1. Mleko 2
2. Jogurt 3
3. Kefir 2
4. Maślanka 2
5. Serek wiejski 1
6. Ser biały 1
7. Ser żółty 2
8. Jaja 1
Mięso:
*Drób:
- Kurczak:
9. Pierś kurczaka 1
10. Udko kurczaka 1
11. Wątróbka kurczaka 2
12. Żołądki 3 (?)
13. Skrzydełko kurczaka 2 (?)
- Indyk:
14. Pierś indyka 1
15. Podudzie indyka 1
16. Skrzydełko indyka 1
17. Udko indyka 1
*Cielęcina:
18. Sznyclówka 1
19. Udziec 1
20. Łopatka 1
*Wieprzowina:
21. Schab 2
22. Biodrówka 1 (?)
23. Karkówka 2 (?)
24. Łopatka 2 (?)
*Wołowina:
25. Pieczeń 1
26. Polędwica 1
27. Rostbef 1
28. Szponder 1 (?)
29. Rozbratel 1
30. Udziec 1
31. Rumsztyk 1 (?)
32. Łopatka 1 (?)
33. Antrykot 1
Ryby
34. Świeże/Filety 1
36. W puszce 2
No i mam kilka pytan
1. Ktore miesa beda dobre ze wzgledu na cene i jakosc?
2. Wymienilem, takie rzeczy jak np. zoladki, watrobka. Czy wielkim bledem bylo by ich jedzenie raz na 2 tygodnie, oraz czy sa dobrym zrodlem bialka?
3. Co mam wyrzucic z listy, a co moglbym jeszcze dodac?(Czesc z tych produktow bralem z tabel kalorycznych i do konca nie czy niektore produkty nadaja sie. Wiem, ze np jogurtow mleka itp. wielu osob nie uznaje w diecie, jednak sadze, ze warto je uwzgledniac jako pewna czesc pelnowartosciowego bialka.)
Swoje watpliwosci oznaczylem jako "(?)", natomiast jakosc bialka odpowiednio 1,2 lub 3 z czego 1 oznacza najlepsze(duzo dobrego bialka i malo weglowodanow, tluszczow, konserwntow itp)