[...] miałem w styczniu - zero nietolerancji/alergii. Wzdęcia - raczej nie o to chodzi.. Jest jakiś tam fałd i nie ma co tego zrzucać na gazy.. Staram się rozdzielać ostatnio węglowodany od białek. Makaron z sosem bez mięsa. Jajka z warzywami (a może faktycznie nawet bez warzyw jeść..) Znowu WW i T też warto rozdzielać (ponoć najgorsze połączenie, [...]
[...] warto się opierać na zwiększaniu tylko jednego makroskładnika. Mówi się, że to białko jest odpowiedzialne za budowę mięśni i jest w tym sporo racji, ale należy pamiętać, że węglowodany i tłuszcze mają również sporo wartości odżywczych i pełnią w diecie równie ważną rolę co białko. Odpowiednie proporcje tych makroskładników to klucz do sukcesu i [...]
[...] i społecznośći diety optymalnej, czasem się mądre artykuły trafią. Tam sporo się mówi o tym, że przyczyną złęgo cholesterolu jest dieta obfita zarówno w tłuszcze jak i węglowodany. Albo robić low carb i dużo tłuszczy albo wysoko węglowodanową i tłuszcze to 10-20%, nie ma że to i to. Ale to już odsyłam do źródła. Wiadomo trzeba pochodzić z [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
[...] nienawidzę sypanej. Makrela może być, ale nie codziennie. Twaróg ma mniej białka? chyba odrobinę mniej ;] a węgle z laktozy. Banan po treningu nie jest obowiązkowy, ogólnie węglowodany nie są obowiązkowe jak jesteś na redukcji, ale jak masz gdzieś je pakować to lepiej po treningu. Jak 4 godziny kręcisz aeroby to wg. mnie powinieneś nawet w [...]
[...] napij sie soku albo jakiegoś mleka kolejny przykład nie jesteś wstanie zjeść całego worka ryżu możesz dać trochę mniej tego ryżu a otoczyć mięso w mące które mąka to też węglowodany tym samym sposobem zwiększysz węglowodany zwiększając liczbe ryżu nawet tego nie otczujesz nawet możesz dodać ketchup który ma też węglowodany jak nie masz czasu [...]
Adaptacja organizmu do korzystania organizmu z tłuszczu jako główne źródło energii trwa dość długo. Po przestawieniu na tłuszcze zaczyna być bardzo fajnie. Węglowodany stają się obojętne i myśli się tylko o dodatkowej porcji masła czy innym smacznym tłustym jedzeniu. Nabicie lepsze i pompa niż na ww, użylenie również nieporównywalne. Ale to na ww [...]
gazy to produkt uboczny dzialania mikroflory jelita grubego. nie strawione w pełni skladniki odzywcze , zwaszcza weglowodany, blonnik rozpuszczalny jak i nierozpuszczalny staja sie pozywka dla bytujacych i namnazajacych sie w jelicie grubym bakterii gnilnych i fekalnych. jesli jesz duzo, laczysz wiele produktow spozywczych w jednym posilku ,a nie [...]
[...] z tylu jest napisane: biało - ileś tam g. w 100g. - to jest normalne białko, jak pani je na śniadanie, czy obiad, czy kolację. Takie jak w zwykłym jedzeniu, tylko, że w proszku. np. mnienso, tfaguk, jajka węglowodany - np. w chlebie, ryżu, makaronie, ziemniakach... tłuszcze - smylec ze szpyramy, łolyj, mniargaryna co w tym takiego strasznego?
[...] jednym z podstawowych warunków prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jeśli spożywamy zbyt duże ilości produktów kwasotwórczych, do których należą m.in. białka zwierzęce, węglowodany (np. cukier, mąka, jasny ryż, makaron), tłuszcz, kawa, czarna herbata, alkohol i nikotyna, w organizmie może powstać nadmiar kwaśnych pozostałości przemiany [...]
przede wszystkim zeby schudnac musisz jesxc :D ja sam jestem w trakcie redukcji i widze spoore rezultaty juz :D wiec ak.. powinnas jesc sniadania.. ogolnie posilki powinnas spozywac co 2-3 godziny co daje nam nawet 5-6 posilkow dziennie. (skoro ja daje rade to ty tez, na poczatku to irytuje.. ze trza plecaczek z jedzeniem nosic ale po 2 tygodniach [...]
