[...] jest osiągnąć poprzez redukcję spożycia tłuszczów, jako że każdy gram naładowanych energią tłuszczów daje 9 kcal. Należy więc spożywać kurczaki, ryby, chude mięso, owoce, warzywa i niektóre zboża. Spróbujcie takiej diety i obserwujcie reakcję własnego organizmu. Pomimo największych starań organizmy niektórych kulturystów reagują zbyt [...]
[...] 25% protein, 15% tłuszczów. • Wyżej wymienione składniki powinny być czerpane spośród 4 głównych grup żywieniowych: mięso i jaja, produkty ziarniste i orzechy, warzywa i owoce, produkty mleczne. Należy zwracać uwagę na to, aby proces przygotowania tych produktów do spożycia był jak najprostszy i najkrótszy. • Węglowodany zapewniają pokrycie [...]
[...] maślanki + 1 mały kubek (150 g) jogurtu owocowego + 2 plastry (40 g) sera żółtego + 1 opakowanie (200 g) serka homogenizowanego + 50 sera topionego dobre połączenia mleko + owoce i warzywa w świeżych warzywach i owocach występują duże ilości witaminy C, której nie ma w mleku, oraz błonnik pokarmowy regulujący pracę przewodu pokarmowego; dlatego [...]
[...] używał, najczęściej wysuszonych produktów pochodzenia roślinnego. Przyprawami roślinnymi mogą być różne części anatomiczne roślin (np. korzenie, kłącza, liście, kwiaty, owoce, nasiona, cebule, kora), które nie mają wartości odżywczej, ale ce****ą się specyficznymi walorami sensorycznymi i mogą wywierać korzystny wpływ na procesy trawienne. [...]
[...] 25% protein, 15% tłuszczów. Wyżej wymienione składniki powinny być czerpane spośród 4 głównych grup żywieniowych: mięso i jaja, produkty ziarniste i orzechy, warzywa i owoce, produkty mleczne. Należy zwracać uwagę na to, aby proces przygotowania tych produktów do spożycia był jak najprostszy i najkrótszy. Węglowodany zapewniają pokrycie [...]
[...] 25% protein, 15% tłuszczów. Wyżej wymienione składniki powinny być czerpane spośród 4 głównych grup żywieniowych: mięso i jaja, produkty ziarniste i orzechy, warzywa i owoce, produkty mleczne. Należy zwracać uwagę na to, aby proces przygotowania tych produktów do spożycia był jak najprostszy i najkrótszy. Węglowodany zapewniają pokrycie [...]
[...] Ponieważ organizm nie jest w stanie samodzielnie wytworzyć tej witaminy, konieczne jest więc codzienne jej dostarczanie wraz z pożywieniem. Cennymi źródłami witaminy C są: owoce cytrusowe, kiwi, truskawki, natka pietruszki, papryka. W diecie Polaków dobrym źródłem witaminy C są także ziemniaki, a to ze względu na częstość ich spożywania. Osoba [...]
[...] tylko jest budulcem naszych mięśni, ale również pełni rolę odpornościową Odpowiada też za reakcje biochemiczne. Przykładowe produkty, które Janek powinien stosować: *ryby i owoce morza: dorsz, śledź ,łosoś, makrela, krewetki, małże- należy jeść i tłuste i chude ryby *jaja kurze * mięso : indyk, kurczak ,wieprzowina np. schab, szynka, [...]
[...] jest osiągnąć poprzez redukcję spożycia tłuszczów, jako że każdy gram naładowanych energią tłuszczów daje 9 kcal. Należy więc spożywać kurczaki, ryby, chude mięso, owoce, warzywa i niektóre zboża. Spróbujcie takiej diety i obserwujcie reakcję własnego organizmu. Pomimo największych starań organizmy niektórych kulturystów reagują zbyt [...]
[...] dużą ilość cukrów .Obok cukrów występują białka, tłuszcze, karoteny, witaminy z grupy B (ale bez witaminy B12), witamina E, wapń, żelazo i fosfor. Daktyle są traktowane jako owoce deserowe, dodaje się je do ciast, spożywa jako przekąskę. W krajach arabskich owoce palmy daktylowej wykorzystuje się do wyrobu dżemów, octu, past oraz syropu zwanego [...]
[...] jest osiągnąć poprzez redukcję spożycia tłuszczów, jako że każdy gram naładowanych energią tłuszczów daje 9 kcal. Należy więc spożywać kurczaki, ryby, chude mięso, owoce, warzywa i niektóre zboża. Spróbujcie takiej diety i obserwujcie reakcję własnego organizmu. Pomimo największych starań organizmy niektórych kulturystów reagują zbyt [...]
[...] rodzaj węglowodanów jest zły ? Najgorszym naszym wrogiem są wysoko przetworzone węglowodany takie jak :ciasteczka, słodycze, chleb, słodzone napoje, cukier stołowy ale także owoce, mleko , soki owocowe, jogurty i serki owocowe czyli produkty zawierające proste węglowodany takie jak glukoza i fruktoza, a także połączenie węglowodanów prostych i [...]
[...] 300 mg wit. C podawanej przed treningiem. Ektomorfi k powinien unikać wszelkich produktów utrudniających trawienie, takich jak: mleko i jego wyroby, słabo dojrzałe surowe owoce, surowe twarde stare warzywa. Zadaniem jego układu trawiennego jest praca nad trawieniem posiłków dostarczających w jak najkrótszym czasie możliwie jak największej [...]
[...] Zaburzenia w trawieniu odbijają się ujemnie na wyglądzie (czasem objawiają się czerwonością nosa, wypryskami na skórze i bladością). Do prawidłowego trawienia niezbędne są owoce i jarzyny zawierające pewne ilości błonnika, który pobudza perystaltykę jelit. Ze względu na to, że organizm potrzebuje wielu rozmaitych pierwiastków chemicznych [...]
[...] 300 mg wit. C podawanej przed treningiem. Ektomorfik powinien unikać wszelkich produktów utrudniających trawienie, takich jak: mleko i jego wyroby, słabo dojrzałe surowe owoce, surowe twarde stare warzywa. Zadaniem jego układu trawiennego jest praca nad trawieniem posiłków dostarczających w jak najkrótszym czasie możliwie jak największej [...]
[...] oraz 300mg Wit C podawanej przed treningiem. Ektomorfik powinien unikać wszelkich produktów utrudniających trawienie, takich jak: mleko i jego wyroby, słabo dojrzałe surowe owoce, surowe twarde stare warzywa. Zadaniem jego układu trawiennego jest praca nad trawieniem posiłków dostarczających w jak najkrótszym czasie możliwie jak największą ilość [...]
[...] fasolka * cebula * szparagi * ogórek * szpinak * wszsytkie rodzaje papryki * cukinia 4. Im ciemniejszy owoc, tym jest dla ciebie lepszy. Ciemne owoce zwykle mają cienką skórkę, (dlatego też produkują więcej antyoksydantów, aby ochronić się przed słońcem). Dzięki temu ciemniejsze owoce są doskonałą żywnością [...]
[...] i minerałów w tabletkach". Tu kilka przykładów żywności w jakich znajdują się poszczególne witaminy: wit. C - brokuły, sałata, czerwona kapusta, seler, czarna porzeczka. owoce cytrusowe, cebula; wit. E - orzeszki ziemne, olej słonecznikowy, olej sojowy, ziarna słonecznika, pszenica; wit. B6 - drób, ziemniaki, ryby; wit. A i beta karoten - [...]