SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta na masę do oceny

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1223

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 46 Wiek 24 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 226
Jestem nieletni nie zarabiam, wcześniej to było kapke kaski z ulotek to sobie pozwalałem na bogatszą kuchnię, no ale nic nie trwa wiecznie :/ pracy ni ma, rodzice płacą za to więc ograniczam do minimum koszty


Zmieniony przez - KiLLsHoT w dniu 2016-11-12 19:54:59
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Ale to się "kupy" nie trzyma...

Piszesz o cięciu kosztów,a wrzucasz 600 g mięsa z piersi kurczaka, którego i tak organizm nie wykorzysta...

Skoro ważyłeś przed obróbką, to do tabelki wpisujesz "mięso z piersi kurczaka bez skóry", czy jakoś tak.. To zdecydowanie zmiania postać rzeczy, bo ważący 200 g ugotowany kawałek kurczaka przed gotowaniem ważył znacznie więcej.. I poziom białka w diecie jest zafałszowany..

Na patelni to się smaży A niby dlaczego nie można usmażyć kurczaka? Nie należy go smażyć w panierce, bo ta chłonie tłuszcz. W innych okolicznościach jak najbardziej można, byle na odpowiednim tłuszczu wliczonym w bilans (maśle klarownym, oleju kokosowym, smalcu - oliwa jest dyskusyjna)

Jak nie wolno smażyć, to jajecznicy też jeść nie mozna? To jakieś nieuzasadnione zakazy.

Jak ma być taniej, to sa podroby, ziemniaki, warzywa korzeniowe, makaron, kasze

Jak ma być taniej, to suple zbędne, lepiej te pieniądze w jedzenie zainwestować - normalne jakosciowe jedzenie.

BTW, zapotrzebowanie to liczyłes, czy tak sobie wykombinowałes 3500 kcal? Bo na 62 kg wagi to sporo, to nie chodzi o to, by się zalać.



Zmieniony przez - deja vu w dniu 2016-11-12 20:18:08

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 46 Wiek 24 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 226
Ektomorfik :) jadałem wcześniej więcej i nie tyłem, teraz kapkę się posuwa do przodu. Nie wiedziałem, że trzeba tak wpisać. Smażyć mięsa nie wolno, tak mi pewna osoba powiedziała, gość ćwiczy z 16 lat i prowadzi diety itd więc dość wiarygodne info. Z supli to kreatynę hcl i bcaa stosuję. Znam swoje zapotrzebowanie, ale przy tych 3,5k to jak pisałem marnie idzie :/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
To ja bym chciała się dowiedzieć, dlaczego nie można smażyć. A jakie sposoby obróbki termicznej są dopuszczalne? A Burneika stejki gotuje? Czy smaży?


Zmieniony przez - deja vu w dniu 2016-11-12 22:52:27

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 46 Wiek 24 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 226
A tego ja nie wiem :D kiedyś smazylem na patelce ale po pewnym czasie mialem problemy z trawieniem strasznie mnie brzuch bolal w szkole
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6231 Napisanych postów 75800 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 753507
Dobrzy wykonany sposób obróbki nie ma większego wpływu na układ trawienny, więc nie w tym problem. Nie widzę sensu w suplementacji, skoro nie stać Cię na podstawy diety. Wprowadź najtańsze źródła białka: wątróbka, żołądki, serca, udka, wieprzowina, nabiał, jaja.
1

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 46 Wiek 24 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 226
Ja napisałem ze tne koszty, a np udka nie przyszly mi do glowy..dlatego pytam
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja tkanki tłuszczowej

Następny temat

Komponowanie posiłków

Wiecej