co do wartości odżywczych w produktach, bo np. przy makreli na stronie jest napisane 18,x białka 11,x tłuszczy, a u siebie na opakowaniu mam 18,x białka i 20g tłuszczy, a dowiedziałem się o tym przy ostatnim posiłku i nie wiem czy nie za późno Jeśli chodzi o skład produktów, to jak nie odbiegają daleko od 'BTW' to mozesz brać z tabeli. W [...]
Wiele czynników może upośledzać konwersję: nasilony stres psychologiczny i fizyczny, niskie spożycie węglowodanów, niedobory cynku i selenu, zaburzona mikroflora jelitowa (prawdopodobnie około 20% T3 pochodzi z konwersji w jelitach, co jest zależne od profilu mikroflory jelitowej). Przy obniżonym poziomie T3 zdecydowanie mogą występować objawy [...]
[...] Co do mikroflory, gdy objawy ze strony układu trawiennego są nasilone można wypróbować zabiegi jakie poleciłem przy okazji pytania zadanego przez barka66. Przy ilości węglowodanów poniżej 100-120 g/d ryzyko obniżenia poziomu FT3 jest dosyć wysokie, ale jest to indywidualna kwestia, przykładowo niektórym osobom może być łatwiej utrzymać [...]
[...] :-) Mam kolejne pytania...\-) Temat jest naprawdę świetny:-D 1) Wiadomo, że dobór makroskładników to sprawa indywidualna, ale czy są jakieś proporcje białka, tłuszczy i węglowodanów dla kobiety, dzięki którym praca nad sylwetką będzie efektywniejsza? Mam na myśli: zwiększenie masy mięśniowej, oraz zredukowanie tkanki tłuszczowej. 2) ABS [...]
[...] się na większy ubytek beztłuszczowej masy ciała. Czy braki kaloryczne uzupełnić tłuszczami, węglami czy nie ma to znaczenia? Ma to znaczenie :-) Nie wiem jakie ilości węglowodanów i tłuszczów dostarczasz w tej chwili, jaka jest objętość i intensywność Twoich treningów, czy masz jakieś objawy przetrenowania, jaka jest Twoja tolerancja [...]
[...] kilka ciekawych artykułów o słodzikach: http://potreningu.pl/articles/3557/cyklaminian-sodu--bezpieczny-slodzik-czy-trucizna Niektóre kobiety efektywnie zmniejszają poziom tkanki tłuszczowej przy ilości węglowodanów 3 razy większej niż Twoja. Wszystko zależy od kontekst (cała dieta, aktywność fizyczna, stan zdrowia, tolerancja węglowodanów).
madison_square – w mojej opinii nie musisz ograniczać spożycia węglowodanów do 30 g w DNT – jeśli już to polecałbym, żebyś ustaliła sobie limit na poziomie 50-80 g. Bardzo możliwe, że autor tego protokołu w kolejnych wersjach nie będzie upierał się, żeby ilość węglowodanów w DNT była bardzo niska. Zanim wprowadzisz bardziej ekstremalne rozwiązania [...]
Od dłuższego czasu stosuje się do schematu białkowo tłuszczowych posiłków w ciągu dnia z wieczornymi "ładowaniami" węglowodanów. Generalnie wszystko spoko ale nurtuje mnie jedna rzecz w takim przypadkach, chodzi mi o posiłek przedtreningowy. Trening zwykle mam ok. godziny 18 i jem-w zasadzie piję , ostatni posiłek ok.16. Z reguły jest to kawa z [...]
[...] D-RYBOZĘ, MALTODEKSTRYNY, SOK WINOGRONOWY/wpisz dowolne inne węglowodany? Nie ma takiej potrzeby. Kreatyna bez problemów dotrze do mięśni bez dodatkowych zabiegów, bez węglowodanów itd. Z niektórych badań wynika, że pozytywny wpływ węglowodanów -> wydzielania insuliny zachodzi jedynie przez 24 h suplementacji (badania: 7) Steenge GR, [...]
