[...] jajkami, więc nie wszystkie przedstawione tu warianty są dla każdego. Jeśli ktoś nie toleruje nabiału, trzeba szukać zamienników. Posiłek 1 Jajecznica z dwóch jajek 2 kromki chleba z szynką po dwa plastry warzywa bez ograniczeń pomidor lub papryka sałata itd. produkt lub potrawa waga miara domowa energia białko tłuszcze węglow. og. en. z [...]
[...] ulubionych potraw i smaków oraz ogromną ilością wyrzeczeń. Bardzo popularny mit głosi, że dla zdrowia, w tym również dla redukcji masy ciała, należy całkowicie zrezygnować z chleba, bułek czy kanapek. Jednak prawda jest taka, że eliminacja tych popularnych elementów naszej diety nie jest konieczna ani nawet zalecana. Produkty te zawierają tylko [...]
[...] złożonymi i dodatkiem tłuszczu. Dobre wybory to chude mięso, twaróg, jaja, ryba czy komosa ryżowe wzbogacone o ryż brązowy, bataty, płatki owsiane albo żytnie czy chleb pełnoziarnisty. Drugi posiłek powinien podtrzymać anabolizm mięśni, powstrzymując procesy kataboliczne, które prowadzą do ich rozpadu. Jakie białko po trening W [...]
Siłownia zamknięta! Jak ćwiczyć? Jak jeść? Jak żyć? Fit Poradnik dla ćwiczących w domu! SPIS TREŚCI Trening Trening całego ciała Progresja objętości treningowej w warunkach domowych Myo-Reps jako sposób wykonywania treningów w warunkach domowych Trening dzielony w układzie Wypychania/Przyciągania/Nogi - Push/Pull/Legs Odżywianie Kalorie Białko [...]
Teoretycznie, wybranie diety dla kulturysty czy biegacza nie nastręcza problemów. Jej stosowanie też nie powinno być skomplikowane. Wystarczy regularnie dostarczać określoną ilość energii, by osiągać wyznaczone cele. Jak temu zaradzić? Aby uzyskać wystarczającą ilość węglowodanów dla sportowców, którzy podejmują intensywne treningi, może być [...]
Cukrzyca jest jedną z wielu współczesnych chorób, które dziesiątkują ludzkość i zabijają miliony ludzi. Choroby układu krążenia generują w USA koszty szacowane na 316 miliardów dolarów rocznie, otyłość generuje koszty szacowane na 148 miliardów dolarów rocznie, a cukrzyca około 175 miliardów dolarów rocznie. Podsumowanie Strategią dla obniżenia [...]
[...] są przewidywalnie łatwiejsze do strawienia. Badani ukończyli dwie próby, w których zjedzono dwa rodzaje posiłków, różniące się stopniem przetworzenia. Oba składały się z chleba i kanapek z serem. Posiłek pełnoziarnisty (WF) składał się z chleba wieloziarnistego (który zawierał całe nasiona słonecznika i inne ziarna pełnoziarniste) i sera [...]
[...] g). Badano wpływ bananów na stężenie glukozy i insuliny u diabetyków (cukrzyca typu II). 10 osób spożywało: 120 g banana (niedojrzałego), 120 g banana (dojrzałego), 40 g chleba białego. Wyniki: średni poposiłkowy wzrostu obszaru odpowiedzi glukozy był większy po białym chlebie (181 ± 45 mmol w ciągu 240 min.), w porównaniu do niedojrzałego [...]
[...] oraz czasem można powiedzieć aż prawie wymiotuję odbija mi się bardzo mocno z żołądka” (strona 57 publikacji). Komentarz: autor polecał po treningu m.in. batoniki lub chleb, więc prawdopodobnie stąd brała się zgaga oraz zaburzenia pokarmowe. Wydzielanie GH nie ma nic wspólnego z „odbijaniem się”. Ba, największa produkcja GH [...]
Według danych CDC 39,8% dorosłych mieszkańców USA ma otyłość (~93.3 mln Amerykanów w latach 2015-2016). Otyłość bezsprzecznie powiązano z występowaniem chorób serca, udarami, cukrzycą typu II oraz wieloma rodzajami raka. Roczne koszty opieki zdrowotnej nad osobami otyłymi w USA wynoszą 147 miliardów dolarów. Koszty opieki nad osobą otyłą są o 1429 [...]
Budowa masy mięśniowej wymaga dostarczenia odpowiedniego paliwa w postaci pokarmów, które powinny stanowić grupę wysokoodżywczą. Oznacza to, że nie powinny być to typowe fast foody, a żywność reprezentująca bardziej jakościowe kategorie naszego menu. Prezentujemy Wam listę 35 wskazówek, które rzucą nieco światła na to, jakimi kategoriami [...]
[...] soków świeżo wyciskanych, napojów typu cola, słodzonych herbat, mrożonych kaw itd. Inne produkty Z tej samej przyczyny niekoniecznie pożądanym składnikiem diety są bułki, chleby pszeniczne, a szczególnie te „wzbogacone” w liczne składniki, których zwyczajnie nie powinno tam być. Mają one destrukcyjny wpływ na nasz ustrój, wywołują stan [...]
[...] Produkty niewskazane Warzywa o niskim indeksie glikemicznym, takie jak brokuły, szpinak, kalafior, pomidory, ogórki Produkty pełnoziarniste, na przykład pełnoziarnisty chleb, brązowy ryż, pełnoziarnisty makaron Nasiona roślin strączkowych, np. soczewica, fasola, ciecierzyca Owoce o niskim udziale cukrów prostych, np. maliny, borówki [...]
[...] w pieczywie znajdziemy różnego rodzaju nasiona, ziarna, pestki czy płatki bądź otręby. Zdecydowanie łatwiej znaleźć pieczywo chrupkie z dobrym składem niż tradycyjny chleb, gdyż do wyrobu chrupkiego pieczywa nie potrzeba zbyt wielu dodatków i polepszaczy. Porównanie produktów Chaber Pieczywo chrupkie lekkie Skład: ryż 93%, woda, sól 1%. [...]
[...] Dukan traktuje ciało, jak wroga, a poszczególne składniki pokarmowe, jak samo zło. Mam pomysł na równie ekstremalną, bezsensowną, ale pewnie skuteczną dietę: „chleb + woda” (chleb – kilka kromek dziennie, woda bez ograniczeń) lub „dietę kawowo-bananową”, gdzie zjadasz tylko 2 banany dziennie i popijasz je [...]
[...] Niedawno skalkulowałem produkty, które żołnierz otrzymuje na każdy dzień działań i werdykt był druzgocący (ponad 500 g węglowodanów w większości pochodzących z utrwalonego chleba ważącego 700 g, 63 g protein, 70 g tłuszczów, w większości niezdrowych, pochodzących z konserw). Żołnierzowi proponuje się ~2900 kcal dziennie i następujące produkty: [...]
Niekiedy stany chorobowe organizmu powiązane są z pewnymi ograniczeniami żywieniowymi. W zależności od choroby ograniczenia mogą dotyczyć spożycia białek, węglowodanów i tłuszczy, czy też specyficznych witamin i minerałów. Precle, paluszki, krakersy Gotowe przekąski, takie jak precle, paluszki i krakersy, zazwyczaj są źródłem pustych kalorii, [...]