Trenujesz już jakiś czas i masz wrażenie, że im więcej wiesz, tym tak naprawdę mniej, bo ciągle otwierają się przed Tobą nowe zagadnienia? Albo może dopiero chcesz zacząć i nie wiesz, jak, bo zasad dbania o siebie jest tyle, że można się pogubić? Jeśli tak, to poniższy przewodnik na temat treningu, diety i suplementacji jest właśnie dla ciebie! [...]
[...] idealnie pasuje do kebaba pakera - SOS CZOSNKOWY domowej roboty. Na pewno przepisów była tu masa bo sam kiedyś ściągałem i testowałem, natomiast dziś przedstawię wam wg mnie najlepszy sposób! 1. Przygotowujemy składniki, czyli: -Jogurt naturalny 0% -Majonez -Woda przygotowana -Zioła prowansalskie -Pieprz -Czosnek 2. 2-3 łyżki wody przygotowanej [...]
No,czyli tak jak w temacie.Nie wiem moze najlepiej to dac do podwieszonych gdzies albo co!!!!Niech Mody zdecyduja,bo jest tu tego troszke.To z mysla o tych,ktorzy juz nie wiedza co maja jesc!! Acha.Dodam,ze sciagnalem to gdzies z emula!!Jest tu tylko 309 przepisow,takze lajtowo.Heh.Chyba nie obrazicie sie ,ze troche zajelo to miejsca,ale wydaje mi [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] białka – 2,1-2,4g (widełki: 0,1g) na kg masy ciała to dawka optymalna. Niższa podaż protein może sprawić, że organizm nie otrzyma wystarczającej ilości surowca – wyższa w najlepszym wypadku wpłynie tylko na uszczuplenie portfela (źródła protein są dosyć drogie, o tym później), ponieważ zbyt duża ilość aminokwasów w krwioobiegu doprowadza do [...]
[...] konserwanty, barwniki) i osób lubiących dania smażone (kwasy wielonienasycone zamieniają się w wysokiej temperaturze w wolne rodniki!) SMALEC 100 g = 880 kcal (wg mnie najlepszy tłuszcz do długiego smazenia(jeszcze olej kokosowy) 100 g dostarcza 99,5 g tłuszczu, w tym: 45 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 44 g jednonienasyconych i 8 g [...]
[...] tak lubiane steki. Wykorzystywana jest najczęsciej do pieczenia, duszenia i gotowania. Jej smak jest delikatny, lekko gorzkawy. - rozbratel - jest to bez dwóch zdań jeden z najlepszych kawałków mięso to jest kruche, bardzo soczyste, można przyrządzić z niego steki, ale też nadaję się do smażenia . - antrykot - kolejny wspaniały kawałek wołowiny, [...]
[...] 100%). Pieczywo: żytnie lub żytnio-pszenne lub graham 1 kromka= 30-40g. Tłuszcze- Do smarowania pieczywa- prawdziwe masło lub olej kokosowy. Do smażenia i potraw na ciepło najlepszy jest olej kokosowy. Do potraw na zimno- olej rzepakowy lub lniany a także pozostałe oleje. Potrawy można doprawiać do smaku dowolnymi przyprawami ziołowymi (starać [...]
[...] szklanki gotowego proszku do naleśników 1 łyżka kiełków pszenicy ¾ szklanki chudego mleka 1 jajko 1 szklanka dowolnych owoców Rozprowadź olej roślinny na patelni (najlepszy jest spray do smażenia, ale może też być papierowy ręcznik - wystarczy, że rozsmarujesz nim odrobinę oleju po całej powierzchni) i rozgrzej ją na średnim ogniu. [...]
mowicie ze najlepszy do smazenia i salatek jest olej oliwa z oliwek ale czy roslinny tez byl by dobry ..? bo z oliwek jest drogi a pisze o olej znaczy pytam bo fuzo robie ryb i piersi dziex. rasty
[...] moczopędnych bardzo często dochodzi do występowania niedoborów potasu, którego duże ilości zostają wydalone z moczem. Dlatego w diecie muszą się znaleźć produkty będące jego najlepszym źródłem, a więc: pomidory, owoce i soki owocowe, mleko, ziemniaki, mięso. Szczególnie godny polecenia jest sok pomidorowy, którego szklanka zawiera około 620 mg [...]
[...] tylko oleje sojowy i arachidowy, jednakże posiadają one z kolei mniej witamin i minerałów. Olej sojowy ma przyjemny smak i zapach, ale może lekko zgorzknieć. Do sałatek najlepszy jest olej słonecznikowy i oliwa z oliwek. Oliwa ma neutralny smak i jest praktycznie pozbawiona zapachu. Cieszy się u klientów dużym wzięciem, choć niezupełnie [...]
rzepakowy ? najlepszy olej do smazenia ? co do pangi to ... ja sie tym nie przejmuje, jem od czasu do czasu, co prawda jak mam wybor to kupie mintaja, ale panga dla odmiany tez czesto wpadnie.
przypuszczam że z tą pangą jest tak jak kiedyś było z olejem rzepakowym.Media głosiły żeby nie używac bo to trucizna (lata 70-te)a dzisiaj najlepszy olej do smażenia i nie tylko.
[...] Wstawić do lodówki, żeby się "przeżarło". 213. Sałatka z krewetek Wszystko zimne (ilości do smaku): krewetki (przed użyciem sparzyc wrzatkiem), ananas w kostkę (najlepszy z puszki), majonez, śmietana, tabasco lub louisiana (dobrze napisałem?) chilli, pieprz, sol Wymieszać, zaląc majonezem i śmietaną, przyprawić, wstawić do lodówki [...]
[...] Wstawić do lodówki, żeby się "przeżarło". 212. Sałatka z krewetek Wszystko zimne (ilości do smaku): krewetki (przed użyciem sparzyc wrzatkiem), ananas w kostkę (najlepszy z puszki), majonez, śmietana, tabasco lub louisiana (dobrze napisałem?) chilli, pieprz, sol Wymieszać, zaląc majonezem i śmietaną, przyprawić, wstawić do lodówki [...]
[...] z mleka - 77 9. Białko serwatkowe pochodzi z nazwy produktu, z którego powstaje. Czyli z serwatki – ubocznego odpad produkcji serów. 10. Oliwa z oliwek jest najlepszym źródłem tłuszczy z grupy jednonienasyconych (główny przedstawiciel: kw. Oleinowy). Główną zaletą tej grupy jest to, że podnoszą w niewielkim stopniu ilość dobrej [...]
[...] Ryż z warzywami i sosem curryTrudność **, Koszt ** Czas 1h i 25minSkładniki dla 4 osób:25 dag ryżu1 pęczek włoszczyzny20 dag marchwii3 dag margaryny650 ml wywaru mięsnego (najlepszy) lub inny3 dag tłuszczu do smażenia15 dag szynki2 łyżki curry20 dag sera topionego2 łyżki posiekanego koperku i szczypiorku2 łyżki posiekanej natki [...]
[...] : olej rzepakowy , olej sezamowy , olej z orzechów arachidowych ( wszystkie tłoczone na zimno ) . Każdy ma 92g tłuszczu na 100g ( w tym od 11 do 9 g tłuszczów nasyconych ) . Który z tych 3 bedzie najlepszy w diecie redukcyjnej i najlepiej nadaje się do smażenia ? P.s - czy takimi olejami mozna polewać inne dania lub np ,, pić" 1-2 łyżki na noc ?