?
Zakładam dziennik żeby bardziej pilnować się z ćwiczeniami i dietą. Mam nadzieję, że znajdę tutaj wsparcie. Tak swoją drogą jak patrze na dzienniki treningowe innych to czuję się jak gruba parówa. Mimo to mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto mnie wesprze.
Od samego początku proszę o pomoc w ułożeniu makro oraz dobrego treningu dla mnie. Wszystko opisze poniżej.
---------------
ANKIETA
---------------
Zdjęcie sylwetki (mile widziane): jak wroci mój aparat z wakacji to wrzucę ;)
Waga : 78
Wzrost : 174
Staż treningowy: 3,5 lat
Obwód pasa(lekko pod pepkiem - maksymalnie luźny/wywalony brzuch): 92
Obwód klaty(na maksymalnie wydechu): 87
Obwód uda: 61
Uprawiany sport lub inne formy aktywności (jak często): Orbitrek 2xtyg
Ograniczenia żywieniowe(uczulenia, choroby) : Duża ilość błonnika w posiłku powoduje u mnie wzdęcia.
Stan zdrowia: bez zastrzeżeń
Preferowane formy aktywności fizycznej: co sie da. Rower/rolki/basen/orbitrek/bieganie/silownia...
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : brak
Stosowane wcześniej diety/rozklad b/w/t: 3200 kcal (B: 120g, W: 480g, T: 89g)
Wrażliwość na stymulanty: brak?
Możliwosci finansowe: tyle ile trzeba
Cel/problem/opis: zamiana tłuszczu na mięśnie
---------------
DIETA
---------------
Przez 9 miesciecy (do czerwca 2015r) stosowałem dięte 3200 kcal (B: 120g, W: 480g, T: 89g) Waga wskoczyła z 67 na 83
Teraz od czerwca Diety niestety nie prowadziłem (ciężka sesja, sprawy prywatne i wiele innych wymówek). Teraz od 14 września chcę wziąć się od nowa za dietę. Tym razem za redukcje. Tzn nie zależy mi na wadze tylko na poprawieniu wyglądu.
Aby utrzymać wagę kalkulator wyliczył mi 3188kcal. Ja Rozmyślam nad takim rozkładem 2700 kcal (B: 156g, W: 339g, T: 80g) Dobry pomysł ? Boje sie że to troche za dużo kcal i że 2500 by wystarczyło.
---------------
ĆWICZENIA
---------------
Hmm ... na początku przygody cwiczyłem FBW. Potem push/pull/legs. Potem 5x5.
Teraz miałem przerwę 2 tyg. I nie wiem jak ćwiczyć. Nie mam pomysłu na porządny trening dla mnie. Ułożyć diete to nie problem ale na ćwiczeniach nie znam sie kompletnie.
Sprzęt ? Cwicze w domu - posiadam: hantelki, dużo krążków(różne kg), sztanga prosta, sztanga łamana, ławeczka, stojaki pod sztange, modlitewnik, drążek.
Czas? Ćwiczyć 3-4xtydzień to dla mnie nie problem.
Podrzucicie jakiś ciekawy trening którym mogę ćwiczyć ?