"gazy to produkt uboczny dzialania mikroflory jelita grubego. nie strawione w pełni skladniki odzywcze , zwaszcza weglowodany, blonnik rozpuszczalny jak i nierozpuszczalny staja sie pozywka dla bytujacych i namnazajacych sie w jelicie grubym bakterii gnilnych i fekalnych. jesli jesz duzo, laczysz wiele produktow spozywczych w jednym posilku [...]
Cześć! Jesteś młodym człowiekiem, zatem nie powinieneś się obawiać tego, że jesteś szczupły, bo masa jeszcze Ci wzrośnie. Jednak możesz pomóc by wzrosła odrobinę szybciej, gdy zadbasz przede wszystkim o to jak jesz i o to jak ćwiczysz. Trening daje stymulację do wzrostu, zaś odpowiednie żywienie daje składniki do budowy ciała. Skupmy się na [...]
[...] go w ilości 15 gramów z różnych źródeł pokarmu. Przez organizm ludzki ksylitol jest powoli stopniowo przyswajany, osiągając wartość kaloryczną niższą o 40% niż inne węglowodany. Z tych względów daje on w efekcie istotnie zmniejszone: wzrost poziomu glukozy we krwi oraz reakcję insulinową organizmu na wchłanianie glukozy (o przeszło 60% [...]
[...] gdzie wykorzystuje się np. posiłki białkowo-tłuszczowe jednak początkowo warto skupić się na jednolitym rozkładzie makr. Zbilansowany, czyli taki który zawiera białko, węglowodany i tłuszcz. Źródła węglowodanów: Ryż, kasza, płatki, ziemniaki, bataty, owoce, warzywa, opcjonalnie makaron razowy czy razowe pieczywo, Źródła tłuszczu: Oliwa z [...]
Gainer, czyli odżywka węglowodanowo białkowa - służyć ma właśnie uzupełnieniu tego typu brakom o jakich tutaj napisałeś. Co innego jeśli ludzie kupują taką odżywkę i liczą na to, że w magiczny sposób, dzięki piciu 1-2 szejków dziennie zaczną (przy słabym, nieliczonym jedzeniu) nagle nabierać masy jak tuczone, hodowane prosiaki....a co innego, jak [...]
[...] i mówi że bcaa, szczególnie leucyna nie jest dobrym pomysł jako zastępstwo śniadania bo również powoduje wyrzut insuliny i może dać podobny efekt jak śniadanie zawierające węglowodany (na stronie autora jest artykuł o leucynie, pozytywny, ale po prostu mówi żeby nie brać rano) Dinneen S, Alzaid A, Miles J, Rizza R. Effects of the normal [...]
[...] ja z natury jestem nerwowym człowiekiem, żyję w ciągłym stresie, pośpiechu itd to czy w takim przypadku mogę mieć diete IF 16h postu reszta jedzenia gdzie bym ograniczył węglowodany do minimum białka 2,5g/kg mc i reszte z zdrowych tłuszczy? Czy źle rozumuję niektóre wątki..? Chodzi mi o utrzymanie masy mięśniowej przy jednoczesnym spaleniu [...]
a jak to jest do proteiny czy tez ja trzeba jesc w pewnych czasie po treningu czy to nie ma znaczenia. Mozna od razu po treningu mowie o serwatce czy ona pojdzie na marne i trzeba po treningu pewna przerwe zrobic. I czy bialko i weglowodany naprzyklad ryz czy makaron mozna spozywac w tym samym czasie. Bo ja robie tak gdy jem to popijam proteina [...]
ja mam wrażenie że to jest zależne od tego jak organizm wykorzystuje energie / węglowodany. Bo jak się bym chciał załadować czysto ryżem , to zesrał bym się, zwymiotował i drugi żołądek musiałbym dokleić i tak by nie nabiło, próbowałem , próbowałem tłuszczami to już wogóle kaplica. Jedynie nabija po ww prostych i to w dużych ilościach ,czyli [...]