[...] wytrzymałościowo-siłowe oraz siłowe. OLIMP CARBO pomoże Ci w okresie kryzysu energetycznego, a także podczas intensywnych i wyczerpujących treningów.CARBO zawiera zestaw węglowodanów o zróżnicowanej długości łańcucha, tj. mono-, oligo- i polisacharydy, w odpowiednio dobranych proporcjach. Zapewnia optymalne pod względem jakościowym i [...]
Tycie zależy od przemiany materii, od trybu życia i jaką ilość węglowodanów spożywasz. Nie zauważyłem, żeby w tym dokumencie na temat węglowodanów bzdury mówili, bo każdy chyba wie od czego się tyje. Nie od tłustego, smażonego jedzenia, lecz od węglowodanów, czyli cukru. A co do McDonald's, problem polega na ilości zawartych tłuszczy w ich [...]
[...] 3. są jakieś przeciwskazania przeciwko jedzeniu ogórków małosolnych/ kwaszonych/ kapusty kwaszonej (ostatnio strasznie mi smakują). 4. w dni nietreningowe jem tyle samo węglowodanów co w treningowe? Mogę zacząć od węglowodanów 4g/ kg masy i tak jak pisałem stopniowo je obcinać, zwiększając ilość białka? TRENING Będę robił split. Trening 3 * [...]
[...] się z dwoma szkołami,które mają nieco odmienne poglądy na ten temat. Pierwsza z nich,poleca w ostatnich dniach wejść na tzw. <low carbs>,czyli niskie spożycie węglowodanów-co dla mnie jest nieco dziwne.Natomiast druga,którą sam już wypróbowałem,nakazuje po kilku dniach <low carbs> wejść na wyższe spożycie węgli w ostatnich [...]
King dieta powinna wygladac mniej wiecej tak jak napisze ponizej. Chyba ze masz budowe endomorficzna to moga zaistniec pewne zmiany w sporzyciu weglowodanow, bialek i tluszczy. Przeczytaj prosze i sprobuj ulozyc jeszcze raz a my wtedy ja sprawdzimy. Po pierwsze zastosuj 5-6g/kg masy weglowodanow. Bialka dla Ciebie to 2g/kg. Zastosuj zdrowe [...]
[...] jako środek ułatwiający trawienie i zmniejszający apetyt. Roślina ta zawiera hydroksykwas cytrynowy (HCA), który już w małej dawce hamuje lipogenezę (syntezę tłuszczu) z węglowodanów i białek, a tym samym powstawanie tkanki tłuszczowej. HCA blokuje kluczowy enzym w metabolizmie tłuszczu - ATP-Citrat-Oxalacetat-Lyase, który jest potrzebny do [...]
"natomiast zmniejszyć ilość węglowodanów oraz tłuszczów " rozwiń to prosze troche szerzej. Czemu akurat zmniejszyć ? w Codziennej diecie itak jest za mało ww na kgmc niż ogolnie przyjęte ilości. ektoo to w diecie powinien mieć akurat węgliii bardzo dużo. cześć/
xzaar77 pytanie nie do mnie ale myślę że proporcje powinno się tak ustawić by organizm nie musiał sam produkować węglowodanów z białka i nie produkował ciał ketonowych. Na początku mojej przygody z dietą optymalną bo taką wybrałem również spadła mi drastycznie wydolność był to okres pierwszych czterech tygodni kiedy organizm produkował ciała [...]
Dlaczego już na wstępie zakładasz sobie jakieś ograniczenia 100g białka?! Dlatego, że nie chciałbym jeść go zbyt dużo. O ile tłuszczu bez węglowodanów nie da się zjeść zbyt dużo, to białka a i owszem. W ten sposób nigdy nie doprowadzisz się do "ładu". Co w sytuacji, gdy organizm będzie potrzebował więcej lub mniej białka tłuszcz, czy węglowodanów [...]