[...] produkty, który będę testował. That's the Whey • Najwyższa jakość białka (koncentrat i izolat białek serwatki) • Idealne źródło białka w w diecie każdego sportowca • Wysoka zawartość aminokwasów bcaa,eaa oraz glutaminy • Znakomity profil aminokwasowy • Znakomite smaki i dobra rozpuszczalność Sport Definition THAT’S THE WHEY® to najwyższej [...]
[...] i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Uwaga: KNOCKOUTTM 2.0 zawiera kofeinę; nie zaleca się stosowania u dzieci i kobiet w ciąży (zawartość kofeiny: 300 mg/ dzienną porcję). Nie należy stosować u kobiet karmiących piersią, u osób z chorobami serca, nadciśnieniem lub w przypadku nadwrażliwości na [...]
[...] wolne rodniki przyczyniające się do zapadania na choroby cywilizacyjne oraz słabe afrodyzjakalne * właściwości antyreumatyczne > Przeprowadzone badania wykazały zawartość w yerba mate: * unikalnej substancji z grupy ksantyn - MATEINY zawartej tylko w liściach yerba mate, która stymuluje Centralny Układ Nerwowy, nie powodując [...]
[...] jest go mało lub brzydko pachnie, znaczy to, że potrzebujesz więcej wody. Uwaga! Woda z kranu może zawierać zadziwiająco dużo sodu. Zanim kupisz wodę w butelkach, sprawdź zawartość sodu na opakowaniu. Unikaj wody o wysokiej zawartości sodu. Jeśli jesteś w trakcie przygotowań do zawodów i szczególna uwagę zwracasz na zawartość sodu, kupuj i pij [...]
[...] w uproszczeniu - nie można W tym samym momencie budować i redukować. Szerzej - materiał na osobny artykuł. Można natomiast zdobywać masę mięśniową i obniżać procentową zawartość tłuszczu w organizmie - niby subtelna różnica w pisowni, a jak znacząca... Poza tym to, że to kreatyna buduje masę jest mitem, którego chyba nigdy nie da się [...]
[...] Informacje na ten temat można bez problemu znaleźć na forum. SPOŻYCIE TŁUSZCZU Przez ostatnie lata, a nawet dziesięciolecia, ludzie zaczęli zwracać większą uwagę na zawartość tłuszczu w pożywieniu. Pojawiło się na rynku wiele produktów beztłuszczowych lub ze zmniejszoną ilością tłuszczu. Wszystko to ułatwiało wprowadzenie nisko- lub [...]
[...] Dawkowanie preparatu białkowego powinno być dopasowane do indywidualnych potrzeb każdego organizmu. Zapotrzebowanie to jest uzależnione od wielu czynników. Generalnie zawartość białka w jednej porcji odżywki nie powinna przekraczać 35 g, gdyż większa dawka tego składnika może zostać przez organizm po prostu niewykorzystana. Specjaliści w [...]
[...] sportowców. Powodów jest multum. Ma w sobie przeciwutleniacze. Szczególnie dużo ich można znaleźć w piwach niepasteryzowanych. Jednym z większych atutów piwa jest... duża zawartość wody. Oczywiście nie znaczy to, że mamy od razu rzucić się na najtańsze rozwodnione trunki. Wystarczająco dużo wody mają dobre piwa o wyraźnym smaku. Na 100g piwa [...]
[...] etykietki. To ze na jakimś produkcie napisane jest: „dietetyczny", „light" czy „0%" wcale nie oznacza ze jest to produkt odpowiedni dla Was. Etykietka, na której będzie zawartość białek, węglowodanów i tłuszczy w tym produkcie powinna być dla Was podstawą decyzji o zakupie. Przykładowo niektóre produkty określane mianem "lekki" (szczególnie [...]
[...] jej użyjemy należy ją przesiać, gdyż bardzo łatwo się zbryla. Nadaje się doskonale do słodkich wypieków, warto ją łączyć z mąką kokosową. Mąką z kasztanów ma unikatową zawartość w mące tej znajdziemy wiele witamin z grupy B, A, C, E. Jest również źródłem bioflawonoidów oraz garbników. Mąka ta nie zawiera glutenu, także i po nią sięgać mogą [...]
