[...] wielu warzyw, owoców, orzechów, nasion, zbóż, ryb a niekiedy nawet jajek oraz mięsa pisze się i mówi bardzo dużo, o tyle o serach próżno szukać takich wzmianek. Tymczasem sery, a zwłaszcza te pleśniowe stanowić mogą wartościowy element diety. Dostarczają związki korzystnie wpływające na nasze zdrowie i chroniące przed rozwojem niektórych [...]
"SERY PLEŚNIOWE Sery pleśniowe mogą mieć różną konsystencję i wygląd. Zaliczane są do nich te białe o aksamitnej skórce takie jak camembert czy brie oraz te kruche i pikantne z żyłkami niebieskiej lub zielonkawej pleśni roquefort czy gorgonzola. Dojrzewają one krótko, bo ok. 2-6 tygodni. Choć nazwa pleśń raczej większości z nas nie kojarzy się z [...]
[...] uszkodzonych tkanek. Jak i jakie białko w diecie? • Unikaj produktów konserwowanych. • Zapomnij o tłustym mięsie, wędlinach i serach topionych. • Niewskazane są sery pleśniowe. • Jedz ryby - przynajmniej raz - dwa razy w tygodniu. • Drób jest znakomitym źródłem protein. • Jeśli mięso czerwone - to bez tłuszczu. • Białko roślinne [...]
[...] r.ż) Co lubisz jeść na śniadanie: owsianka, jajka + owoce Co lubisz jeść na obiad: mięso/ryba, makaron/ryż/kasza, warzywa Co jako przekąskę: chleb razowy, warzywa, nabiał, sery pleśniowe! Co jako deser: owoce/słodycze (od kilku miesięcy sporadycznie), sery pleśniowe ;-D Ograniczenia żywieniowe: brak Stan zdrowia: czy regularnie miesiączkujesz: [...]
[...] byc grozna dla matki) miesa ze wzgledu na toksoplazmoze 3) pasztetow 4) zbyt duzej ilosci witaminy A. jest szkodliwa dla plodu 5) niepastertyzowanych produktow mlecznych (sery, mleko itp) 6) serwo plesniowych i wszystkich typu brie w tym fety 7)owocow morza CZemu nei mozna serow plesniowych to nie wiem wlasnie a wlasnie robimy z nim spgetthi [...]
[...] z pieca lub jakiś fast food jak jestem na wyjeździe służbowo. Białko: kurczak,szynka wieprzowa,łopatka wieprzowa,indyk,ryby,jajka,twaróg,serki wiejskie(codziennie),ser żółty,sery podpuszczkowe,sery pleśniowe,odżywka białkowa,mleko. Tłuszcze: oliwa ,olej lniany, olej kokosowy, tłuste mięso czasem,orzechy różne(w końcu dorwałem mix w przyzwoitej [...]
Nabiał ok, ale warto, jak ze wszystkim, zachować umiar;-) I urozmaicać w miarę możliwości, nawet w nabiale masz sporo różnych źródeł do wyboru (sery żółte, mozarella, twaróg, sery pleśniowe).
[...] Ci tak, w mleku jest tyle bialka co nic. twarog jest ok ale sa lepsze zrodla bialka, jedyny plus ze jest tani. ser zolty nie wiem jaki kupujesz ale przewaznie te tansze sery to produkty seropodobne. jezeli juz chcesz z serow bialko to mozzarella, sery plesniowe, feta. tez trzeba sklad sprawdzic czy czegos producent nie dodaje ale jak juz [...]
[...] - nasiona strączkowe (polecam soczewicę i ciecierzycę) - orzechy - pestki dyni (które mają nawet do 40% białka na 100g) - chude sery - sery pleśniowe (np. na diecie tłuszczowej) - odżywki białkowe https://www.sfd.pl/sklep/produkty.aspx?katid=119 Warto rozważyć większy udział białek roślinnych w [...]
[...] na dłuższą metę. Chodzi o to, że jest kilka dobrych, nadających się gatunków mięsa i dziesiątki sposobów by je przyrządzić. Można ugotować więcej i schować do lodówki lub jak kolega wyżej przygotować mięsa na te kilka porcji, zjeść i zmienić. Oprócz tego masz jaja, sery pleśniowe, twarogi, owoce morza, sery żółte. Kombinować można. /pozdr
[...] do mleka, gdzie za 5zł możemy nalać sobie butelkę 300ml mleka o zawartości tłuszczu 5-7%, smakuje zupełnie inaczej niż sklepowe, ale też nie ma pewności co do tego czy rzeczywiście to było spuszczane z krowy. Z nabiału to najlepiej wypadają zawsze serki wiejskie, sery żółte(prawdziwe!), sery pleśniowe, śmietany i sprawdzone jogurty naturalne.
[...] z tłuszczami muszę uważać,licząc "na oko" wydaje się że wychodzi mi więcej ,czasem zdecydowanie więcej. Coś z jedzenia mi nie służy,jestem napuchnięta88-O ,wydaje się że sery lub szeroko pojęty nabiał ,nie jem go wiele ,ale sery pleśniowe polubiłam bardzo/-)_ ,jednak rezygnuję z tego, co zmniejszy zdecydowanie ilość tłuszczy%-) TRENINGI [...]
[...] ani serów feta dzieciom. "Sery pleśniowe, camembert, możemy podać dziecku po ukończeniu 3 r.ż. Wcześniejsze ich wprowadzanie może spowodować zakażenie bakteryjne, gdyż sery te zawierają bakterie z rodzaju Listeria, na które dzieci do 3 r.ż. są bardziej podatne (mają nie w pełni wykształcony przewód pokarmowy). Ser typu feta wprowadzamy [...]
ja (zwlaszcza ostatnio) często wrzucam w diete sery pleśniowe, długodojrzewające, podpuszczkowe (bleu, brie, camembert, limburger, sery twarde). Gustuje zwlaszcza w oryginalnych francuskich i w niczym to nie przeszkadza na obecnej lekkiej redukcji/rekompie. w bilansie mi sie wszystko zgadza. jak mama co jakis czas go sobie wszamie, zgdodnie z [...]