Szacuny
9
Napisanych postów
4097
Wiek
43 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
28862
Jeżeli smakuje Ci po 20 min to ok, z pewnością nie jest surowa. Ja lubię dobrze wygotowaną, teką na granicy rozpadalności więc duszę około 40 minut. Kwestia gustu.
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
3
grrubas a ja mam takie pytanie. Marchewce przy obróbce termicznej skacze tak IG że to coś niesamowitego. Wydaje mi się że lepiej będzie jeżeli marchewkę da się surową na sam koniec?
Szacuny
9
Napisanych postów
4097
Wiek
43 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
28862
sqet tak zgadzam się z tobą, skacze IG marchewki
Zazwyczaj robiąc to danie używam mrożoną włoszczyznę, około 300g na 1kg piersi. Co starczy mi na jakieś 6-7 posiłków. Przy takich ilościach pozwalam sobie darować IG marchewki tym bardziej że jadam to około treningowo.
Nadal ten sposób na pierś jest podstawą mojego żywienia okołotreningowego
Szacuny
17708
Napisanych postów
132171
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460727
Ja mam kilka pytań, gotowanie mi nigdy za dobrze nie szło i nie idzie, trzeba mi na chłopski rozum to wytłumaczyć.
1. Dusisz bez pokrywki czy z pokrywką? Ja dusiłem z nią.
2. Co to wg Ciebie znaczy podlać ja na początku? Ja zalałem całą, ale widząc że to się raczej ugotuje odlałem wodę.
3. Zalałem potem jak było napisane aby przykryć wodą pierś, dodałem 450g warzyw nie do końca rozmrożonych, po 20 min było sporo wody i odlałem. Powinny to być warzywa już rozmrożone?
Cały czas dusiłem pod przykryciem.
5. Lepszy garnek czy duża patelnia?
6. Mieszać podczas duszenia czy nie?
Mnie wyszło tak.
Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2011-05-10 21:51:28
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.