Dieta dla wielu osób kojarzy się z drogimi potrawami, wyrzeczeniami i dużą ilością warzyw, których cena za kilogram jest niejednokrotnie wyższa niż kawałka mięsa. Młode osoby często rezygnują z działań liczenia kalorii i pilnowania jadłospisu z racji kosztów i czasu, jaki musiałyby poświęcić na przygotowanie jedzenia. Dodatkowo otrzymywane w domu [...]
Podroby, często pomijane lub wręcz odrzucane w kuchni wielu osób, są niezwykle wartościowym źródłem składników odżywczych. Spożycie podrobów nie tylko wprowadza do diety interesujące smaki, ale także dostarcza organizmowi niezbędnych elementów, które mogą przyczynić się do poprawy zdrowia. Jakie są korzyści zdrowotne wynikające ze spożycia [...]
[...] rozpoczęły globalną ekspansję i chcąc utrzymać jednolitą jakość w każdej pojedynczej restauracji, sięgnęły po produkty łatwiejsze do przygotowania, aniżeli serca, żołądki czy wątróbki. Czy warto jeść podroby? Podroby poprzerastane są tkanką łączną oraz w niektórych przypadkach skupiskami tłuszczu, jednak nie można powiedzieć, że [...]
Witam! Prosiłbym o ocenkę mojej diety i, w razie potrzeby, poprawe. Za wszelkie rady dziekuje z góry. Zapotrzebowanie to ok 2300 kcal, odcialem od tego 300 kcal B/W/T: 2/1.5/1.3 I posiłek: Mleko spożywcze 2% tłuszczu 200g Płatki owsiane 50g Trzy białka jajka II posiłek: Mięso z piersi kurczaka bez skóry 50g Pomidor [...]
[...] pokrojoną cebulką, miksujemy i dodajemy jogurt naturalny 0%. Przyprawiamy pieprzem. Podajemy z pokrojonym na kawałki, ugotowanym na parze filetem z indyka Flaczki Składniki: żołądki kurze, bulion, włoszczyzna, majeranek, koncentrat pomidorowy, przyprawy wg uznania Gotujemy żołądki z warzywami i przyprawami do momentu aż zmiękną, następnie kroimy [...]
[...] tłuszczowych, które stają się głównym źródłem energii. Insulina pobudza także ośrodek łaknienia w mózgu. W badaniach szczury którym wstrzykiwano insulinę jadły dopóki ich żołądki nie eksplodowały. Unikanie węglowodanów w celu kontroli i tłumienia wydzielania insuliny, umożliwi endomorfowi kontrolowanie łaknienia. Unikanie węglowodanów wywołuje [...]
[...] (należny pamiętać, że drób to nie tylko chude piersi, choć to po nie zazwyczaj sięgamy) mamy też udka i podudzia, do tego bardzo wartościowe podroby (wątróbka, serca, żołądki itd) Podroby mają wiele zalet, - niską cenę, wiele witamin w szczególności cynku i żelaza. Wątróbka zawiera też wiele witaminy b12 dzięki temu dostarczamy organizmowi [...]
Witam. Post bedzie dosc dlugi i nietypowy, z racji zlozonosci problemu. Na wstepie chcialbym zaznaczyc, ze to z czym sie zmagam jest wedlug mnie patologia. Patologia, z ktora jeszcze sie w zyciu nie spotkalem. Czasami mam wrazenie, ze cierpie na jakiegos zajoba, ktorego prozno szukac u innych. Mam 24 lata, waze zwykle kolo 60 kg. Mam ok. 181-182 [...]
Zakładm ten temat z mysla o innych(moze zawarte w nim informacje komus sie przydadza). Od wielu miesiecy jestem na diecie i postanowilem ulozyc liste produktow, ktore sa dobrym zrodlem bialka. Specjalnie tak je porozdzielalem, aby moc latwiej i szybciej komponowac poszczegolne posilki. Na koncu tej listy, mam kilka pytan do ekspertow. Oto [...]
[...] wybrałem podroby i wychodzi mega tanio więc nie ma problemu.. oczywiście nie codziennie je spożywam ale około 4 dni w tygodniu jednak musze jeść serca lub żołądki.. a więc do rzeczy Śniadanie 9:00 okolo 1000kcal 40b 100W 45T płatki owsiane górskie 90g mleko 3,5 300ml wiórki kokosowe 10g orzechy włoskie 10g jajo kurze całe [...]
[...] może być też owoc, warzywo, jogurt Ograniczenia żywieniowe : nie toleruję żadnych grzybów, z rybami również mam problem (no...nie przepadam...), podobnie wszelkie flaki, żołądki, smalczyki,... Stan zdrowia: czy regularnie miesiączkujesz: tak czy bierzesz tabletki hormonalne: antykoncepcja – nie czy przyjmujesz leki z przepisu lekarza: tak - [...]
panowie jest sprawa taka . od 2 miesięcy mam diete jako tako że tak powiem zdrowo się odżywiam :) stracilem ok 15kg i zastanawia mnie jedno.czy takie jedzenie jak jem jest ok. Śniadanie: płatki owsiane 50g+ plus kukurydziane 50g mleko plus do tego orzechy i jogurt lub 2-3 jajka lub kawałek sera białego. II śniadanie: 70g żytniego chleba (schlustad [...]
przeczytalem sporo artykulow na forum i uznalem ze moge wreszcie ulozyc sobie diete, ale chyba nie za dobrze mi poszlo mam 23 lata, waze 107 kg, 181cm chce zrzucic okolo 9, dwa razy w tygodniu stosuje trening silowy, codziennie rano biegam interwaly, zapotrzebowanie wyszlo mi tak bialko-2145, tluszcze-107, wegle-241,kalorie-2781 a po podliczeniu [...]
[...] Jeśli nic sie nie ruszy, tnę ww na rzecz tluszczu. Białko: jajka, ser biały półtłusty, pierś/udko z kurczaka bez skory, ryby (panga, śledź, makrela wędzona, tuńczyk) żołądki, wątróbka drobiowe, rzadko wołowina, wieprzowina. WW: ryż biały, kasza gryczana lub jęczmienna, makaron durum, chleb żytni razowy. Tłuszcze: oliwa z oliwek, tłuszcz z [...]
[...] bądź wędzoną piersią kurczaka z sałatą ogórkiem i pomidorem + dwie krople tabasco Kawka Obiad; pierś kurczaka / filet z ryby / wołowina / podroby typu wątroba drobiowa żołądki kolacja: ser twarogowy z odrobiną dżemu/ serek wiejski z odrobiną dżemu przy odczuciu głodu orzechy włoskie nie więcej niż 100g po między posiłkami jakiś owoc do 2 [...]
[...] wybór bo watróbka cos tam zawiera i wprowadzenie jest na stałe do diety byłoby złą opcja ja musze cos znalesc tanszego od piersi jesli nie watróbka to co moge wziosc -- żołądki ? jesli to co wyzej napisalem o watróbce sie nie zgadzacie i moge smiało wprowadzic ją do diety zamiast piersi kurczaka to w jaki sposób moge ta watrobke przygotowac [...]