Witam wszystkich,
chciałbym w tym miejscu notować swoje postępy (oby) w redukcji, z góry dziękuję za wszystkie rady i wskazówki mam nadzieję że tym razem uda mi się zrobić to w końcu porządnie. Temat zakładam w tym dziale bo jest mi najbliższy a na forum jestem już prawie 10 lat
W zeszłym roku od lipca do listopada zszedłem z 90kg na 78kg i w pasie ze 105cm na 81,5cm redukcję zakończyłem na 2200kcal wizualnie było już całkiem spoko ale postanowiłem odpocząć od redukcji i od listopada wszedłem stopniowo na delikatny plus stopniowo zwiększając kcal i doszedłem do 3300 kcal przy tej kaloryce przybierałem ok 0.8 kg na miesiąc nie robiłem żadnych aerobów. Celem jest zejście do takiego poziomu bf żeby można było trochę pomasować bo nie chcę być za chudy a zależy mi na normalnej estetycznej sylwetce. Jak zdrowie pozwoli to może na wakacje 2023 uda się coś ogarnąć.
Raz w tygodniu będę wrzucać podsumowanie oraz pomiary a zdjęcia myślę że raz na miesiąc.
POMIARY 13.02.2022
Pas na pępku - 84cm
Talia - 82cm
Biodra - 85 cm
Klatka - 113 cm
Udo - 54 cm
Bic - 36,5 cm
Pomiar fałdomierzem
Brzuch - 15 mm
Boczek - 10mm
Klatka - 9mm
Udo - 14 mm (ciężko złapać)
Ważę się co dziennie i wyciągam średnią tygodniową na start było 81,3 kg
DIETA
Na początek przyjąłem 2700 kcal z rotacją w DT-2800kcal w DNT-2500kcal
Makro - Białko 200g Tłuszcze 50-80g Węgle reszta kcal
Dieta oparta o pełnowartościowe produkty makaron pełnoziarnisty, ryż, drób, ryby, warzywa, owoce, oliwa, jajka, płatki owsiane. Cztery posiłki dziennie z mniej więcej równym podziałem kcal i makro. Jadłospis mam na cały tydzień ustalony więc nie będzie problemów z kontrolowaniem . W trakcie planuje podbić jeszcze białko kosztem węgli jak będzie zastój a cięcie kcal z węgli a resztę się zobaczy jak to będzie szło.
TRENING
Push Pull 4x w tygodniu + w dnt 2x30 min cardio na orbitreku. Obecna aktywność to średnio z tygodnia 7.5k kroków dziennie ale że idzie wiosna to będzie z czasem więcej. Praca siedząca.
Trening Push
1. Przysiady 3 serie rozgrzewkowe 4 serie docelowe 6-10 rep
2. Wyciskanie sztangi 3 serie rozgrzewkowe 4 serie docelowe 6-10 rep
3. Wyciskanie hantli skos 3 serie 8-12rep
4. Pompki na rączkach 3 x max
5. OHP 3 serie 8-12 rep
6. Coś na triceps 3 serie 12 rep
7. Wznosy bokiem 3 serie 8-12 rep
Trening Pull
1.Martwy 3 serie rozgrzewkowe 4 serie docelowe 6-10 rep
2. Wiosłowanie 3 serie rozgrzewkowe 4 serie docelowe 6-10 rep
3.Podciąganie na drążku 4 serie max
4. Wiosłowanie focze hantlami
5.Coś na biceps 3 serie 12 rep
6.Unoszenie hantli w bok w leżeniu na ławce przodem 3 serie 8-12
7. Brzuch 2-3 ćwiczenia
Suplementacja
Kreatyna 5g
Cytrulina 8g
Betaalanina
Redox hardkor 1 tabs przed treningiem albo cardio
Forskolina 40mg
Różaniec
Omega3 2tabsy
WitD3 4000j.m
A to parę zdjęć z przed redukcji i stan obecny
Zmieniony przez - Jarlaxe w dniu 2022-02-17 21:41:42
chciałbym w tym miejscu notować swoje postępy (oby) w redukcji, z góry dziękuję za wszystkie rady i wskazówki mam nadzieję że tym razem uda mi się zrobić to w końcu porządnie. Temat zakładam w tym dziale bo jest mi najbliższy a na forum jestem już prawie 10 lat

W zeszłym roku od lipca do listopada zszedłem z 90kg na 78kg i w pasie ze 105cm na 81,5cm redukcję zakończyłem na 2200kcal wizualnie było już całkiem spoko ale postanowiłem odpocząć od redukcji i od listopada wszedłem stopniowo na delikatny plus stopniowo zwiększając kcal i doszedłem do 3300 kcal przy tej kaloryce przybierałem ok 0.8 kg na miesiąc nie robiłem żadnych aerobów. Celem jest zejście do takiego poziomu bf żeby można było trochę pomasować bo nie chcę być za chudy a zależy mi na normalnej estetycznej sylwetce. Jak zdrowie pozwoli to może na wakacje 2023 uda się coś ogarnąć.
Raz w tygodniu będę wrzucać podsumowanie oraz pomiary a zdjęcia myślę że raz na miesiąc.
POMIARY 13.02.2022
Pas na pępku - 84cm
Talia - 82cm
Biodra - 85 cm
Klatka - 113 cm
Udo - 54 cm
Bic - 36,5 cm
Pomiar fałdomierzem
Brzuch - 15 mm
Boczek - 10mm
Klatka - 9mm
Udo - 14 mm (ciężko złapać)
Ważę się co dziennie i wyciągam średnią tygodniową na start było 81,3 kg
DIETA
Na początek przyjąłem 2700 kcal z rotacją w DT-2800kcal w DNT-2500kcal
Makro - Białko 200g Tłuszcze 50-80g Węgle reszta kcal
Dieta oparta o pełnowartościowe produkty makaron pełnoziarnisty, ryż, drób, ryby, warzywa, owoce, oliwa, jajka, płatki owsiane. Cztery posiłki dziennie z mniej więcej równym podziałem kcal i makro. Jadłospis mam na cały tydzień ustalony więc nie będzie problemów z kontrolowaniem . W trakcie planuje podbić jeszcze białko kosztem węgli jak będzie zastój a cięcie kcal z węgli a resztę się zobaczy jak to będzie szło.
TRENING
Push Pull 4x w tygodniu + w dnt 2x30 min cardio na orbitreku. Obecna aktywność to średnio z tygodnia 7.5k kroków dziennie ale że idzie wiosna to będzie z czasem więcej. Praca siedząca.
Trening Push
1. Przysiady 3 serie rozgrzewkowe 4 serie docelowe 6-10 rep
2. Wyciskanie sztangi 3 serie rozgrzewkowe 4 serie docelowe 6-10 rep
3. Wyciskanie hantli skos 3 serie 8-12rep
4. Pompki na rączkach 3 x max
5. OHP 3 serie 8-12 rep
6. Coś na triceps 3 serie 12 rep
7. Wznosy bokiem 3 serie 8-12 rep
Trening Pull
1.Martwy 3 serie rozgrzewkowe 4 serie docelowe 6-10 rep
2. Wiosłowanie 3 serie rozgrzewkowe 4 serie docelowe 6-10 rep
3.Podciąganie na drążku 4 serie max