Sobotnia i niedzielna miska trochę uboga, po pół dnia spędzone w parku i w zoo, zawsze mam problem co zabrać, no i ciężko mi nosić te zapasy:-) 17.03 chleb żytni, jajka, masło, wołowina, ziemniaki,migdały, trec whey,oliwa pomidory, pieczarki, sałata tran, olej kokosowy, olej z wiesiołka 18.03 chleb żytni, jajka, masło, polędwica wieprzowa, oliwa, [...]
[...] na sali gruuuubo ponad 20 stopni i strasznie duszno) 7. Cos na kark i do domu a w domu okazalo sie ze przesadzilem i sie przegrzalem, nie mialem sily zasnac nawet. Na kolacje braklo jeszcze 3 jajek wiec i kcal mniej niz powinno byc. Solaros: żołądki drobiowe to już w ogole kozak. Zmieniony przez - revan2005 w dniu 2010-06-10 09:45:41
Tren mówisz :)) warezz ja również wątróbki nie lubię. Przełykam mały kawałek i zaraz zbiera mnie na wymioty :/ za to serca i żołądki z podrobów uwielbiam
Jest źle to leci 1kg/podrobów (wątróbka,żołądki,serca) od 4zł do 7zł /kg Warzywa da radę tanio ogarnąć , idzie wyrobić };-) Wodę piję kranówę więc jeden wydatek odpada. Masło sam zrobię , jak promocje na mięso są to kupuję się więcej. Ryby jak supermarkety są to można coś pofiglować żeby taniej kupić lepszą rybę 8-)
bo masz kuraka po 16, a nie po 12 jak ja :P EDIT: a jak stoją serca czy żołądki? ponoć równie dobre źródło białka jak wątróka Zmieniony przez - paramaribo2 w dniu 2013-11-12 15:08:18
serca i żołądki są dobre w smaku, wątróbka mi nie podchodzi, ale spróbuj bo jeśli chodzi o cenę do jakości to niszczy konkurencje, ja też staram się min. raz na tydz. jeść podroby
[...] 4. Chleb, masło, makrela wedzona, pasztet domowy Forma chlebem i smalcem się robi %-) - rogale najlepsze na świecie, od dziecka jestem w stanie dla nich zrobić wszystko! - żołądki jadłam pierwszy raz w życiu (przynajmniej świadomie) i są rewelacyjne w smaku + kawa, woda, herbata + controloc, diohespan max, wiesiołek, MgB6 Pobiegane dystans - [...]
[...] Dieta (110/160/55): - placek (owsiane, jaja, ananas) - pierś z kurczaka z rucolą i orzechami włoskimi, sałatka owocowa (ananas, kiwi, winogrona, truskawki) - ryż basmati, żołądki drobiowe - 3 kulki z różnych ziaren, kawałek chlebka bananowego, kromka razowca z masłem i makrelą + mleko do kawy, sok pomidorowy Miska była liczona, ale [...]
[...] podrobów codziennie (eko podroby drobiowe) jest w miarę bezpieczne, czy raczej nie poleca się, z uwagi na hiperwitaminozę niektórych witamin, np A - choć, de facto, takie żołądki drobiowe nie zawierają jakiejś kosmicznej ilości tej witaminy... druga sprawa - czy spozywanie ryb nieraz po kilka razy dziennie (raczej chude wersje i te [...]
Wg mnie specjalnej tajemnicy nie ma, tylko żołądki potrzebują duzo czasu, tak jak np, gulasz. Tak szybko jak wątróbki czy serduszek ich nie przygotujesz. Mi najlepiej smakuja duszone - ale to musi potrwać z półtorej godziny. Jak już są prawie dobre to dodaję pieczarki, groszek zielony i por i do tego ryż. Taka kompozycja najbardziej mi smakuje.
super te flaki, musze też spróbować :-) a żołądki to ja podsmażam na maśle z cebulką i pieczarkami, potem zalewam odrobina wody, dodaje przyprawy wg uznania (sol, pieprz, majeranek obowiazkoawo) i gotuje do miękkości. na kopniec dodaje natke pietruszki
ja tez regularnie robie zoladki kurczaka czy indylka w formie flakow --- pycha sa :-) Robie je czesto w niedziele jak robie domowy rosol ktory serwuje malzowi z kluskami a dla siebie robie zupke zolodkowa czyli kroje je na drobno, dodaje marchewke, seler pokrojona ta gotowana w rosole ;-) galke muszkatalowa, majeranek, ulubione przyprawy do smaku, [...]
[...] po czym wystawił skierowanie do szpitala o zapisanie badań, które trzeba zrobić z krwi na celiakie poprosiłem ja. Później w endoskopii wyszły słabo widoczne kosmki zapalenie żołądki dwunastnicy. Nigdy nie bolał mnie brzuch. Tak tak działa służba zdrowia, na NFZ to tylko robią morfologie, lekarzy mamy, jakich mamy, mają swoje standardy, nie chce [...]