witam, jescze nie mam wyciągu, ale czy wyciskając sztangę siedząc też dobrze wyrobię sobie najszerszy grzbietu? chodzi mi o plecy najbardziej :)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
wyciskanie sztangi siedzac to cwiczenie glownie na barki wiec nie wiem jak ty chcesz zrobic plecy na tym cwiczeniu?
masa
...
Napisał(a)
no właśnie tak słyszałem, że to ćwiczenie jest na barki... ale podobne jest do cwiczenia na wyciagu .... dobra czyli się nie da... :(
...
Napisał(a)
olej wyciąg: podciąganie na drążku,martwy ciąg i wiosłowanie na ogromne plecy w zupełności wystarczą
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"
...
Napisał(a)
dzięki za rady...ale za bardzo nie chcę jeszcze obciążać kręgosłupa (16lat)... i martwy odpada... zostaje podciąganie....
...
Napisał(a)
To jest mit że martwy ciąg obciąża kręgosłup. Dobrze wykonywany technicznie i z odpowiednim obciążeniem wręcz przeciwnie, wzmacnia plecy i nie tylko je.
Pzdro
Pzdro
...
Napisał(a)
niestety nie mogę chyab w ogole sie podciagac..mam problem z barkiem...;(
...
Napisał(a)
@ al2
Dlaczego ? Ja jakoś go wykonywałem i nie zauważyłem jakiś niepokojących oznak, bóle pleców, przeciążenia kręgosłupa itp. Pilnowałem techniki, nie rzucałem się na ciężary i robiłem serie rozgrzewkowe, same korzyści z tego były, wade postawy którą miałem zmniejszyłem i myślę, że właśnie dzięki temu ćwiczeniu i drążkowi.
Może, źle ująłem, obciąża kręgosłup ale nie, że od razu nie można go wykonywać bo jest się za młodym, nie urośnie się itp.
@00WrX00
Jeśli nie możesz się podciągać to rób ruchy negatywne.
https://www.sfd.pl/Co_zrobić_żeby_się_wiecej_podciągać_na_drążku_-t524243.html
PZdro
Zmieniony przez - Viren w dniu 2010-01-17 14:14:59
Dlaczego ? Ja jakoś go wykonywałem i nie zauważyłem jakiś niepokojących oznak, bóle pleców, przeciążenia kręgosłupa itp. Pilnowałem techniki, nie rzucałem się na ciężary i robiłem serie rozgrzewkowe, same korzyści z tego były, wade postawy którą miałem zmniejszyłem i myślę, że właśnie dzięki temu ćwiczeniu i drążkowi.
Może, źle ująłem, obciąża kręgosłup ale nie, że od razu nie można go wykonywać bo jest się za młodym, nie urośnie się itp.
@00WrX00
Jeśli nie możesz się podciągać to rób ruchy negatywne.
https://www.sfd.pl/Co_zrobić_żeby_się_wiecej_podciągać_na_drążku_-t524243.html
PZdro
Zmieniony przez - Viren w dniu 2010-01-17 14:14:59
...
Napisał(a)
zawsze obciąża kręgosłup, raz mniej raz więcej,
w mc przecież nie chodzi o machanie małymi ciężarami tylko o konkretne kg
w mc przecież nie chodzi o machanie małymi ciężarami tylko o konkretne kg
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!