[...] :-) Spróbuje wyjaśnić mniej więcej o co chodzi. Indeks glikemiczny danego prodkutu np. biały ryż może być wysoki. Natomiast kiedy jemy go z mięsem, warzywami i często ze zdrowymi tłuszczami to IG całego posiłku mocno spada. Druga sprawa ludzie rozumieją indeks glik. tak że - jem produkt, cukier się podnosi, organizm produkuje insulinę i ona [...]
[...] oddziaływania MCT na masę mięśniową... jak dowiodły badania, SCFA i MCFA bezpośrednio oddziałują na materiał genetyczny - stymulują syntezę RNA i białek. Tak dzieje się w zdrowych komórkach, natomiast w komórkach nowotworowych, kwasy te syntezy białek hamują. Z pozoru działanie takie wydaje się paradoksalne, ale jak dowodzi nauka, na [...]
[...] nizszy BF ttm trudniej go utrzymac, a juz na pewno nie przy niskim umiesnieniu. Zgodnie z danymi czym bardziej sportowa sylwetka u kobiety tym nizszy poziom BF jest dla niej zdrowy, i tak dla przecietnej kobiety za zdrowy uwaza sie poziom ok25%BF, dla wysportowanej ok 20%BF a dla atletycznej ok 16%BF Co zreszta tez wiele nie mowi bo u kazdego ten [...]
[...] wagi ciała, do 30g węglowodanów aktywnych(aktywne-czyli nie liczymy błonnika, który jest bardzo ważny na każdej diecie) a resztę stanowi tłuszcz(oczywiście jak najbardziej zdrowy).Taki rozkład makroskładników stosujemy przez 14 dni a później, jeśli ciężko nam wytrzymać(z powodu malej ilości węglowodanów) możemy zwiększyć ich ilość maksymalnie [...]
[...] mięso, zjadałem wieprzowy boczek, po nim czułem się świetnie zarówno psychicznie jak i libido, mając cały czas świadomość tego, że boczek nie do końca jest również tym zdrowym produktem i zawiera mnóstwo azotanów sodu. Wszystko skurpulatnie zapisywałem w zeszycie. Nie dzieliłem się wszystkimi odczuciami z ludźmi z forum, chciałem uniknąć [...]
[...] takich jak z oliwek, lnu i sezamu ale w dzisiejszych czasach wytwarza się olej przykładowo z soi, który uzyskujemy tylko dzięki mechanicznym metodom obróbki. Poza tym taki zdrowy olej może bardzo szybko przekształcić się w szkodliwy gdy zostanie poddany niszczycielskiemu wpływowi temperatury, światła, tlenu, homogenizacji i innym procesom [...]
[...] organizm przyzwyczai się do nowych zwyczajów żywieniowych. Znów rankiem powróci apetyt, zmniejszy się odczucie głodu wieczorem, mięśnie odzyskają swoja żywotność a skóra zdrowy blask. W ciągu dnia odczujesz także wyraźny przypływ sił witalnych, poprawę samopoczucia, wzrost zdolności intelektualnych i bardziej optymistyczne nastawienie do [...]
[...] Nie paląca potrzeba cięcia. Nie trzeba wyglądać jak typowe duże, gładkie corchorifolius, który tylko wygląda cięcia raz w roku. Nasi ludzie są chude, zdefiniowane i czuję, zdrowy, cały czas. Oni tylko spędzić dwa tygodnie z siedmiu (lub sześć), jazda na rowerze. A skoro oni dostać znormalizowane szybko, mogą nauczyć i rozwijać naturalne, [...]
[...] poziomu insuliny(kierowany wzrost jest pozytywny,nadmierny juz nie ) i najwazniejszy mit ww nie oszczedzaja bialek miesniowych . Nastepne w kolejce sa tluszcze (mowie o zdrowych tluszczach) bardzo dobre zrodlo energi, NNKT sa bardzo waznym czynikiem wplywajacym na regeneracjie,zdrowie organizmu i wzrost masy miesniowej wiec powino sie go [...]
[...] ewolucyjna jest niepodważalna. O co mi chodzi: człowiek nie ma nawet 1 produktu spożywczego danego przez Boga, który byłby dla niego zaprojektowany/nieszkodliwy/w 100 % zdrowy. Po prostu matka natura jest na tyle mądra, że dała nam genotyp, zaprojektowany na przekazanie swoich genów następnemu pokoleniu. Wszystko więcej jest czymś ekstra. [...]
