Ja akurat tego testu nie robiłam, ale jak zmniejszyłam ilość i źródła węgli wg wskazówek z książki to też głodna nie byłam, treningi na niskim tętnie wchodziły bez problemu ale już na wyższym był problem bo mocy brakowało i szybko się męczyłam. Teraz po zwiększeniu węgli i białka czuję ogromną różnicę na plus. Na każdego działa coś innego.
Czesc, przy Hashi to ten gluten bardzo niewskazany. Bardzo. Wiec moze pozegnaj sie z chlebem i daj lepsze zrodla wegli. Nabial tez nie jeest dobrym rozwiazaniem, a taki koktajl na pseudomleku jest bardzo niedoborowy. Ani w tym bialka ani tluszczu. Zmieniony przez - Tetiszeri w dniu 01/03/2016 09:44:09
[...] doczytałem w Google że osoba która się odchudza powinna jesc od 1.5 do 2 g białka Podaż białka jest zalezna od bardzo wielu czynników i ma bardzo duży przedział (różne źródła różnie podaje 0-8 do 3g) na podaż wpływa min Płeć , skład ciała ( ilość masy mięśniowej i tkanki tłuszczowej) , cel ( redu masa ) , warunki fizyczne , rodzaj [...]
[...] i za dużo białka(trenuje głównie SW więc białka biorę 1,8g/kg) W których posiłkach dodać/odjąć ww/b/tł ( proszę o poropozycję produktów ) W 2 3 i 4 posiłku daje różne źródła ww (kasza pęczak,gryczana/makaron razowy/ryż brązowy/chleb żytni razowy) jem też różne warzywa a perś z kuraka czasem zastępuje czerwonym mięsem. Natomiast w posiłku [...]
[...] jesz tyle ile organizm potrzebuje . w śniadaniu mało białka zmień platki ew daj kasze gryczaną do mleka te słodkie nestle nie nadają się dla osoby ćwiczącej. do szkoły ryż/kasze z miesem . carbo zbędne przed treniongiem. z ostatniego wywal makaron daj oliwe. zmieniaj źródła tłuszczy orzechy ryby zmieniaj źródła węgli ryż kase makaron i dużo wody
[...] tam jak cebula czosnek etc. Taką dietę trzymam od paru dni, wcześniej jedyna różnica była w tym, że starałem się mieć 200g białka zawsze, lekkim kosztem tłuszczy i węgli, źródła były te same. Jeżeli ludzie się opychają chipsami, piją piwo, jedzą śmieciowe żarcie jak WK(by podbić kcal), i pilnują tylko ilości kcal, to nie wiem, co to za dieta, [...]
[...] 80% to najwyższej jakości czysty koncentrat białek serwatkowych o dużej aktywności anabolicznej, Zawierający wyłącznie białka pochodzenia zwierzęcego, uznawane za najlepsze źródła aminokwasów. Systematycznie stosowane sprzyja syntezie białek ustrojowych oraz blokowaniu katabolizmu mięśniowego, wpływając równocześnie na poprawę pracy układu [...]
[...] sprytne i adaptują się do wielu sytuacji to są one w stanie białko skonwertować w glikogen, czyli jest to marnowanie białka i lepiej spożyć posiłek, zawierający również źródła WW. Bieganie po siłowni to dobry pomysł, bo po treningu siłowym mamy niższy poziom glikogenu i organizm w większym stopniu musi pobierać energię z tłuszczu. 20-30minut [...]
na pewno za mało białka, przyjmij 2g na kg masy ciała, tłuszcz zaleca się 1-1,5g na kg masy ciała, ale jeżeli tak Ci lepiej na tłuszczach to tak rób, ale zadbaj o właściwe źródła http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2019-02-09 19:25:35
Mocno mi się nie podoba w jaki sposób rozkładasz białka, tłuszcze, węglowodany w posiłkach np: przed treningiem dałeś odżywkę białkową i wyszło Ci 70 g białka, po treningu dałeś 0 g białka i póżniej jakieś 12, 20 g... słabo wybrałeś żródła węglowodanów, z tłuszczami też jest przeciętnie - to tak wstępnie. Zmieniony przez - ellis w dniu 2006-10-17 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] w każdym posiłku starać się mieć mniej więcej tyle samo białka - niby ważny jest tylko bilans dzienny, ale jednak ja preferuję rozkładanie po równo. tłuszcze, najlepsze źródła to: oliwa z oliwek (do smażenia), orzechy włoskie i nerkowca oraz migdały (do twarogu, do obiadu, do 2 śniadania, do owsianki), tłuszcze z ryb morskich (np. łosoś) [...]
[...] obniżenie pozimu GH, w nastepstwie dziąłania insuliny i pojawiającej sie hipoglikemii rejestruje się wyrzut GH, który ma za zadnie zwiekszenie wykorzystaniea tłuszczów jako źródła energii. Suma sumarum anaboliczny efekt uzyskiwany poprzez podanie węglowodanów razem z białkeim jest dużo większy niż ten uzyskiwany dzięki podaniu biąłka z [...]
Login123: Zaczynałeś od 50 kg, a teraz masz 83 kg? Gratuluję postępu! Sugestie odnośnie diety: źródła makroskładników są ok, tylko dałbym znacznie więcej tłuszczu, a mniej białka i nieco mniej węgli. Kaloryczność pozostanie mniej więcej taka sama. Poniżej podaję ilości B/W/T dla każdego posiłku, a makroskładniki sam już sobie dobierzesz, bo widać, [...]
[...] nie martwiłbym się o ich wchłanialność, kwasy żółciowe zemulgują odpowiednio środowisko, aby bcaa mogły się bez problemu przyswoić 10) gdy brakuje podstawowego źródła energii dla organizmu, zwłaszcza mózgu, który musi mieć glukozę. Wtedy mamy proces glukoneogenezy (poczytaj sobie szerzej na ten temat, na pewno znajdziesz to w [...]
Witam 6.00 4 bialka jaj ugotowane 50 gram platkow owsianych i 300 ml mleka 0.5% Brakuje źródła warzyw lub owoców. 9.00 50 gram ryzu 200 gram fileta z kurczaka Brakuje Ci źródła zdrowych tłuszczy takich jak olej słonecznikowy, olej rzepakowy, olej lniany. Warto byłoby również dorzucić porcję warzyw które mają właściwości alkalizujące(odkwaszające [...]
[...] Aż dojdziesz do ustalonego okna. Nie dasz rady mniej niż 16h postu, może być 14/10. Nadal if. Większość ma okolo 14-18h postu. Co do posiłków. Jak Lukasz Roznicuj źródła fatu. Świat nie kończy się na oliwie. Czekolada 80-90% Orzechy Masło orzechowe Smalec Masło Tłuste ryby Olej lniany Olej Rzepakowy Druga sprawa - proponowałbym [...]
panie zmiłuj się xd chyba już Ci napisał chłop.. ważysz 75kg to 2g białka/kg 1g/tluszzczy reszta ww to 150g(lub więcej jak chcesz) białka, 75g tłuszczu i reszta ww ryże/kasze//makarony/owsianki/owoce i inne zródla ww miesa/jaja/twarogi/ białko orzechy/oliwa z oliwek/olej lniany tłuszze przed i po treng ww są przydatne, a po nawet potrzebne, więc [...]