[...] Zawarty w mleku wapń zmniejsza wchłanianie substancji leczniczych i połykane tabletki przestają działać! tłuste mleko jest lepsze od chudego Zależy dla kogo. Ze względu na zawartość tłuszczu, mleko dzieli się na odtłuszczone (0,05-0,5% tłuszczu), częściowo odtłuszczone (0,6-2% tłuszczu) i pełne (powyżej 2% tłuszczu). Zawartość tłuszczu wpływa [...]
[...] krzemowy, cynk, witaminę E. jęczmienne zawierają one sporo antyutleniaczy, zawierają witaminy z grupy B oraz E. gryczane nie zawierają glutenu, charakteryzuje jest wysoka zawartość magnezu, żelaza, wapnia oraz witamin z grupy B oraz E. żytnie zawierają spore ilości żelaza, magnezu, potasu, wapnia oraz witamin z grupy B oraz E. OWOCE: [...]
[...] jajka - jajka jadamy najczęściej na śniadanie, czasem w ciągu dnia. Nie wyrzucamy żółtek, bo są one zbyt wartościowe. * mięsa - drób (kurczak, indyk) - ze względu na sporą zawartość białka przy jednoczesnej niskiej zawartości tłuszczu - wołowina - bardziej wartościowe mięso od drobiu, warto czasem włączać wołowinę do jadłospisu - wieprzowina - [...]
[...] 0,2% na jajko). Jest to oczywiście bardzo przydatne podczas stosowania diety, jednak cała prawda co do jedzenia samych białek jest taka, że gdy je ugotujemy, zawartość w nim białek jest praktycznie żadna ( a biorąc pod uwagę ilość bakterii zawartych w jajku kurzym, każdy myślący człowiek przed jedzeniem je gotuje). Samo białko bez [...]
[...] wieloletnich obserwacji bardzo ważne działanie regulujące czynność tarczycy mają pierwiastki śladowe i przewód pokarmowy. Pierwiastki te to przede wszystkim: Wapń - jego zawartość w organizmie u osób z niedoczynnością tarczycy wzrasta w wyniku zwolnienia przemian metabolicznych; zmniejsza się pula wapnia wymiennego oraz wydalanie z moczem i [...]
[...] mogą sygnalizować pojawianie się przetrenowania. Warto jednak pamiętać, że ważnym czynnikiem wpływającym na powysiłkowe stężenie kwasu mlekowego we krwi jest zawartość glikogenu w mięśniach, a spadek jego zawartości może być wynikiem przetrenowania, ale również np. zmniejszenia zawartości węglowodanów w diecie . Dlatego też [...]
[...] wicenina (vicenin-1, -2), kwercetyna, luteolina, cynamonian witeksyny (vitexin cinnamate). Niektóre dostępne w handlu ekstrakty z kozieradki są standaryzowane na zawartość 4-hydroksy-izoleucyny (4-hydroxy-isoleucine; C6H13NO3; 4-OH-Ile). Kozieradka zasobna jest w witaminę C i B1, prowitaminę A, żelazo oraz wapń. Aktywnie pobudza [...]
[...] mleku stosunek ten wynosi 1,83 : 1, a więc niemal idealny. Zawartość bezwzględna wapnia dla mleka krowiego i ludzkiego wynosi odpowiednio 118 i 33 mg / 100 g mleka. Duża zawartość hormonu wzrostu oraz wapnia w mleku krowim może naruszyć stosunek wapnia i fosforu w organizmie ludzkim. Jeżeli równowaga ta zostanie zachwiana, w ustach pojawia [...]
[...] włosów, zapobiega siwieniu włosów oraz łysieniu. Biotyna jest bardzo odporna na ogrzewanie oraz na działanie kwasów i zasad, stąd obróbka kulinarna ma nieznaczny wpływ na zawartość tej witaminy. Związki utleniające inaktywują biotynę. Niedobór: Niedobór witaminy H może powodować: - bóle mięśniowe - osłabienie i apatia. - łysienie - łuszczycowe [...]
[...] również jednym ze sposobów zwalczania wielu chorób. Dietetyka - dział nauki zajmujący się zasadami racjonalnego odżywiania się. Bada ona wartość kaloryczną naszej diety oraz zawartość w niej związków organicznych (białek, węglowodanów i tłuszczów), soli mineralnych i substancji toksycznych. Adipocyt - komórka tłuszczowa syntetyzująca i [...]