Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] będzie korzystał to: piersi, tłuste ryby, jajka, czasem mięso czerwone węglowodany: głównie ryż, makaron, ziemniaki tłuszcze: tłuste ryby, orzechy włoskie/laskowe, migdały, żółtka jaj, oliwa. Do każdego posiłku warzywa. A coś z suplementacji polecasz? Bcaa, kompleks witamin i minerałów, magnez. Coś jeszcze do tego? Zmieniony przez - 2watch w [...]
[...] pozostałych karotenoidow = 3,33 IU (j.m.) Źródła Źródła retinolu Podstawowym rezerwuarem retinolu i ogólnie witaminy A są produkty pochodzenia zwierzęcego (wątroba, tran, żółtka jaj, mleko i produkty mleczne). Niewielkie ilości retinolu występują także w niektórych margarynach fortyfikowanych witaminą A. Wątroby niektórych zwierząt posiadają [...]
ok Wyczytałem to: Bialko: -Co jesc ryby (najlepiej morz polnocy) ,jajka (cale lub bialka,polecam cale),drob (szczegolnie piersi kurze i indycze) ,wolowina , soja(od czasu do czasu nie zaszkodzi a diete trzeba urazmaicac) ,chudy nabial ,odzywki bialkowe,cielencina ,dziczyzna ,chude wedliny dobrej jakosci -Czego unikac wieprzowiny,podrobow [...]
[...] zbóż zaburzają przyswajanie żelaza. Średnio tylko 10% zawartego w pokarmach żelaza jest w stanie przyswoić organizm zdrowego człowieka. W pokarmach pochodzenia zwierzęcego (żółtka jaj, wątroba, mięso, płucka, cynadry oraz kaszanka, czarny salceson i czernina) około 40% żelaza występuje w łatwo przyswajalnej postaci hemowej (mioglobina, [...]
[...] sobie 2g białek liczac zwierzęcych i wpc. Co daje 150g (5 posiłków po 30) z tym że licząc w fitatu po doliczeniu białek z pozostałych produktów typu kasza ryz orzechy żółtka jaj Chleb robi się 200g i w sumie mam prawie 3g bialka. Kalorii też z tego sporo dodatkowych . I tutaj zastanawiam się czy by go trochę nie ograniczyć kosztem [...]
jesli chodzi ci o ewentualny dyskomfort od duzej ilosci tluszczu, to mozesz rozkladac tluszcze w miare rownomiernie w posilkach i skupic sie nie tylko na tł. dodanych (oliwa, oleje, lniany, etc), ale tez na tych "ukrytych"- czyli tluste ryby, miesa, zoltka jaj. Nie powinno byc zadnych problemów
Wystarczy do podwieszonego zajrzeć tam ciekawe linki są Bialko: -Co jesc ryby (najlepiej morz polnocy) ,jajka (cale lub bialka,polecam cale),drob (szczegolnie piersi kurze i indycze) ,wolowina , soja(od czasu do czasu nie zaszkodzi a diete trzeba urazmaicac) ,chudy nabial ,odzywki bialkowe,cielencina ,dziczyzna ,chude wedliny dobrej jakosci [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Nie, na tym etapie w zupełności wystarczy normalna dieta redukcyjna. Możesz ewentualnie pomyśleć o kwasach omega3, jeśli masz ich zbyt mało w diecie - proponuję kupno oleju lnianego. Jeśli jednak jesz orzechy włoskie, żółtka jaj i oliwę z oliwek, to nie potrzeba więcej.
niektorzy mysla, ze zoltka jaj moga szkodzic. Ja do tego odnosze sie z przymrozeniem oka i tez nie jem wszystkich zoltek(niewielka czesc wyrzucam) Zdrowie to podstawa
Witam , zaczęłam ten temat ponieważ zapewne większość z nas ma z tym problem Ciekawa teoria, ale nie wiem, na czym oparta. Sugeruję najpierw zrobić badania (poziom żelaza, hematokryt, hemoglobina, RBC, transferyna, MCV, MCH itd.), a potem dopiero zabierać się za jego podnoszenie, bo takie ciśnięcie w siebie na siłę skonczyć się może bardzo źle. [...]
Niebezpieczna dawka żelaza to 30-40mg na kilogram m.c., wiec nie ma czego sie obawiac. Bogate Źrodła żelaza w diecie to: wieprzowina, wołowina, wątróbka, mięczaki, żółtka jaj, orzechy, fasola.
zależy ile wat ma mikser Przepis : płatki ( mogą być inne źródła węgla ), jakiś owoce, źródło tłuszczu np. wiórki kokosowe, czy mleko, żółtka jaj, źródło białka : WPC, serek wiejski i blendujesz Dział kuchnia jak coś
[...] po 100-150 i trzymaj 7-10 dni. Dieta dobrze ułożona(makroskładniki) ale zamieniaj źródła węglowodanów: PŁATKI OWSIANE, ŻYTNIE, RYŻ,MAKARON,KASZA ZIEMNIAKI ITP. I źródła białka: Kura,jajka,twarogi, indyk, chuda wieprzowina, wołowina, źródła tłuszczy: Awokado,olej kokosowy, oliwa, orzechy, maslo orzechowe żółtka jaj, tłuste ryby, tluste mięsa.
no i co mu po samej oliwie z oliwek? lol. masz mieć proporcje fatu 1;1;1 jednonienasycone wielonienasycone nasycone najlepsze źródła(różna kolejność wn/jn/n); orzechy włoskie i migdały i pisacje, awokado, oliwa z oliwek, olej lniany budwigowy, dobrej jakości masło orzechowe z orzechów ziemnych i migdałów, żóltka jaj, olej kokosowy, smalec, dobrej [...]
[...] i ułóż dietę, później wrzuć tutaj a my ocenimy i poprawimy. Głowne źródła białka to mięso,jajka,ryby,sery białe. WW - ryże,makarony,kasze,owsiane,chleb razowy. Tłuszcze - oliwa z oliwek, orzechy, siemie lniane, żółtka jaj. Pamiętaj że masz 15 lat i dieta musi być zróżnicowana oraz bogata w witaminy dla wrzuć do diety owoce i dużo warzyw.