[...] barwie i specyficznym, łagodnym smaku i zapachu. Posiada najniższą liczbę jodową spośród olejów jadalnych. Otrzymywana jest z owoców drzew oliwnych. Do celów spożywczych oliwa wytłaczana jest z miąższu, do celów technicznych z nasion. Czysta oliwa mętnieje w temperaturze 10°C, a w temperaturze 0°C krzepnie. Oliwa taka może być przechowywana [...]
[...] barwie i specyficznym, łagodnym smaku i zapachu. Posiada najniższą liczbę jodową spośród olejów jadalnych. Otrzymywana jest z owoców drzew oliwnych. Do celów spożywczych oliwa wytłaczana jest z miąższu, do celów technicznych z nasion. Czysta oliwa mętnieje w temperaturze 10°C, a w temperaturze 0°C krzepnie. Oliwa taka może być przechowywana [...]
[...] wymieszać z czosnkiem, solą i pieprzem, polać sałatkę, wymieszać i wstawić na 30 min. do lodówki. 5. SAŁATKA Z PORA I SELERA 2 nieduże selery, 1 por, sól, pieprz, ocet, oliwa Selery obrać, sparzyć wrzątkiem. Por przekroić na wzdłuż na pół, dokładnie umyć. Selery i pora poszatkować bardzo cienko, posolić, doprawić pieprzem, octem i oliwą. [...]
[...] 10 g B:39 T:15 W:8 / 320 kcal (wiem że nie powinno się jeść nabiału w ciągu dnia ale to po prostu najłatwiej i najszybciej przygotować) 4.) * łosoś 200 g * brokuły 300 g * oliwa/olej lniany (?) 10 g B:45 T:38 W:5 / 530 kcal 5.) na jakąś godzine przed końcem pracy (ok. 1,5h przed snem) * serek wiejski 150 g B:18 T:6 W:5 / 150 kcal w sumie: [...]
[...] barwie i specyficznym, łagodnym smaku i zapachu. Posiada najniższą liczbę jodową spośród olejów jadalnych. Otrzymywana jest z owoców drzew oliwnych. Do celów spożywczych oliwa wytłaczana jest z miąższu, do celów technicznych z nasion. Czysta oliwa mętnieje w temperaturze 10°C, a w temperaturze 0°C krzepnie. Oliwa taka może być [...]
[...] wymieszać z czosnkiem, solą i pieprzem, polać sałatkę, wymieszać i wstawić na 30 min. do lodówki. 5. SAŁATKA Z PORA I SELERA 2 nieduże selery, 1 por, sól, pieprz, ocet, oliwa Selery obrać, sparzyć wrzątkiem. Por przekroić na wzdłuż na pół, dokładnie umyć. Selery i pora poszatkować bardzo cienko, posolić, doprawić pieprzem, octem i oliwą. [...]
[...] Obiad poza domem: przystawka: jajka w majonezie lub sałatka nicejska (sałata, tuńczyk, pomidory, oliwki, jajka na twardo, filety anchois, oliwa) lub sardynki w oleju lub łosoś danie główne: kawałek ryby lub mięsa (nie panierowanego!) plus warzywa bogate w błonnik (pomidory, kabaczki, zielona [...]
DARKNES17: O właśnie coś takiego! :-)) Dobry sprzęcik - brzuch wchodzi cudownie! To + ławeczka później i brzuszysko twarde i dobrze zrobione. Polecam! MIKERS: };-) Chciałbym oczywiście szybciej, ale taką sobie końcową granicę postawiłem! No i będę robił wszystko, żeby 60kg strzeliło szybciej. No i taki wariant w DT jest słuszny %-)! Regeneracja [...]
Sałatka nicejska była jednak dzisiaj:) skład: -ziemniaki -jajka -anchois -tuńczyk -kapary -sałata lodowa -oliwa z oliwek -pomidor -oliwki + dressing Zmieniony przez - kowalkrk w dniu 2008-10-18 10:43:18 Zmieniony przez - kowalkrk w dniu 2008-10-18 10:50:54