[...] fali popularności " bycia fit ", 3/4 pacjentów ładuje codziennie na śniadanie owsianki, muesli, granole, z jogurtem i najlepiej ładunkiem owoców, bo przecież to jest takie zdrowy. Dodatkowym elementem nakręcającym całą spirale jest obecność wielkich Pań i Panów dietetyków, którzy leczą i buduję dietę opartą na wszelkiej maści szejkach [...]
[...] stosunek B T W (Białko : Tłuszcz : Węglowodany) 1:2,5 - 3,5:0,5. Po przystosowaniu się organizmu do diety (okres przebudowy), a więc po 2-3 tygodniach u ludzi młodych i zdrowych, a po około 6 tygodniach, lub dłużej u starszych, zapotrzebowanie na białko zmniejsza się. Wówczas proporcja Białka:Weglowodany 1:0,5; zmienia się na 1:1. Mogą być [...]
[...] MCT na masę mięśniową... jak dowiodły badania, SCFA i MCFA bezpośrednio oddziałują na materiał genetyczny – stymulują syntezę RNA i białek. Tak dzieje się w zdrowych komórkach, natomiast w komórkach nowotworowych, kwasy te syntezy białek hamują. Z pozoru działanie takie wydaje się paradoksalne, ale jak dowodzi nauka, na [...]
[...] te mają zgubny wpływ na wnętrze naszego organizmu. Na szczęście, działanie omawianego aminokwasu, potrafi cofnąć negatywne skutki zażywanych lekarstw i przywrócić "zdrowy stan" naszego organizmu. Dla tych, którzy nie mają problemów ze swym "wnętrzem" polecam glutaminę, gdyż rozpuszczona w wodzie, już po chwili działa na [...]
[...] to zaniedbałem przynajmniej 5litrów dziennie aby odciążyć nerki i wspomóc wątrobę. Po 3 godzinach spędzonych w szpitalu i wlania we mnie 1,5 litra kroplówek wróciłem już zdrowy. Po odespaniu zaległości udałem się na trening - bo tego mi brakowało. Dzisiaj light : Klatka i plecki po 10 serii na partię po 15 powtórzeń typowe roztrenowanie. Po [...]
Dlaczego połączenie CLA z zieloną herbatą plus L-KARNITYNA tak skutecznie wspomaga odchudzanie? Redukujemy tkankę tłuszczową Wiosna, lato to czas szczególny, pod wieloma względami. Najczęściej na lato planujemy odchudzanie, właśnie wtedy gdy robi się na dworze ciepło, zbliżają się wakacje i chcemy wyglądać młodo, zdrowo oraz szczuplej. Aby [...]
[...] wykazały, że chorzy z astmą pełnoobjawową spożywali ogólnie mniej witaminy C oraz manganu. We krwi tych pacjentów wykrywano ponadto niższe stężenie witaminy C niż u osób zdrowych. Zarówno witaminę C, jak i mangan zalicza się do tzw. przeciwutleniaczy, tj. związków zwalczających wolne rodniki - szkodliwe cząsteczki, które wyrządzają wiele [...]
[...] z dietetykiem, co dałoby im pewność, że nowy sposób odżywiania jest właściwie zbilansowany i zgodny z potrzebami organizmu. Specjaliści do spraw żywienia podkreślają, że w zdrowym jadłospisie każdego dnia powinno znaleźć się przynajmniej pięć porcji owoców i warzyw. Poza tym, podczas przygotowywania posiłków warto wybierać produkty zbożowe, ale [...]
[...] z dietetykiem, co dałoby im pewność, że nowy sposób odżywiania jest właściwie zbilansowany i zgodny z potrzebami organizmu. Specjaliści do spraw żywienia podkreślają, że w zdrowym jadłospisie każdego dnia powinno znaleźć się przynajmniej pięć porcji owoców i warzyw. Poza tym, podczas przygotowywania posiłków warto wybierać produkty zbożowe, ale [...]
[...] Twoje zdrowie. Walcz o siebie, jeżeli przegrasz na początku to dalej problemy tylko będą się nawarstwiać i z czasem ich nie udźwigniesz. Nie stać mnie, nie mam czasu, jestem zdrowy. Stać Cię na wykup karnetu, kilka piw co weekend, wypad ze znajomymi, pizzę z dziewczyną czy chłopakiem, kino a nie stać na zadbanie o zdrowie? Priorytety niestety tak [...]