Szacuny
13
Napisanych postów
404
Wiek
29 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
3162
na zdjęciu porównanie makro,
w sumie nie widzę przeciw wskazań by albo zamienić cycki na serduszka albo obciąć ilość cycków a dodać serduszka ;)
macie jakieś zdanie ? może jest coś o czym nie wiem ?
białka mam sporo w diecie z innych produktów a tłuszczu mi brakuje i trochę kcal więcej by się przydało u mnie ;)
między innymi też kieduje się ceną... cycki to na przecenie za 10zł za kg a serduszka normalnie po około 5-6 zł
Zmieniony przez - pipi94 w dniu 2016-12-01 00:37:56
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
1125
Napisanych postów
3777
Wiek
49 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
68476
Jak nie będziesz w koło Macieju jeść tylko serduszek, to może być. Cały czas tu piszemy o urozmaicaniu diety jako czymś pozytywnym...
Natomiast trochę uważaj z makro - serca to w sumie dość chude mięso, tylko mają trochę tłuszczu na wierzchu... Czasem są z tym tłuszczem, a czasem są tak od góry obcięte, że tłuszczu w ogóle nie widać.
Jeśli więc kupisz takie "beztłuszczowe", a policzysz że zjadłeś sporo fatu, to się nieco miniesz z prawdą i założeniami kalorycznymi i makro...
Jadaj też żołądki, wątróbkę...
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6269
Napisanych postów
76019
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754787
Skoro gotujesz raz na tydzień to szybkość nie powinna stanowić problemu. Serca, żołądki, wątróbka jak najbardziej mogą być elementem diety ekonomicznej. Jednak należy ją urozmaicać.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
1125
Napisanych postów
3777
Wiek
49 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
68476
Ale poporcjować i zamrozić czy tylko trzymać w lodówce? Można spróbować w lodówce, tylko dobrze je doprawić i zabezpieczyć pokrywką, żeby nie wyschły, trzymać w najchłodniejszym miejscu - z reguły jest to półka nad szufladą na warzywa. Natomiast mając duży zamrażalnik można mrozić takie poporcjowane rzeczy i jest to duża wygoda. Daje się to do małych woreczków, ściśle zawija, a dodatkowo wkłada do jakiejś mocniejszej reklamówki czy grubszego worka, żeby nie miały kontaktu np. z surowym mrożonym mięsem czy obcymi zapachami. Można tak pomrozić różne mięsa i później sobie wyjmować raz takie, raz inne wedle ochoty.