Wrzuć sobie dla urozmaicenia wątróbkę z dwa razy w tyg., raz serca i raz żołądki. Reszta z udek, nabiału, jaja, szynki wieprzowej, czy piersi. Są to najtańsze źródła białka, szczególnie w promocji, których pełno.
czasami będę zamieniał posiłki czy produkty takie jak- żołądki kurze, udko, wątróbka, łopatka wieprzowa, kiełbasa swojska, masło ponad 80%, masło orzechowe czy smietana 30% mogę właczyć do diety ?
rozumiem,ale nawet mając dosyć niski budżet można dietę urozmaicać-np. kurczaka na podroby(serca,żołądki,wątróbka). W miarę podobnie cenowo do kurczaka wychodzi schab wieprzowy,gulasz wołowy,łopatka wieprzowa-czasem można dostać całkiem chude kawałki ;-) Dodatkowo,np. w biedronce ryż basmati,brązowy,parboiled,kasza jęczmienna oscylują w podobnych [...]
rozumiem,ale nawet mając dosyć niski budżet można dietę urozmaicać-np. kurczaka na podroby(serca,żołądki,wątróbka). W miarę podobnie cenowo do kurczaka wychodzi schab wieprzowy,gulasz wołowy,łopatka wieprzowa-czasem można dostać całkiem chude kawałki ;-) Dodatkowo,np. w biedronce ryż basmati,brązowy,parboiled,kasza jęczmienna oscylują w podobnych [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] 200g ok 1.50-2 zł białka 20g na 200g serka i już widać że pierś jest tańsza. Białko z tanich mięs to całe kurczaki, podudzia, jaja, przetwory mleczne, śledzie, podroby (żołądki wątróbka, wieprzowina węgle, kasze, ryże, ziemniaki, makarony, pieczywo razowe tłuszcze np wiórki kokosowe, oliwa z oliwek, orzechy (tylko nie ziemne), siemie lniane
hmm - czy sie zgadzam z tym topiciem. nie do konca. nie podoba mi sie np ze napisane jesc zeby nie jesc wieprzowiny - niby czemu nie? i dlaczego tylko chude wedliny? a czemu podroby nie - znaczy np watroba, zoladki, serca czy nerki odpadaja? nie chce odpowiedzi na te pytania, poprostu mam inne poglady. nie boje sie tluszczow nasyconych, ostatnio [...]
Nic nie wspominałeś o niskim budżecie. Tuńczyk do tanich źródeł białka się nie zalicza. Opieraj dietę na podrobach (wątróbka drobiowa, serca, żołądki), wieprzowina (schab, szynka), nabiał, jaja, elementy drobiowe (udka). Zmieniony przez - domer w dniu 2013-08-09 13:23:36
No staram się różnorodnie jeść np. teraz papryka najtańsza to robię zupę krem na cały tydzień do tego gotuje żołądki i daje w zupę ale za mało czasu mam żeby wymyślać codziennie co innego. A jeśli chodzi o ten trening co robię teraz to odpowiedni jest czy za słaby??? I cel treningowy jaki chciałem teraz to redukcja na 2100kcal żeby spalić tłuszcz [...]
[...] ... Ale chciałem tylko ponarzekać, a teraz pytanie do Ciebie jako dietetyka: Z uwagi na finanse zamiast przepłacać za pierś, kupuje 250 g żołądków drobiowych, 250 g wątróbki, 250 piersi, wszystko razem gotuje i wrzucam po równo do posiłków. Czy żołądki i wątróbka mające też ok 20 g białka na 100g, posiadają tak samo dobre białko jak te z mięsa?
Dobrzy wykonany sposób obróbki nie ma większego wpływu na układ trawienny, więc nie w tym problem. Nie widzę sensu w suplementacji, skoro nie stać Cię na podstawy diety. Wprowadź najtańsze źródła białka: wątróbka, żołądki, serca, udka, wieprzowina, nabiał, jaja.
Jakby Ruskiej cycki obciac to pewnie by miala z 80 kilo, w ogole pewnie przez Czarnobyl i inne modyfikacje jej rodakow ma teraz pewnie 4 nerki zamiast dwoch, dwa zoladki i coz - to musi wazyc...
Witam! Moim zdaniem kuracja alkoholowa jest najlepsza. W moim przypadku i moich kumpli po porządnym piciu (vodka lub nalewki) stwierdziliśmy, że żołądki się nam skurczyły i wyschliśmy (co nie było zamierzone). Najłatwiej to wytłumaczyć tak. Ostatni posiłek zjedliśmy ok 18.00 wieczorem. Później (ok 20.00) zaczęliśmy pić. Następnego dnia tez [...]
[...] sumie dość chude mięso, tylko mają trochę tłuszczu na wierzchu... Czasem są z tym tłuszczem, a czasem są tak od góry obcięte, że tłuszczu w ogóle nie widać. Jeśli więc kupisz takie "beztłuszczowe", a policzysz że zjadłeś sporo fatu, to się nieco miniesz z prawdą i założeniami kalorycznymi i makro... Jadaj też żołądki, wątróbkę... Pozdrawiam.
Skoro gotujesz raz na tydzień to szybkość nie powinna stanowić problemu. Serca, żołądki, wątróbka jak najbardziej mogą być elementem diety ekonomicznej. Jednak należy ją urozmaicać. http://potreningu.pl/articles/663/dieta-na-mase-na-kazda-kieszen
hmmm te wszyskie dolegliwości spowodowane są tym że meta jest zaje***** toksyczna i wasze żołądki sobie z nią nie radzą a wzdęcia są także często spowodowane problemami z wątrobą dodając do tego duże porcje białka które są też ciężkostrawne mamy właśnie takie objawy. Dajcie sobie spokój z tą metą jeśli masz po 3 tabsach są problemy to nie jest to [...]
[...] Wątróbka jest zdecydowanie bardziej wartościowym elementem diety niż pierś z kurczaka, nie powinna jednak być zjadana codziennie (ale masz inne podroby, takie jak żołądki, serca, które są tanie), zamiast piersi z kurczaka możesz też dać udka, które są tańsze. W Twojej diecie jest mało warzyw - co jest istotnym błędem i wymaga szybkiej [...]
Jesli chodzi o wydolność..zawsze byłem dobry kondycyjnie ( na komisji wojskowej stwierdzil lekarz ze chyba mam wieksza pojemnosc płuc niż przecietnie)natomiast nigdy nie bylem typem sprintera dlugo grałe w pilke, niestety z braku czasu trzeba bylo zrezygnowac .Do pazdziernika starałem sie biegac raz , dwa w tyg jednak ostatnio skupilem sie na [...]
Mój kumpel to jadł przytył sporo, ale ja tego niepolecam świnie mają inne żołądki niż my. Dlatego możemy się nabawić jakiś chorób przez to jakis 2 miesiące temu też był taki temat.
Jeśli nie masz kasy to używaj tańszych zamienników mięsa, jak wątroby czy żołądki. Raz, dwa razy w tygodniu będzie jak ulał, byle nie przesadzać z wątróbką. Rozumiem, że SW sporadycznie? Co do treningu - słaby. Weź jakiś gotowiec push/pull najlepiej.